Η τελευταία… ζαριά του Τάνκοβιτς

Η τελευταία… ζαριά του Τάνκοβιτς

Ματς Κυπέλλου για την ΑΕΚ, με τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς να ψάχνει την... ευκαιρία του.

Στις 6 Οκτωβρίου του 2020, η ΑΕΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, με τον Ίλια Ίβιτς να ενεργεί με αστραπιαίες κινήσεις μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής έντυσε στα κιτρινόμαυρα τον παίκτη της Χάμαρμπι, κάνοντας πράξη την επιθυμία αρκετών μηνών.

Δεκατέσσερις μήνες μετά τη μετακίνησή του στην Ελλάδα, ο Σουηδός εξτρέμ βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας, μη μπορώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αργύρη Γιαννίκη. Τα σενάρια για το μέλλον του 26χρονου παίκτη δίνουν και παίρνουν, με το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου να βρίσκεται προ των πυλών και όλα τα ενδεχόμενα να είναι στο τραπέζι.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απόψε (20:15) την Κηφισιά για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς να παίρνει θέση στο βασικό σχήμα. Θα είναι μια ευκαιρία για τον 26χρονο παίκτη να δώσει απαντήσεις για την κατάστασή του, καθώς… φλερτάρει μονίμως με τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Να μπει στην… εξίσωση

Η αλήθεια είναι, πως ούτε την περσινή σεζόν, ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς απολάμβανε την εμπιστοσύνη του προπονητή της ΑΕΚ. Παρότι είχε καλούς αριθμούς (8 γκολ, 7 ασίστ), ο Σουηδός μεσοεπιθετικός δε βρισκόταν στα βασικά πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ, με τον Ανδαλουσιανό τεχνικό να καταφεύγει σε άλλες λύσεις.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο 26χρονος παίκτης έχει καταγράψει μόλις 6 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ με τον Αργύρη Γιαννίκη στην άκρη του πάγκου μετράει 60΄. Όταν και είχε αγωνιστεί βασικός κόντρα στον Άρη, σε ένα ματς που δεν κατάφερε να δείξει πολλά πράγματα.

Βεβαίως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά αυτή τη στιγμή, με τον δικέφαλο να έχει προχωρήσει σε ποιοτικές προσθήκες στη μεσοεπιθετική του γραμμή. Ο ανταγωνισμός είναι πιο μεγάλος για τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς, που έχει μείνει πλέον αρκετά πίσω στην… ιεραρχία.

Παρόλα αυτά, η κακή κατάσταση του Στίβεν Τσούμπερ στα τελευταία παιχνίδια και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Λιβάι Γκαρσία, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ενεργοποίησης του Σουηδού παίκτη.

Ο πρώην άσος της Χάμαρμπι ψάχνει μια τελευταία… ζαριά για να καταφέρει να χωρέσει στα πλάνα του Αργύρη Γιαννίκη. Η αποψινή αναμέτρηση Κυπέλλου κόντρα στην Κηφισιά, δίνει το «πάτημα» στον 26χρονο παίκτη να δείξει στον Έλληνα κόουτς πως έχει κάνει λάθος με την περίπτωσή του. Το θέμα είναι αν θα καταφέρει να αρπάξει από τα… μαλλιά την ευκαιρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ