Πώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης άλλαξε τα πάντα στην υπόθεση Μαρσέλο

Πώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης άλλαξε τα πάντα στην υπόθεση Μαρσέλο

Η κουβέντα που είχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Βραζιλιάνο σταρ, στη διακοπή του πρωταθλήματος, έφερε τα πάνω κάτω και ο Μίτσελ βρήκε τον τρόπο να τον αξιοποιήσει.

Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και μαθαίνονται. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και μένουν κρυφά. Αλλά υπάρχουν και πράγματα που γίνονται και τα αποτελέσματα φανερώνουν ότι… κάτι συνέβη. Μια τέτοια περίπτωση, είναι η υπόθεση Μαρσέλο για τον Ολυμπιακό. Μια υπόθεση σοβαρή, περίπλοκη και η οποία για σημαντικό χρονικό διάστημα έδειχνε ότι χρήζει επίλυσης και μάλιστα δυναμικής. Μια υπόθεση που εδώ και λίγες εβδομάδες, εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο για τον παίκτη όσο και (κυρίως) για τον σύλλογο. Για να φτάσουμε έως εδώ, ωστόσο, υπήρξαν μια σειρά από άγνωστα γεγονότα. Στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Μαρσέλο ποτέ δεν ήταν ο ποδοσφαιριστής που αλώνιζε την αριστερή πλευρά, προτάσσοντας τα πνευμόνια και το ακατάπαυστο τρέξιμο ως βασικά χαρακτηριστικά του. Τουναντίον. Ο Βραζιλιάνος ήταν πάντα διαφορετικός. Όχι τόσο αθλητικός, αλλά με ποιότητα 10αριού. Οταν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, είχε αρκετούς μήνες χωρίς ομάδα και το κορμί του χρειαζόταν δουλειά. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν και ανακοινώθηκε η απόκτησή του, κύλησε αρκετό νερό στον μύλο. Χρειάστηκε να κάνει προετοιμασία κανονική στο Ρέντη. Αντιμετώπισε κάποια μικροπροβλήματα και γενικώς η διαδικασία για να μπει στην αγωνιστική εξίσωση δεν ήταν όσο ταχεία θα ήθελαν όλοι.

Διαβάστε επίσης: Εξελίξεις με Ντόρσεϊ – Τι αποφάσισε για το μέλλον του (pic)

Είναι αλήθεια πως οι πρώτες συμμετοχές του Μαρσέλο με τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν υποτονικές. Για την ακρίβεια, ο Βραζιλιάνος σταρ έδειχνε ξεκάθαρα εκτός φόρμας, σε όχι καλή αγωνιστική κατάσταση. Και σίγουρα χωρίς ρυθμό. Ο ίδιος ήθελε περισσότερο χρόνο, για να μπορέσει να βρει τα πατήματά του. Ο Μίτσελ ήθελε καλύτερα αποτελέσματα από την παρουσία του και κάπως έτσι φτάσαμε στη διακοπή της 13ης Νοεμβρίου. Με την παρουσία του ποδοσφαιριστή να προβληματίζει.

Η διακοπή λόγω Μουντιάλ, προκάλεσε ευρεία σύσκεψη στον Ολυμπιακό, με σκοπό να συζητηθούν όλα τα θέματα της ομάδας και να παρθούν αποφάσεις για το πώς θα πορευτεί η ΠΑΕ έως την επανέναρξη της περιόδου. Εκεί, λοιπόν, έγινε συζήτηση και για την κατάσταση του Μαρσέλο. Και το κατά πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά. Από το αποτέλεσμα των συζητήσεων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, αφού άκουσε όσα δεδομένα παρέθεσαν ο Μίτσελ και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος για τον Βραζιλιάνο, αποφάσισε να κάνει μια ανοιχτή συζήτηση με τον ποδοσφαιριστή, με σκοπό να προκύψει μια οριστική λύση, ώστε και η υπόθεση να μην προκαλεί αχρείαστη ένταση στην ομάδα, αλλά και το όνομα ενός θρύλου του ποδοσφαίρου να μην αμαυρώνεται από δημοσιεύματα και τοποθετήσεις που δεν άρμοζαν στα όσα έχει κάνει στην καριέρα του.

Από εκείνη τη συζήτηση και μετά όλα άλλαξαν. Και κυρίως σε ό,τι είχε να κάνει με τον ίδιο τον Μαρσέλο. Με τη διάθεσή του, την προσέγγισή του για το ποδόσφαιρο. Όλα έγιναν διαφορετικά. Το τι συζητήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών είναι κάτι που μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν. Αλλά το αποτέλεσμα αυτής της επαφής, φαίνεται πλέον στον αγωνιστικό χώρο. Φάνηκε από τη χειμερινή προετοιμασία, την οποία ο Βραζιλιάνος ακολούθησε με τρομερό επαγγελματισμό, δείχνοντας ξεκάθαρα τη διάθεσή του να μπει στην αγωνιστική εξίσωση, όχι μόνο γιατί είναι αυτός που είναι, αλλά διότι παλεύει για τη θέση του και για ρόλο στον Ολυμπιακό.

Η απόφαση του Μίτσελ να τον βάλει βασικό στο παιχνίδι με τη Χάντερσφιλντ (01/12), ακριβώς 11 ημέρες μετά την έναρξη της χειμερινής προετοιμασίας και η πολύ καλή απόδοση του ποδοσφαιριστή, έως ότου τραυματιστεί στον αστράγαλο, ήταν η πρώτη απάντηση. Οι δύο ασίστ κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, σε μόλις 30 λεπτά συμμετοχής, ήταν η δεύτερη. Και κόντρα στον Ατρόμητο, με τα δύο γκολ που πέτυχε, έδειξε ότι, αν μη τι άλλο, ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει πράγματα, τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι, που λίγοι μπορούν έστω να σκεφτούν, όχι να εκτελέσουν.

Είναι σαφές ότι ο Μαρσέλο δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ ακραίος μπακ που να αγαπάει την άμυνα. Αλλά είναι εξίσου σαφές ότι μετά την κουβέντα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και μετά τη δουλειά που έκανε με τον Μίτσελ στο διάστημα της διακοπής, είναι ένας ποδοσφαιριστής στον οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί να υπολογίζει. Ενας ποδοσφαιριστής που με την ποιότητα, το ταλέντο και τη γνώση του παιχνιδιού, μπορεί να προκαλέσει τρομερές ανατροπές στη διάρκεια ενός 90λεπτου. Ο Μίτσελ το έχει καταλάβει. Και για αυτόν τον λόγο τον έβαλε βασικό με τον Ατρόμητο. Και θα συνεχίσει να του δίνει χρόνο. Για να βελτιώσει κι άλλο τη φυσική και αγωνιστική του κατάσταση. Ενώ παράλληλα, ανακαλύπτει τον τρόπο για να καλύπτει τις δεδομένες ανασταλτικές αδυναμίες του ποδοσφαιριστή του. Με σκοπό ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό τη δημιουργική/επιθετική διάνοια του Μαρσέλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ