Αντόνιο Τσόλακ: Ηρωας του ΠΑΟΚ από το… πουθενά (vids)

Αντόνιο Τσόλακ: Ηρωας του ΠΑΟΚ από το… πουθενά (vids)

Εμφανίστηκε σαν από μηχανής Θεός στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πέτυχε το γκολ που έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ – Μπήκε στο 105’ και στο 108’ έγινε ο ήρωας του Δικεφάλου.

Ηταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αυτός που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 105’ και τρία λεπτά αργότερα πέτυχε το γκολ που έδωσε στον Δικέφαλο του Βορρά την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

Ο λόγος για τον Αντόνιο Τσόλακ. Ο Κροάτης επιθετικός εμφανίστηκε σαν «από μηχανής Θεός» όταν ο ΠΑΟΚ ήταν με την πλάτη στον τοίχο και με το χρυσό γκολ που πέτυχε τρία λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση έδωσε την πρόκριση στον Δικέφαλο. Αυτό μπορεί να ήταν μόλις το 3ο γκολ του Αντόνιο Τσόλακ με την ασπρόμαυρη φανέλα, αλλά ήταν ίσως το πιο σημαντικό στη φετινή σεζόν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το γκολ που κράτησε ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης του Κυπέλλου, που θα «γλυκάνει» την αποτυχία του Δικεφάλου να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό.

Ο Κροάτης επιθετικός αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ τον Σεπτέμβριο του 2022 από την Ριέκα, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε ο ίδιος, αλλά και οι άνθρωποι του συλλόγου της συμπρωτεύουσας. Σε 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις είχε μόλις ένα γκολ. Αυτό στον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό (1-3) για την 7 αγωνιστική της Super League. Η πενιχρή επιθετική συγκομιδή και οι μέτριες έως κάκιστες εμφανίσεις είχαν ως αποτέλεσμα τον Μάρτιο του 2021 ο ΠΑΟΚ να τον παραχωρήσει ως δανεικό στην Μάλμε.

Στη σουηδική ομάδα βρήκε τα πατήματά του. Αρχισε να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του και να βρίσκει δίχτυα. Από τον Μάρτιο του 2021 έως τον περασμένο Δεκέμβριο έπαιξε σε 40 αναμετρήσεις με την Μάλμε σε πρωτάθλημα και Champions League και είχε 19 γκολ και 3 ασίστ σε 3.345 λεπτά συμμετοχής. Παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με τα χρώματα του σκανδιναβικού συλλόγου, η διοίκηση της Μάλμε δεν κατέβαλε τη ρήτρα των 3 εκατ. ευρώ που υπήρχε στη συμφωνία με τον Δικέφαλο του Βορρά και τον Δεκέμβριο ο Κροάτης επιθετικός επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Η πώληση του Κάρολ Σβιντέρσκι στην Σάρλοτ και η έλλειψη ενός καθαρόαιμου σέντερ φορ πίσω από τον Ακμπομ ανάγκασε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να κρατήσει τον Αντόνιο Τσόλακ στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ.

Μια επιλογή που τον δικαίωσε χθες το βράδυ στο Γ. Καραϊσκάκης, με τον Κροάτη στο 108’ να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση, μετά το γύρισμα του Ολιβέιρα και να πετυχαίνει το γκολ της πρόκρισης. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Τσόλακ μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ. Το πρώτο ήταν στον αγώνα των πλέι οφ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (0-1). Ένα γκολ, που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Νίκη στο ΟΑΚΑ, πρόκριση στο Καραϊσκάκη. Δύο γκολ κρίσιμα. Μπορεί να μην σκοράρει συχνά, όσο θα ήθελε ο ίδιος και θα περίμεναν στον Δικέφαλο του Βορρά, αλλά το κάνει, τα γκολ του μετράνε… διπλά.

Ο Τσόλακ είχε παίξει επίσης καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση του ΠΑΟΚ απέναντι στην Μίντιλαντ, για τον έξτρα γύρο του Conference League. Στο παιχνίδι που είχε γίνει στην Τούμπα (2-1 κ.α, 7-4 στα πέναλτι), ο Κροάτης επιθετικός είχε βγάλει την ασίστ στο γκολ του Αντριγια Ζίβκοβιτς. Με αυτό το γκολ ο Δικέφαλος είχε ανοίξει το σκορ και είχε βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους «16» της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

16+2=18

Το γκολ που έβαλε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν το δεύτερο φετινό με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, αλλά συνολικά από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι τώρα έχει σημειώσει 18! Τα 11 ήταν για το πρωτάθλημα Σουηδίας και τα πέντε στα προκριματικά του Champions League. Ο Αντόνιο Τσόλακ ήταν από τους πρωταγωνιστές της σουηδικής ομάδας και βοήθησε τα μέγιστα στην πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Κροάτης είχε σκοράρει και στις δύο αναμετρήσεις με την Ρίγα για τον πρώτο γύρο των προκριματικά, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ελσίνκι για τον δεύτερο γύρο, αλλά και δύο γκολ στο εκτός έδρας ματς με την Ρέιντζερς, για τον τρίτο γύρο των προκριματικών.

Αβέβαιο το μέλλον του

Ο υψηλόσωμος στράικερ μπορεί να έχει επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, αλλά ουδείς γνωρίζει εάν θα βρίσκεται στο ρόστερ των Ασπρόμαυρων και μετά το καλοκαίρι. Το συμβόλαιο που έχει με τον Δικέφαλο του Βορρά είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2024, αλλά δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να παραχωρηθεί σε άλλη ομάδα, καθώς κακά τα ψέματα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Τα γκολ που έχει βάλει ήταν σημαντικά, αλλά λίγα σε σχέση με αυτά που θα ήθελε ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τον σέντερ φορ του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ