Οι φωνές του Μίτσελ, το «δώστε την μπάλα στον Φορτούνη», το ντουμπλάρισμα και η επίδειξη του Μαρσέλο

Οι φωνές του Μίτσελ, το «δώστε την μπάλα στον Φορτούνη», το ντουμπλάρισμα και η επίδειξη του Μαρσέλο

Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον Ατρόμητο, αλλά στην ανάπαυλα προηγήθηκε τρομερή «κατσάδα» από τον Μίτσελ. Ο ισοπεδωτικός Φορτούνης και το... δεξί του Μαρσέλο.

Δύο 45λεπτα με τελείως διαφορετική ιστορία. Και εξέλιξη. Δύο 45λεπτα που… δοκίμασαν τις αντοχές και τα νεύρα του Μίτσελ. Στο τέλος της ημέρας ο Ολυμπιακός θριάμβευσε επί του Ατρόμητου, πετυχαίνοντας 4 γκολ για πρώτη φορά σε φετινό παιχνίδι και κερδίζοντας με… περίπατο την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου.

Κι όμως, η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, έκανε τον προπονητή του Ολυμπιακού να γίνει έξαλλος. Καθώς ο τρόπος που αμύνθηκαν οι πρωταθλητές σε αυτό το διάστημα, ήταν τόσο κακός και τόσο άναρχος, που ο Ατρόμητος θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά. Και η ιστορία του αγώνα να έχει άλλη εξέλιξη.

Όλα άλλαξαν στο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Εκεί όπου όπου ο Μίτσελ φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους τα λάθη που έκαναν στο πρώτο 45λεπτο. Με ύφος και τόνο διόλου ευχάριστο ή ήρεμο. Ο Ισπανός ήταν πάρα πολύ εκνευρισμένος από τον τρόπο που έπαιξαν οι Ερυθρόλευκοι σε αυτό το διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Οι δύο δυνατές επιστροφές και το… κερασάκι με τον Μαρσέλο

«Τι κάνετε στο γήπεδο; Είναι ποδόσφαιρο αυτό που παίζουμε; Δεν πιέζουμε σωστά. Δεν γυρίζουμε στην άμυνα. Χάνουμε τις θέσεις μας στο γήπεδο. Όλα γίνονται λάθος. Πώς περιμένετε να συνεχίσουμε έτσι;», είπε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού, δίνοντας στη συνέχεια οδηγίες για το τι έπρεπε να αλλάξει: «Σταματήστε να κάνετε ό,τι θέλει ο καθένας. Ακολουθήστε το πλάνο. Πιέστε ψηλά και σωστά. Κυκλοφορήστε την μπάλα και προσπαθήστε να βρείτε τον Κώστα (σ.σ. Φορτούνη) στην επίθεση».

Ο Μίτσελ έκανε έντονες παρατηρήσεις στον Κασάμι για το γεγονός ότι δεν ακολούθησε στο τεχνητό οφσάιντ στη φάση του γκολ του Ατρόμητου, ενώ και ο Μαρσέλο δέχθηκε τις παρατηρήσεις του, καθώς είχε παρασυρθεί από το παιχνίδι και είχε πολύ κακές τοποθετήσεις στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Ελβετός ήταν αυτός που έπρεπε να καλύπτει τον Βραζιλιάνο όποτε εκείνος προωθούνταν, αλλά αυτό δεν πήγε καλά, καθώς ακόμη κι όταν ο Κασάμι ήταν μπροστά, ο Μαρσέλο ανέβαινε, με αποτέλεσμα δημιουργείται κενό στην πλευρά του.

Αυτό άλλαξε απόλυτα στην επανάληψη, μετά τις οδηγίες του Μίτσελ. Με τον Μαρσέλο να μπαίνει περισσότερο στην τακτική και μέσα από την ισορροπία του συνόλου, να βρίσκει την ευκαιρία να κάνει τη δική του επίδειξη ποιότητα και κλάσης. Με τις φωνές του Μίτσελ, να πιάνουν τόπο. Και τον Ολυμπιακό να μπαίνει με το δεξί στην επανέναρξη της σεζόν. Και κυρίως να επιβεβαιώνει πως κάτι έχει αλλάξει, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την παραγωγή φάσεων και το γκολ.

Η πληθωρική παρουσία του Φορτούνη ήταν ένας βασικός λόγος που ο Ολυμπιακός παρήγαγε 17 τελικές προσπάθειες για γκολ, οι 11 εκ των οποίων στο τέρμα. Ο Ελληνας επιτελικός μέσος, με το κουβάλημα της μπάλας, το παιχνίδι ανάμεσα στις γραμμές, τις απίθανες εμπνεύσεις, τις πάσες πάρε – βάλε, το «χτίσιμο» σωστών επιθέσεων, αλλά και τον πανικό που προκάλεσε στην άμυνα της ομάδας του Κόουλμαν, ήταν ο παράγοντας που άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού.

Οσο για τον Μαρσέλο; Οσοι παρακολουθήσαμε από κοντά την προετοιμασία του Ολυμπιακού, δεν εκπλαγήκαμε από τα γκολ που πέτυχε. Κάποιοι αγνοούσαν έως την Πέμπτη πώς το δεξί του πόδι είναι… βόμβα. Ρωτήστε τους τερματοφύλακες του Ολυμπιακού να σας πουν…

Οι φωνές του Μίτσελ, το «δώστε την μπάλα στον Φορτούνη», το ντουμπλάρισμα και η επίδειξη του Μαρσέλο. Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον Ατρόμητο , αλλά στην ανάπαυλα προηγήθηκε τρομερή «κατσάδα» από τον Μίτσελ. Ο ισοπεδωτικός Φορτούνης και το… δεξί του Μαρσέλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ