Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 2-1 : Στους «8» με το ζόρι (vid)

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 2-1 : Στους «8» με το ζόρι (vid)

Εχοντας πολλά αμυντικά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-1 στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα, εξασφαλίζοντας ωστόσο την παρουσία της στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Το 2-0 του πρώτου αγώνα χάρισε την πρόκριση στο Δικέφαλο, με το αποψινό ματς να αποτελεί ένα... καμπανάκι για τον Μανόλο Χιμένεθ ενόψει της συνέχειας.

Μπορεί να ηττήθηκε και να προβλημάτισε με την αμυντική της συμπεριφορά στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο τσέκαρε το εισιτήριο για τις 8 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα (2-1) στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα, αλλά το 2-0 του Ολυμπιακού Σταδίου εξασφάλισε την πρόκριση για τους «κιτρινόμαυρους».

Το ματς είχε τρελό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τόσο τις απουσίες της, όσο και τα μεγάλα αμυντικά θέματα.

Ο Απόλλωνας το πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που χαμογέλασαν. Ο Ντάουντα άνοιξε το σκορ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», με τον Ολιβέιρα να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Γιαννακόπουλου, ισοφαρίζοντας για τον Δικέφαλο. Ο Λαγός με τρομερό σουτ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν την κιτρινόμαυρη εστία στο δεύτερο μέρος.

Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν καλά το δεύτερο ημίχρονο, έκαναν τη… δουλειά τους και πήραν το εισιτήριο για τους 8 του Κυπέλλου.

Ροντέο το ματς στα πρώτα 30 λεπτά

Στο 7ο λεπτό είχαμε την πρώτη καλή στιγμή στη Ριζούπολη. Ο Απόλλωνας βγήκε στην κόντρα, με τον Χουχούμη να κάνει τη σέντρα. Ο Μουνιέ κέρδισε τους πάντες στην εναέρια μονομαχία, με την κεφαλιά του όμως να είναι αδύναμη και την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Αθανασιάδη.

Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της ΑΕΚ να κάνει αισθητή την παρουσία της στο Γεώργιος Καμάρας. Ο Αλμπάνης σέρβιρε ωραία στον Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος σούταρε, με τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει με δυσκολία.

Στο 14ο λεπτό, οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν ξανά την εστία της Ελαφρά Ταξιαρχίας, με το εκτός περιοχής σουτ του Αλμπάνη να ξυρίζει το δοκάρι.

Στο 16΄, οι γηπεδούχοι έβαλαν… φωτιά στο ματς. Ο Ντάουντα έκλεψε τη μπάλα από τον Χνιντ, πάσαρε στον Μπεντινέλι που μπήκε μόνος του στην περιοχή, έκανε το σουτ για να κοντράρει η μπάλα και να σκοράρει από κοντά ο Ντάουντα.

Στο 20΄, ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Λόπες έκανε την σέντρα, ο Γιαννακόπουλος υπέπεσε σε τραγικό λάθος, χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, με τον Ολιβέιρα να σκοράρει προ κενής εστίας

Η αναμέτρηση της Ριζούπολης είχε τρελό ρυθμό, με τον Απόλλωνα να ξανά παίρνει το προβάδισμα στο 27ο λεπτό. Ο Τάσος Λαγός με μια… φωτοβολίδα από το ύψος της περιοχής, έστειλε τη μπάλα στις αράχνες της εστίας του Αθανασιάδη για το 2-1. Ο Ντάουντα ήταν αυτός που πάσαρε στον Λαγό.

Στο 37ο λεπτό, η Ένωση άγγιξε την ισοφάριση, μετά από μια υπέροχη έμπνευση του Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός παίκτης κοντρόλαρε με το στήθος, έκανε το γυριστό, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο μακριά από την εστία του Απόλλωνα.

Ετσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ.

Λίγα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ απείλησε δύο φορές στα πρώτα λεπτά με πρωταγωνιστή τον Σάκχοφ. Στο 53΄, ο Ουκρανός μέσος κατέβασε ωραία τη μπάλα, αλλά το τελείωμα του ήταν κάκιστο. Ενώ, δύο λεπτά μετά, ο Γκαρσία εκτέλεσε ένα φάουλ, με τον Σάκχοφ να πιάνει την κεφαλιά, χωρίς όμως να καταφέρει να δώσει κατεύθυνση στη μπάλα.

Στο 58΄ και μετά από κόρνερ του Απόλλωνα, η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα της ΑΕΚ και ο Μπρούσιτς δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα από κοντά.

Στο 63ο λεπτό, η κακοδαιμονία των τραυματισμών χτύπησε ξανά την… πόρτα της Ένωσης, με τον Γεβγέν Σάκχοφ να αποχωρεί με πρόβλημα κατευθείαν για τα αποδυτήρια της Ριζούπολης.

Τα λεπτά περνούσαν… υπέρ της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ, με τους γηπεδούχους να μη μπορούν να απειλήσουν την κιτρινόμαυρη εστία.

Στο 82΄, το σουτ του Σιμάνσκι κατέληξε στα σώματα, με την ΑΕΚ να ψάχνει την ισοφάριση. Ενα λεπτό αργότερα, ο Λόπες απείλησε, με τον Γιαννακόπουλο να του λέει όχι.

Στο 90΄, ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Ολιβέιρα κατέληξε στα σώματα. Στη συνέχεια, ο Μαχαίρας έκανε επέλαση από τα αριστερά, σέρβιρε στον Σιμάνσκι στο ύψος του πέναλτι, με τον Γιαννακόπουλο να σώζει τον Απόλλωνα.

Κάπως έτσι, η νίκη κατέληξε στα χέρια της Ελαφρά Ταξιαρχίας και η πρόκριση στους «κιτρινόμαυρους».

To δεκάρι: Ο Ντάουντα. Ο 33χρονος παίκτης ήταν αυτός που έδωσε… ελπίδα στον Απόλλωνα. Γκολ και ασίστ σε μια γεμάτη εμφάνιση.

Το κλειδί: Η γρήγορη ισοφάριση της ΑΕΚ. Ο Ολιβέιρα ξετύλιξε το… δώρο του Γιαννακόπουλου, κάνοντας το 1-1. Ηταν άμεση η απάντηση της Ενωσης, τελειώνοντας επί της ουσίας το θέμα πρόκριση.

Γιατί κόουτς: Δεν του βγήκε του Χιμένεθ το 4-2-3-1 με τον Νταντσένκο εξτρέμ. Ο Ουκρανός θέλει ακόμα χρόνο, ενώ με την αλλαγή του συστήματος στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ κέρδισε τη μάχη του κέντρου, εκμηδενίζοντας τις απειλές μπροστά από την εστία της.

Στον πάγκο: Ο Χνιντ. Ο Τυνήσιος αμυντικός πήρε την ευκαιρία του σήμερα, αλλά την… επέστρεψε στον Χιμένεθ. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ ήταν και ο παίκτης που ευθύνεται για το πρώτο γκολ του Απόλλωνα.

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος, 4-2-3-1): Γιαννακόπουλος, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κάλισιρ (46’ Μπρούσιτς), Βιτλής (63΄Φερνάντεθ), Κιτοκό, Λαγός (81’ Ρόδης), Μουνιέ, Μπεντινέλι (69’ Κραγιόπουλος), Χουχούμης, Ντάουντα (46’ Ιωαννίδης)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Ραντόνια, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Λόπες, Σάκχοφ (63’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Νταντσένκο (46’ Γκαρσία), Τάνκοβιτς (46’ Σιμάνσκι), Αλμπάνης (84’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (90’+ Ανσαριφάρντ)

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε την αναμέτρηση to10.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ