Άρης – Παναιτωλικός 0-0: Πέρασε «σβηστά» στον τελικό (vid)

Άρης – Παναιτωλικός 0-0: Πέρασε «σβηστά» στον τελικό (vid)

Ο Παναιτωλικός το πάλεψε, ωστόσο ο Άρης διαχειρίστηκε το προβάδισμά του από τον πρώτο αγώνα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Ο Άρης, αν και δεν ενθουσίασε με την απόδοσή του, έμεινε στην «λευκή» ισοπαλία κόντρα στον Παναιτωλικό και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, χάρις στην νίκη από τον πρώτο ημιτελικό με 1-0 στο Αγρίνιο. Οι κίτρινοι διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, 14 χρόνια μετά τον τελευταίο τους τελικό, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το πάλεψαν όσο μπορούσαν οι Αγρινιώτες που λίγο έλειψε να σκοράρουν πριν το φινάλε του ματς.

Διαβάστε επίσης: Άτακτη υποχώρηση ΑΕΚ και ΠΑΟ – Αναβλήθηκε η 2η αγωνιστική, όλο το πρόγραμμα των πλέι οφ

«Άχρωμο» πρώτο μέρος με τον Άρη να έχει τον έλεγχο

Ο Άρης, όπως είναι λογικό, μπήκε καλύτερα στο ματς με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να θέλει να «κλειδώσει» όσο το δυνατόν νωρίτερα την πρόκριση στον τελικό. Οι κίτρινοι επέβαλαν από την αρχή τον ρυθμό τους και μόλις στο 3΄δημιούργησαν την πρώτη τους στιγμή με τον Βέλεθ να πιάνει την κεφαλιά, η οποία ήταν άστοχη και πέρασε άουτ. Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, όταν ο Σουλεϊμάνοφ μετά από κακή απομάκρυνση του Μαυρία έκανε το μονοκόμματο σουτ και αστόχησε από ευνοϊκή θέση.

Σιγά σιγά οι Αγρινιώτες ανέβασαν τις γραμμές τους στο γήπεδο κι έκαναν αισθητή την παρουσία τους πατώντας την αντίπαλη περιοχή, ωστόσο οι δύο προσπάθειες του Νίκου Καρέλη δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κουέστα που ήταν… θεατής στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου.

Μετά το πρώτο ημίωρο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έγινε πιο απειλητική. Στο 32’ ο Σαμόρα έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ, ενώ ο ίδιος παίχτης οχτώ λεπτά αργότερα αστόχησε με προβολή, ύστερα από το γύρισμα του Οντουμπάζιο. Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε στο 45’. Ο Σουλεϊμάνοφ έπιασε δυνατό σουτ και υποχρέωσε τον Τσάβες σε εντυπωσιακή επέμβαση, κρατώντας το 0-0.

Το 0-0 παρέμεινε παρά τις ευκαιρίες του Παναιτωλικού και ο Άρης προκρίθηκε στον τελικό

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ανέβηκε αφού οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν, αφήνοντας κενά στο αμυντικό τους μισό. Ο Πέρες με δυνατό σουτ στο 52’, το οποίο πέρασε άουτ, δημιούργησε την πρώτη τελική για τα «καναρίνια» ,τα οποία έψαξαν ένα γκολ, που θα τους έβαζε στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Στο 63’ η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έχασε την δικιά της στιγμή. Ο Μαυρίας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ωστόσο ούτε ο Πέδρο, ούτε ο Σενγκέλια έκαναν επαφή με την μπάλα και ο Κουέστα μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια.

Ο Άρης δεν εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους, την ίδια ώρα που ο Παναιτωλικός έκανε ακόμα μια φορά αισθητή την παρουσία του. Στο 71’ ο Χουάνπι έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα. Στο 86′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μεγαλύτερη στιγμή τους για να σκοράρουν. Ο Μπρούνο Ντουάρτε σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους κι έκανε την κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Χουάνπι, όμως αστόχησε για λίγο, με τους Αγρινιώτες να μην μπορούν να το πιστέψουν.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε με τους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και τους οπαδούς του Άρη να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς για την επιστροφή σε τελικό έπειτα από 14 χρόνια χάρη σε εκείνο το γκολ του Φραν Βέλεθ, στο ματς του Αγρινίου.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι (90’ Εμβοντό), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Βέλεθ (90’ Ρόουζ), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (60’ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (79’ Σαβέριο), Ζαμόρα, Μορόν (79’ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν (80’ Λομονάκο), Μπρ. Ντουάρτε, Τάμπιτζε, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε (61’ Χουάνπι), Πέρεζ (80’ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Σενγκέλια (72’ Σέρχιο Ντίαζ), Καρέλης (61’ Ζοάο Πέδρο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ