Καταδικάστηκαν 23 άτομα για επεισόδια σε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Καταδικάστηκαν 23 άτομα για επεισόδια σε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Ένοχοι κρίθηκαν 23 από τους 29 κατηγορούμενους για συμμετοχή σε επεισόδια σε αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2016 και διεκόπη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους τους 23 από τους 26 κατηγορούμενους για επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, τον Μάρτιο του 2016 και τους επέβαλε ποινές φυλάκισης από 5 έως 16 μήνες, αναγνωρίζοντας στους περισσότερους ελαφρυντικό.

Έξι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν γιατί δεν αποδείχτηκε η ενοχή τους, ενώ οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν για απόπειρα απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης με βιαιοπραγία, παραβάσεις του αθλητικού νόμου και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων, κατά περίπτωση.

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα του Μίτσελ μέσα από την αποστολή για τα Γιάννενα

Στις απολογίες τους οι περισσότεροι αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώ ομολόγησαν ότι συμμετείχαν στα επεισόδια αλλά ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν πρόθεση να τραυματίσουν κανέναν.

Όλοι οι παραπάνω ταυτοποιήθηκαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό το λόγο αξιοποιήθηκε το υλικό από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του γηπέδου της Τούμπας, ενώ κάποιοι από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων αναγνωρίστηκαν από αστυνομικούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ