Κηφισιά – ΑΕΚ 0-2: Στο ρελαντί στους… οχτώ

Κηφισιά – ΑΕΚ 0-2: Στο ρελαντί στους… οχτώ

Επιστροφή στη δράση με νίκη στη Ριζούπολη για την ΑΕΚ. Λιβάι Γκαρσία και Φαν Βέερτ υπέγραψαν τη... μισή πρόκριση κόντρα στην Κηφισιά (0-2).

Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε η ΑΕΚ. Με… σβηστές μηχανές, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέρασε από τη Ριζούπολη (0-2) και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στους οχτώ του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η Ενωση δε χρειάστηκε να ανεβάσει στροφές κόντρα στην Κηφισιά και με τα γκολ των Λιβάι Γκαρσία και Φαν Βέερτ (πρώτο με τα κιτρινόμαυρα), ουσιαστικά, πέταξε για τα προημιτελικά του θεσμού. Τρομερό το τέρμα του άσου από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, που έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης.

Διαβάστε επίσης: Ανησυχία για τον Μέσι: Δεν προπονήθηκε λόγω ενοχλήσεων

Προσπάθησαν οι γηπεδούχοι και είχαν τις στιγμές τους στην αναμέτρηση. Με 10 παίκτες τέλειωσε ο αγώνας για την Κηφισιά, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79′ ο Μπαρμπόσα.

Ζωγραφιά Λιβάι

Με τον Φράνσον βασικό και τους Λιβάι Γκαρσία-Πέτρο Μάνταλο παρατάχθηκε στη Ριζούπολη η ΑΕΚ. Μάλιστα, ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε για πρώτη φορά τους Φαν Βέερτ και Αραούχο ως δίδυμο στη γραμμή κρούσης.

Το ξεκίνημα ήταν νωθρό για τους παίκτες της Ενωσης, που έψαχναν τα πατήματά τους στην πρώτη επίσημη υποχρέωση μετά από έναν μήνα. Η πρώτη αξιόλογη επίσκεψη της ΑΕΚ στην περιοχή της Κηφισιάς ήρθε στο 10ο λεπτό, με την κεφαλιά του Μουκουντί να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

Οχτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Κηφισιάς να κάνει αισθητή την παρουσία της στο παιχνίδι. Μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Στάνκοβιτς να κρατά ανέπαφη την εστία του. Λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Κουιρουκίδης βρέθηκε τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς, με τον Αυστριακό να βγαίνει νικητής από τη μονομαχία. Στη συνέχεια της φάσης, το σουτ του Ταλάλ κόντραρε στα σώματα.

Με ωραία ανάπτυξη και συνεχόμενες πάσες, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 22′ το εκπληκτικό σουτ του Λιβάι πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 28′ η προσπάθεια του Φαν Βέερτ κατέληξε δίπλα από το δοκάρι.

Παρόλα αυτά, δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ η ΑΕΚ. Στο 34′ ο Λιβάι Γκαρσία με ένα απίθανο σουτ από αρκετά πλάγια θέση, κρέμασε τον γκολκίπερ της Κηφισιάς για το 0-1. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, ο νεαρός άσος λίγο έλειψε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα. Ωραία πάσα του Φαν Βέερτ, φάτσα με το τέρμα ο Γκαρσία, αλλά κάκιστο τελείωμα.

Τελικά, η ομάδα του Αλμέιδα πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όντας δύο γκολ μπροστά. Ο Σέρχιο Αραούχο κέρδισε πέναλτι από το άσχημο μαρκάρισμα του Τσέτσιλα, με τον Φαν Βέερτ να αναλαμβάνει την εκτέλεση για το 0-2.

Σβηστό το δεύτερο μέρος

Με άγριες διαθέσεις μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ. Ο Λιβάι Γκαρσία πάσαρε στον Αραούχο που αστόχησε από το ύψος του πέναλτι. Η Ενωση συνέχισε να πιέζει, με την Κηφισιά να βρίσκει τη στιγμή της στο 60ο λεπτό. Ο Να πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στη συνέχεια, ο Ματίας Αλμέιδα φρέσκαρε την ενδεκάδα του, ρίχνοντας στο ματς τους Ρότα και Σιμάνσκι.

Στο 73΄, οι παίκτες της ΑΕΚ… έκρυψαν την μπάλα, αλλά ο Μάνταλος δεν κατάφερε να την εμφανίσει στα δίχτυα του Αγαγνωστόπουλου. Εκπληκτικό 1-2 με τακουνάκι από Φαν Βέερτ και Μάνταλο, δίπλα από το δοκάρι το σουτ του Ελληνα μεσοεπιθετικού.

Εξι λεπτά αργότερα, με φοβερή επέλαση, ο Λιβάι «κέρδισε» την αποβολή του Μπαρμπόσα. Ο εκρηκτικός άσος της ΑΕΚ ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, με τον γκολκίπερ της Κηφισιάς να μπλοκάρει.

Με το ματς να οδηγείται προς την ολοκλήρωσή του, ο «Πελάδο» πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Πινέδα, Χριστόπουλο και Σκόνδρα. Η Ενωση διατήρησε με χαρακτηριστική ευκολία το προβάδισμα των δυο τερμάτων και απομένει η ρεβάνς της Opap Arena για να οριστικοποιηθεί η παρουσία της στους «8» του Κυπέλλου.

Κηφισιά (Γιώργος Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Μαζουλουξής, Πέιος (81′ Ιατρούδης), Παπασάββας, Ποζατζίδης (58′ Να’α), Παναγιώτου (92′ Σμπώκος), Ταλάλ (81′ Γκίνη), Κουϊρουκίδης (58′ Καλλέργης), Τετέι.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Σιντιμπέ (66′ Ρότα), Γιόνσον, Φράνσον (66′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (82′ Πινέδα), Λιβάι Γκαρσία (87′ Σκόνδρας), Αραούχο (87′ Ε. Χριστόπουλος), Φαν Βέερτ











Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ