Ματίας Αλμέιδα: Όταν η εμπιστοσύνη κερδίζεται μέσα από τις πράξεις…

Ματίας Αλμέιδα: Όταν η εμπιστοσύνη κερδίζεται μέσα από τις πράξεις…

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Ματίας Αλμέιδα «κέρδισε» με το... σπαθί του τα αποδυτήρια της ΑΕΚ.

«Είμαστε καλά όπως είμαστε, έχω 2-3 παίκτες σε κάθε θέση. Είμαι ήρεμος σε αυτό το κομμάτι. Είμαι ευτυχισμένος. Επιθυμώ και ζητάω από τον Θεό να συνεχίσουμε όπως είμαστε», είχε τονίσει σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Ματίας Αλμέιδα. Από την αρχή, είχε επισημάνει πως πιστεύει και υπολογίζει όλους τους παίκτες του ρόστερ. Και στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, φρόντισε να πάει ένα βήμα παρακάτω τη συζήτηση.

Εκτός αποστολής τρία πολύτιμα γρανάζια. Στο πρώτο μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο ματς που περίμεναν πως και πως οι φίλοι της ΑΕΚ. «Βροχή» τα σχόλια στα social media για την απόφαση του Ματίας Αλμέιδα. Και μετά την πρώτη… ψυχρολουσία με την αποστολή, ακολούθησε η ανακοίνωση της εντεκάδας. Στον πάγκο πολλά από τα πρωτοκλασάτα ονόματα, με τον «Πελάδο» να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο της Αγιά Σοφιάς τους «11» που ουσιαστικά τράβηξαν το κουπί μέχρι τα ημιτελικά. Ήταν μια μορφή επιβράβευσης από τον Ματίας Αλμέιδα προς τους παίκτες του. Μια ξεκάθαρη πράξη εμπιστοσύνης στις ικανότητές τους.

Διαβάστε επίσης: Μπακς: Οιωνός… τελικών για τον Γιάννη – Το trade που αλλάζει τα δεδομένα και συζητά όλο το ΝΒΑ (vids)

Πήρε το ρίσκο ο Αργεντινός τεχνικός και δικαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Προσηλωμένη στις αρχές της η ΑΕΚ από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Εχοντας στην εντεκάδα της τους παίκτες που λογίζονται πιο πολύ για «ρεζέρβες. Και αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες «νίκες» του Αλμέιδα στη μέχρι τώρα ιστορία του στα ελληνικά γήπεδα.

«Στη ζωή μου από τα 15 μου παίρνω ρίσκα. Στα πρώτα μίτινγκ με τους παίκτες μου, είπα ότι πιστεύω στην ομαδική δουλειά. Οπότε αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να είμαι συνεπής στη δουλειά μου. Ειδα σχόλια που με στεναχώρησαν. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι δεν το πιστεύουν. Αν είχαμε χάσει το παιχνίδι μπορεί να μου… έπαιρναν το κεφάλι. Πιστεύω στα πρότζεκτ. Αν κάποιος δεν πιστεύει σε μένα είναι επειδή δεν με γνωρίζει. Με απασχολεί να με πιστεύουν οι παίκτες που κάνουμε προπόνηση. Ξέρω γιατί είναι έτοιμοι. Αν λέω ότι πιστεύω στο γκρουπ, πρέπει τα λόγια να τα κάνω έργα. Είναι η εμπιστοσύνη που έχω σε καθέναν ξεχωριστά. Δεν κάνω σε κάποιους παίκτες προπόνηση για να είναι απλά στο ρόστερ, αλλά να συμμετέχουν. Η αλήθεια είναι ότι είδα πολλά σχόλια. Κάποια στιγμή δεν καταλάβαινα πολλά… Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι λυπηρό και στενάχωρο κάποιες φορές», δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός μετά τον θρίαμβο επί των «ερυθρολεύκων». Πάνω από όλα για τον Αλμέιδα είναι το γκρουπ, κάτι που το απέδειξε περίτρανα στην πρώτη συνάντηση με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με την κίνησή του ο «Πελάδο» κέρδισε ουσιαστικά τα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια. Υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα, όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ νιώθουν σημαντικοί. Νιώθουν ότι προσφέρουν και προσθέτουν το λιθαράκι τους στη φετινή προσπάθεια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο Αργεντινός τεχνικός απέδειξε για ακόμη μια φορά πως δε λέει λόγια του… αέρα. Ότι λέει, το εννοεί και το επιβεβαιώνει με τις πράξεις του. Η λέξη «δικαιοσύνη» κυριαρχεί στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Αυτή είναι η αγωνιστική φιλοσοφία του Ματίας Αλμέιδα, αυτή είναι η νοοτροπία του. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο «Πελάδο» έχει αλλάξει τα πάντα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο με την ΑΕΚ να βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία. Η Ενωση έχει την χαρά να διαθέτει μια προσωπικότητα που «μετράει» αρκετά τόσο στο ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής, όσο και της Ευρώπης. Μετά από αρκετές αστοχες επιλογές, βρήκε τον άνθρωπό της και μαζί ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ