Η ξεχωριστή «σχέση» του Φορτούνη με τον Ατρόμητο και η μέρα του Χάμες

Η ξεχωριστή «σχέση» του Φορτούνη με τον Ατρόμητο και η μέρα του Χάμες

Η κατάσταση του Κώστα Φορτούνη, που βλέπει... Ατρόμητο και αφηνιάζει, ο Χάμες Ροντρίγκες, ο Μαρσέλο και η δοκιμή του Μίτσελ

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη δράση απόψε (19:30) στο Καραϊσκάκη και αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Μαζί του επιστρέφει και ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος προέρχεται από μια εξαιρετική προετοιμασία, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ και… βλέπει εντεκάδα στο ματς με την ομάδα του Περιστερίου.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός που έχει μπει και πάλι στην… εξίσωση για τα καλά δεν αποκλείεται να γυρίσει στο αρχικό σχήμα μετά από τον περασμένο Μάιο και ο Ατρόμητος προσφέρεται για μια τέτοια «αναζήτηση».

Ο Μίτσελ μετά τα όσα είδε στην Ισπανία και με την κατάσταση που βρίσκεται ο «Φόρτου» έχει μπει στον πειρασμό να του δώσει την ευκαιρία μιας «ολικής επαναφοράς» και το κάνει πρωτίστως για το χάρισμα που διαθέτει στη δημιουργία. Και απέναντι στους Περιστεριώτες ο Φορτούνης στη συγκεκριμένη ενότητα του δίνει και καταλαβαίνει, αφού μετράει 8 ασίστ (και 2 γκολ) σε 14 ματς.

Και όπου ασίστ (ή γκολ) μόνο νίκες με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνη τη ρεβάνς κυπέλλου για το εισιτήριο στους ημιτελικούς του 2017. Έληξε δίχως γκολ το ματς στο Φάληρο, επικράτησε ο Ολυμπιακός με 2-1 στο Περιστέρι με τον κάτοχο του «7» να δίνει την ασίστ για την ισοφάριση στον Αλέις Ρομαό (63΄) και να σκοράρει (με κεφαλιά) στο 71΄για την οριστική ανατροπή.

Με 270 ματς καριέρας στον Ολυμπιακό, 79 γκολ και 77 ασίστ και πόσες σπουδαίες στιγμές με τα ερυθρόλευκα ο Φορτούνης είναι πιθανό να έχει την ευκαιρία να επιστρέψει για τα καλά ξανά και να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στο πρότζεκτ του Μίτσελ. Τα προσόντα εξάλλου τα έχει σε μεγάλο βαθμό, αφού παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν πως η ποιότητα του ξεχειλίζει και δεν έχει πάψει να αποτελεί τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Οι 8 ασίστ είναι η καλύτερη επίδοση του Κώστα Φορτούνη, στη θέση Νο.2 στη λίστα του είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα (7), ο πρώτος αντίπαλος του Ολυμπιακού δηλαδή με την επανέναρξη του πρωταθλήματος (21/12) και η ομάδα που έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ είναι ο Αστέρας Τρίπολης (9), που ολοκληρώνει το ερυθρόλευκο πρόγραμμα για το 2022.

Ο Χάμες και η δοκιμή με Μαρσέλο

Οι ενδείξεις λοιπόν μπορεί να δείχνουν ότι  ο Φορτούνης που έρχεται φουριόζος από τα φιλικά (1 γκολ και 2 ασίστ) θα είναι μέσα στις επιλογές του Ισπανού, όμως η περίπτωση του μοιάζει να μην έχει σχέση με τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός προπονήθηκε κανονικά και είναι στην αποστολή και ο Μίτσελ θα αποφασίσει για την ενδεκάδα. Κανονικά έχει συμπεριλάβει και τους Ανδρούτσο και Μπουχαλάκη, όμως κρατάει κλειστά τα χαρτιά του.

Αυτό που έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις είναι η δοκιμή με τον Μαρσέλο, ο οποίος ήταν βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας με τους υπόλοιπους να μοιάζουν αρκετά με την ενδεκάδα κόντρα στη Νότιγχαμ. Συγκεκριμένα, στους βασικούς δοκίμασε τους Βρουσάι, Παπασταθόπουλο, Ρέτσο, Εμβιλά, Κασάμι, Αγκιμπού Καμαρά, Μπιέλ, Φορτούνη και Ελ Αραμπί.

Από εκει και πέρα, αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα ματς σαν το αυριανό, με τον Ατρόμητο στο «Καραϊσκάκης» άνοιξε η δεύτερη θητεία του Μίτσελ στο μεγάλο λιμάνι: 2 Οκτωβρίου, 2-0 με ισάριθμα γκολ του Σεντρίκ Μπακαμπού. Είχε επιλέξει εκείνο το απόγευμα ο Ισπανός ένα καθαρό 4-4-2 με τον Μπακαμπού και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο επιθετικό τρίτο. Από εκείνη την ενδεκάδα; Δυόμισι μήνες μετά έχει αποχωρήσει ο Σίμε Βρσάλικο, και δεν υπολογίζονται οι Μουντιαλικοί Παπ Αμπού Σισέ και Ινμπόμ Χουάνγκ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ