Απίθανα πράγματα: Εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ κάνουν ανενόχλητοι… tour στην Αθήνα (pic)

Απίθανα πράγματα: Εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ κάνουν ανενόχλητοι… tour στην Αθήνα (pic)

Το κράτος πιάστηκε στον ύπνο καθώς οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν «απόβαση» στην Αθήνα, βάζοντας φωτιά, λίγες ώρες πριν από τον τελικό του κυπέλλου.

Αδιανόητα, όσο κι επικίνδυνα πράγματα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την επίσημη πολιτεία για άλλη μια φορά να πιάνεται εξ απήνης ή να κάνει τα στραβά μάτια. Οποια κι αν είναι η εξήγηση, η παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, βάζει φωτιά στον τελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Εν μέσω πανδημίας και απαγορεύσεων στις μαζικές μετακινήσεις, κυρίως με την απόφαση της Πολιτείας να διεξαχθεί ο τελικός χωρίς την παρουσία φιλάθλων, προκαλούνται σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το ποιος επέτρεψε στα πούλμαν με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να φτάσουν στην Αθήνα.

Και να… στρατοπεδεύσουν πέριξ της πλατείας Ομονοίας, κοντά στα γραφεία του συνδέσμου της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται στην οδό Μενάνδρου.

Από βίντεο και φωτογραφίες των τελευταίων ωρών, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι οπαδοί έφτασαν ανενόχλητοι, διέσχισαν τη μισή Ελλάδα χωρίς κανείς να τους εμποδίσει (πλην ελαχίστων λεωφορείων) κι έφτασαν στην πρωτεύουσα χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Αφού δεν έχουν εισιτήρια, αφού απαγορεύεται η παρουσία φιλάθλων στο ΟΑΚΑ, τι ήρθαν να κάνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ;

Η παρουσία τους, σχεδόν 30 ώρες πριν από τον τελικό δεν έχει κανένα νόημα, πέραν της πρόκλησης και της δημιουργίας ενός εκρηκτικού κλίματος, σε περίπτωση που υπάρξουν αντιδράσεις από φιλάθλους άλλων ομάδων. Γιατί τι άλλο θα κάνουν μέχρι να ολοκληρωθεί αύριο ο τελικός; Θα… λιάζονται στην Ομόνοια πίνοντας και προκαλώντας; Ή θα μετακινηθούν και θα στρατοπεδεύσουν στο ΟΑΚΑ;

Πώς θα αντιδράσει η Αστυνομία αν προκληθούν επεισόδια στην Ομόνοια; Θα τους επιτρέψει να μετακινηθούν οπαδοί στον προαύλιο χώρο του ΟΑΚΑ; Και πώς θα διασφαλιστεί η αποφυγή συναντήσεων με άλλες ομάδες οπαδών και σίγουρα επεισόδια που κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει;

Εδώ και αρκετές ημέρες κυκλοφορούσαν φήμες ότι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα κάνουν… δυναμικές εκδρομές στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εισιτήρια.

Κι ενώ υπήρχαν ακόμη και εκκλήσεις για συγκέντρωση οπαδών στην Αθήνα, μέσω κοινωνικών δικτύων, δεν υπήρξε προσπάθεια να μπλοκαριστούν οι μετακινήσεις.

Το αντίθετο μάλιστα. Τα πούλμαν έφτασαν ανενόχλητα και οι αστυνομικές δυνάμεις τα προστατεύουν ή τα κάνουν… τουρ στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Οι πληροφορίες λένε ότι τουλάχιστον 5 πούλμαν με 50 οπαδούς το καθένα, δηλαδή περισσότεροι από 250 Παοκτζήδες, πέρασαν τις Αφίδνες και «εισέβαλαν» στην πρωτεύουσα αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Κατόπιν εορτής η Αστυνομία μπλόκαρε στην Εθνική οδό κάποια άλλα λεωφορεία και πλέον έχει τεθεί σε συναγερμό για να αποτρέψει οπαδικά επεισόδια.

Όμως, για ακόμη μια φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει να διασυρθεί επειδή κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Οι αρμόδιοι υπουργοί, για τη Δημόσια Τάξη, Μ. Χρυσοχοϊδης και Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, θα έπρεπε να έχουν εκπονήσει σχέδιο αποτροπής της φημολογούμενης όλη την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, «απόβασης» οπαδών του ΠΑΟΚ στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018, στην περιοχή της Ομόνοιας και στην οδό Μενάνδρου, είχαν γίνει επεισόδια με οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, με σοβαρές ζημιές αλλά όχι τραυματισμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ