Η κατάκτηση τίτλου περνάει από τον Βόλο

Η κατάκτηση τίτλου περνάει από τον Βόλο

Αφού... καθάρισε Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός έχει πλέον μία τελευταία - και άκρως σημαντική - αποστολή πριν αποχαιρετήσει το 2021.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από την ΑΕΚ και όσα ακολούθησαν αυτής. Η… κατσάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και η επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου που μίλησε με σκληρή γλώσσα στο Κορωπί είχαν αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός πήρε δύο νίκες απέναντι σε Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα χωρίς να κινδυνεύσει σχεδόν καθόλου (ένα δοκάρι του ΠΑΣ από στημένη φάση η μοναδική ευκαιρία που «έφαγε» σε 180 αγωνιστικά λεπτά) και συνεχίζει σε έναν δρόμο που τον κάνει να φιλοδοξεί πως θα πετύχει τους στόχους του.

Ένας απ’ αυτούς; Η διεκδίκηση τίτλου. Και ο τίτλος αυτός για φέτος είναι το Κύπελλο Ελλάδος. Με την εικόνα που παρουσιάζουν οι «πράσινοι» τον τελευταίο 1,5 μήνα και μπαίνοντας στη σύγκριση με τους υπόλοιπους «μεγάλους», τότε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς σαφώς και μπορεί να φιλοδοξεί ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος. Και θα διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδος, που μόνο… μικρό δεν φαντάζει για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι «πράσινοι», οι οποίοι είναι χωρίς τίτλο εδώ και μια επταετία.

Για να συμβεί αυτό ο Παναθηναϊκός πρέπει να περάσει την Πέμπτη το απόγευμα από τον Βόλο. Στον επαναληπτικό του 2-1 της Λεωφόρου και σε ένα ματς στο οποίο είχε αναφερθεί και ο Αλαφούζος στην επίσκεψή του στο προπονητικό κέντρο της ομάδας πριν από δέκα μέρες. Έχοντας ζητήσει τότε τρεις νίκες στο πρωτάθλημα (δεν έπαιξαν οι «πράσινοι» με τον Απόλλωνα, αλλά έκαναν το δύο στα δύο με Ατρόμητο και ΠΑΣ) και πρόκριση στο Κύπελλο ώστε να κλείσει καλά η σεζόν.

Φάνηκε και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα πως από κάποιο σημείο και μετά οι παίκτες άρχισαν να σκέφτονται όλο και περισσότερο τον επαναληπτικό Κυπέλλου της Πέμπτης. Από το 69’, όταν ο Σάντσες έκανε το 2-0 κόντρα στους Ηπειρώτες, οι «πράσινοι» άρχισαν να τραβούν το πόδι από το γκάζι. Δεν είχαν την ίδια ένταση με το πρώτο 25λεπτο του δευτέρου μέρους, όταν και «καθάρισαν» το ματς, δεν ήταν το ίδιο πιεστικοί.

Λογικό αν σκεφτούμε πως θα είναι απαιτητικό το ματς της Πέμπτης κόντρα σε μια καλή ομάδα και πως λογικά δεν θα δούμε ούτε εκεί πολλές αλλαγές μιας και όταν η ομάδα πηγαίνει καλά ο Γιοβάνοβιτς δεν πειράζει κάτι σε επίπεδο ενδεκάδας.

Το γνωρίζουν κυρίως οι παίκτες αυτό το χαρακτηριστικό του προπονητή τους και σίγουρα περνάει από το μυαλό τους όταν έχουν καθαρίσει ένα παιχνίδι (στην προκειμένη αυτό με τον ΠΑΣ) και ακολουθεί ένα δεύτερο απαιτητικό παιχνίδι μέσα σε τέσσερις μέρες. Την ίδια ενδεκάδα πάνω – κάτω θα δούμε και την Πέμπτη στο Πανθεσσαλικό. Αν κάνει κάποιες αλλαγές ο Γιοβάνοβιτς δεν θα είναι περισσότερες από δύο. Κι αυτό δύσκολο φαντάζει.

Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Μαγνησία σε καλό φεγγάρι, ίσως στο καλύτερο από την αρχή της σεζόν. Με την αμυντική εικόνα που έχουν οι Βολιώτες, φαντάζει δύσκολο να μη σκοράρει αν δούμε τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Και αν σκοράρει δεν τη χάνει την πρόκριση με τίποτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ