«Παράνομος και άκυρος ο τελικός του κυπέλλου»

«Παράνομος και άκυρος ο τελικός του κυπέλλου»

Λένε στον Ολυμπιακό για την απόφαση της ΕΠΟ. Απόδειξη ασέβειας στην εθνική ομάδα, η επιλογή της 30ης Αυγούστου.

Αναγκαίο έπειτα από τη διαφορά που σχημάτισαν οι… απίθανοι της ΕΠΟ. Τελευταίο ματς του Ολυμπιακού πριν το Μολινό εκείνο της 19ης Ιουλίου με την ΑΕΚ (3-0). Τελευταίο ματς για την Γουλβς πριν το τετ α τετ με τους Ερυθρόλευκους, στις 26/7 με την Τσέλσι. Η απόσταση μιας «εβδομάδας» που μοιάζει μικρή, αλλά που δεν είναι.

Και κάπως έτσι; Το φιλικό που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στον Ρέντη με την Ομόνοια Λευκωσίας. Ένα… test event με θέα στο αυτονόητο. Στο να μπορέσει ο Πέδρο Μαρτίνς να διατηρήσει την ομάδα του σε αγωνιστικό ρυθμό αλλά και τη συγκέντρωση της, εν όψει μιας αναμέτρησης που δεν αφορά μόνο τους Ερυθρόλευκους αλλά το σύνολο του ελληνικού ποδόσφαιρου. Του υποτιμημένου ελληνικού ποδοσφαίρου που -όπως αποδείχθηκε για πολλοστή φορά αυτές τις μέρες μέσα από την «παρωδία» με τον τελικό κυπέλλου- βάλλεται εκ των έσω.

Μην πάτε μακριά: 30 Αυγούστου λέει ο τελικός του κυπέλλου, όταν μια μέρα πριν συγκεντρώνεται η εθνική μας ομάδας για τα ματς του Nations League. Παίζουμε 3 Σεπτέμβρη στη Σλοβενία, σε μια εποχή που κάθε αποτέλεσμα καθιστά ανάγκη. Αλλά οι περίφημοι σύμβουλοι της Ομοσπονδίας, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ούτε που ασχολήθηκαν με αυτή τη λεπτομέρεια. Τυχαίο ότι στην εποχή της «εξυγίανσης» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέγραψε ιστορικό χαμηλό στο ranking της FIFA; Προφανώς όχι.

Αυτά συζητούν στο μεγάλο λιμάνι. Για την ακατανόητη ιστορία του τελικού κυπέλλου, που η Εκτελεστική Επιτροπή αγνόησε την UEFA και την FIFA, για να ορίσει το ματς στις 30 Αυγούστου. Αλλά και για την ασέβεια προς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που πιθανότατα αποτελεί και μια κραυγαλέα απόδειξη. Για τις πραγματικές προθέσεις. «Παράνομος και άκυρος ο τελικός κυπέλλου» επισημαίνουν κύκλοι του Ολυμπιακού.

Και στέκονται πρωτίστως στις δηλώσεις του Χέρμπερτ Χούμπελ. Του τοποτηρητή των διεθνών συνομοσπονδιών που τη Δευτέρα κατηγορηματικά εξήγησε πως το «ματς-φάντασμα» δεν μπορεί να γίνει αργότερα από τις 2 Αυγούστου. Διότι την Δευτέρα (3/8) αλλάζει η αγωνιστική σεζόν. Ανοίγει το μεταγραφικό παράθυρο, με αποτέλεσμα να προκύπτουν διαφοροποιήσεις στο ρόστερ. Και βέβαια αλλάζει και η ίδια η «ουσία» του τελικού. Γιατί 30 Αυγούστου Ολυμπιακός και ΑΕΚ, θα είναι φιναλίστ ενός τίτλου σε προετοιμασία για την επόμενη σεζόν.

Από ότι φαίνεται όμως στο πάρκο Γουδή ουδόλως ασχολούνται. Με τις οδηγίες των συνομοσπονδιών. Με τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές που μόχθησαν να φτάσουν ως τον τελικό διεκδικώντας έναν τίτλο. Με το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είπαμε το παράδειγμα της εθνικής ομάδας, είναι τόσο ενδεικτικό. Που τα λόγια μοιάζουν περιττά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ