Κάπου εδώ, είναι καλό να τελειώσουν τα καλαμπούρια

Κάπου εδώ, είναι καλό να τελειώσουν τα καλαμπούρια

Υπάρχουν άλλα θέματα για να χορτάσει η… οπαδική λαιμαργία. Με την υγεία των ανθρώπων και την πανδημία του κορωνοϊού δεν είναι για να γίνονται αστειάκια…

Ο Μάξι Λοβέρα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αυτό σημαίνει με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού μπαίνουν σε καραντίνα για σαράντα οχτώ ώρες. Με θέματα υγείας να μην παίζουμε. Μακάρι ο νεαρός να το ξεπεράσει γρήγορα και να μην βρεθεί άλλος παίκτης θετικός στον ιό. Δυστυχώς πριν από αυτόν είχαν προσβληθεί και παραμένουν σε καραντίνα ο Σεμέδο και ο Τζολάκης. Αντί για φτηνά καλαμπούρια καλό είναι να σκεφτούμε πως θα την βγάλουμε μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και τι είδους αθλητισμό θα έχουνε μέχρι τότε.

Αντιλαμβάνομαι τις χαλαρές κουβέντες στην παραλία ή στην καφετέρια αλλά κείμενα-θέσεις με αστειότητες για το θέμα, τα θεωρώ επικίνδυνα. Επικίνδυνα όχι σε σχέση με την τελικό και την οπαδική αντιπαλότητα αλλά σε σχέση με την σημασία και την σοβαρότητα που δείχνουμε ο καθένας ξεχωριστά αλλά και ως κοινωνία απέναντι στο πρόβλημα του κορωνοϊού.

Καλό είναι όταν μιλάμε για αυτό το θέμα να είμαστε σοβαροί κι αν δεν μπορούμε τουλάχιστον ας είμαστε συγκρατημένοι. Υπάρχουν ακόμα και γύρω από τον τελικό τόσα θέματα για να χύσουμε χολή και να χορτάσουμε την οπαδική λαιμαργία μας. Είναι ένας τελικός κυπέλλου που πέρασε από χίλια κύματα και θα περάσει κι από άλλα, όπως δείχνουν τα πράγματα.

Δυστυχώς πρόκειται για διοργάνωση που διαχειρίζεται η ΕΠΟ και αυτό το γεγονός έφτασε την κατάσταση εκεί που είναι εδώ και εβδομάδες: Να τελειώνει μια διοργάνωση ενώ έχουν αρχίσει εκείνες της επόμενης χρονιάς. Αντιλαμβάνομαι ότι ο καθένας ανάλογα με την οπαδική του τοποθέτηση κρίνει και αξιολογεί τα περιστατικά. Εξακολουθώ να υποστηρίζω όμως, ότι αν στην ΕΠΟ είχαν τότε φωνάξει τις ομάδες να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το πότε και που θα γίνει ο τελικός, θα είχαμε από νωρίς ολοκληρώσει την χρονιά.

Αυτό που τότε δεν έκαναν οι υπεύθυνοι της ΕΠΟ οφείλουν να το κάνουν τώρα. Υποτίθεται πως θα συνεδριάσουν την Κυριακή για να πάρουν απόφαση. Ηδη, διαρρέονται πληροφορίες πως η ΕΠΟ θα ζητήσει από την Σούπερ Λίγκα να αναβάλλει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος προκειμένου να γίνει ο τελικός στις 12 Σεπτεμβρίου. Σκέφτονται δηλαδή να δημιουργήσουν ένα ακόμα πρόβλημα σε μια αγωνιστική χρονιά και μάλιστα με το ξεκίνημά της.

Είναι ικανοί να τινάξουν στον αέρα τον προγραμματισμό του συνδρομητικού καναλιού από τα χρήματα του οποίου θα κρατηθούν στη ζωή τόσες ομάδες. Περίπου δυο μήνες τώρα κάνουν επίδειξη ολιγοφροσύνης και λειτουργούν κόντρα στα συμφέροντα του ίδιου του προϊόντος τους. Οι διαρροές δείχνουν πως κάπως έτσι σκέφτονται να συνεχίσουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ