Η Φιορεντίνα μπορεί να κάνει δώρο στην Ελλάδα

Η Φιορεντίνα μπορεί να κάνει δώρο στην Ελλάδα

Αν η Φιορεντίνα κατακτήσει το κύπελλο Ιταλίας και το Κόνφερενς Λιγκ τότε ο κυπελλούχος Ελλάδας θα ανέβει στα πλεϊ οφ του Europa League.

Ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας (ελέω ΕΠΟ) δεν ξέρουμε ούτε που θα γίνει μήτε πότε θα γίνει. Για την UEFA ο κυπελλούχος Ελλάδας έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League. Αρχικά μπαίνει στον 3ο προκριματικό γύρο. Αν προκριθεί πάει στα πλεϊ οφ. Αν όχι, μετακομίζει στα πλεϊ οφ του Κόνφερενς.

Αν ο κυπελλούχος Ελλάδας έχει εξασφαλίσει μια από τις δυο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος τότε τη θέση στο Γιουρόπα παίρνει ο τρίτος της κατάταξης.

Διαβάστε επίσης: Ποντάρισμα στα νιάτα για την επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Υπάρχει μια πιθανότητα ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Europa League να κερδίσει ένα γύρο κι αντί στον 3ο προκριματικό να ξεκινήσει στα πλεϊ οφ! Αυτό θα σημάνει ότι ακόμη κι αν αποκλειστεί, θα μετακομίσει απευθείας στους ομίλους του Κόνφερενς.

Παράλληλα θα έχει κερδίσει και δυο εβδομάδες στην προετοιμασία του αφού τα ματς του 3ου γύρου θα διεξαχθούν 10 και 17 Αυγούστου, ενώ εκείνα των πλεϊ οφ στις 24 και 31 Αυγούστου!

Πως μπορεί να κερδίσει γύρο η Ελλάδα στο Γιουρόπα;

Μπορεί, αν κατακτήσει το Κόνφερενς ομάδα που θα έχει κατακτήσει θέση στους ομίλους του Γιουρόπα μέσω του εθνικού της πρωταθλήματος ή κυπέλλου.

Αυτόματα, η θέση του τροπαιούχου δεν θα χρησιμοποιηθεί στα γκρουπ, η 7η Ολλανδία θα βάλει ομάδα στους ομίλους και η 15η Ελλάδα θα ανέβει στα πλεϊ οφ. Ηδη ο αποκλεισμός των Ρώσων έχει ανεβάσει στα πλεϊ οφ Βέλγιο και Ελβετία.

Υπάρχει πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο με βάση τις ομάδες που συνεχίζουν στο Conference League;

Ουσιαστικά υπάρχει μια και μοναδική: Η Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» θα πρέπει να κατακτήσουν και το Κύπελλο Ιταλίας και το Κόνφερενς Λιγκ (από το πρωτάθλημα την προνομιούχο για το Γιουρόπα 5η θέση δεν την προλαβαίνουν αφού είναι δέκα βαθμούς πίσω). Γίνεται;

Η ομάδα της Φλωρεντίας έχει νικήσει 4-1 στην Πολωνία τη Λεχ Πόζναν στον πρώτο προημιτελικό του Κόνφερενς και ουσιαστικά έχει προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας μετά την εκτός έδρας νίκη της με 2-0 επί της Κρεμονέζε.

Εκεί περιμένει μία εκ των Γιουβέντους ή Ιντερ (1-1 o πρώτος ημιτελικός στο Τορίνο). Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Απριλίου σε Φλωρεντία και Μιλάνο αντίστοιχα. Ο τελικός του Κόπα Ιτάλια θα διεξαχθεί στις 24 Μαϊου στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Αντίστοιχα, ο τελικός του Κόνφερενς Λιγκ θα διεξαχθεί στην Πράγα στις 7 Ιουνίου.

Η Φιορεντίνα θέλει να κατακτήσει το ιταλικό κύπελλο για πρώτη φορά μετά το 2001 και ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το Κυπελλούχων του 1961. Αν τα καταφέρει τότε αδειάζει τη θέση του κατόχου του Κόνφερενς στους ομίλους του Γιουρόπα (ως κάτοχος της θέσης του κυπελλούχου Ιταλίας στους ομίλους του Γιουρόπα).

Μπορεί άλλη ομάδα από τους «8» του Κόνφερενς, αν το κατακτήσει, να αδειάσει τη θέση μέσω των τοπικών της διοργανώσεων; Όχι.

Ακόμη κι αν η Λεχ κάνει το θαύμα και ανατρέψει το 1-4 της Βαρσοβίας και τελικά φτάσει ως την κατάκτηση του Κόνφερνς, δεν έχει πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα Πολωνίας και να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αφού είναι 15 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Ρακόφ.

Η Γάνδη παραχώρησε 1-1 στη Γουέστ Χαμ. Απευθείας θέση στους ομίλους του Γιουρόπα δεν μπορεί να έχει αφού δεν έχει τέτοιο δικαίωμα το Βέλγιο. Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει απίθανο να είναι αφού μπορεί να μπει στα πλεϊ οφ του βέλγικου πρωταθλήματος, αλλά είναι μακριά από τις δυο πρώτες θέσεις.

Η Γουέστ Χαμ (1-1 στο Βέλγιο) παλεύει για τη σωτηρία της στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν προλαβαίνει απευθείας θέση της Αγγλίας σε ομίλους.

Η Αντερλεχτ είναι το φαβορί μετά το 2-0 επί της ΑΖ, αλλά στο Βέλγιο είναι μόλις ένατη.

Η ΑΖ Αλκμααρ είναι 13 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση στην Ολλανδία (δίνει θέση στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ) και πέντε από τη δεύτερη που οδηγεί στα προκριματικά του UCL.

H Βασιλεία (2-2 εντός με τη Νις) είναι 22 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση στην Ελβετία και πέντε από τη δεύτερη.

Η Νις είναι εκτός τελικού κυπέλλου στη Γαλλία και 13 βαθμούς μακριά από την 4η θέση που δίνει εισιτήριο για τα γκρουπ του Γιουρόπα.

Στα ημιτελικά του Κόνφερενς παίζουν οι νικητές των:

1. Λεχ – Φιορεντίνα (1-4) vs Βασιλεία-Νις (2-2)
2. Γάνδη – Γουέστ Χαμ (1-1) vs Αντερλεχτ – ΑΖ (2-0)

Πάμε (με βάση τα πρώτα ματς) για ημιτελικούς:

Φιορεντίνα – Νις και Γουέστ Χαμ – Άντερλεχτ.

Πέρυσι η Ρόμα κατακτώντας το Κόνφερενς και παράλληλα ως 5η της Ιταλίας (δίνει θέση στα γκρουπ του Γιουρόπα) άδειασε τη θέση του κατόχου του Κόνφερενς στους ομίλους του Γιουρόπα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα πρέπει να περιμένει πρώτα τον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας και μετά (αν έχει περάσει εκεί η Φιορεντίνα) εκείνο του Κόνφερενς στις 7 Ιουνίου.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ