Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 2-1

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 2-1

Ο Απόλλωνας Σμύρνης παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένος, σκόραρε, αλλά τελικά ηττήθηκε από τον ανώτερο ποιοτικά Αστέρα Τρίπολης (2-1) για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους Αρκάδες να πετυχαίνουν δεύτερη σερί νίκη επί της Ελαφράς Ταξιαρχίας μετά το ματς του πρωταθλήματος.

Ο Αστέρας Τρίπολης μετά από ένα… στείρο πρώτο ημίχρονο οι Αρκάδες κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές με τους Ανχελ Ορτέγκα (68′) και Βαλιέντε (86′) για να πάρει τη νίκη με 2-1. Φανερά βελτιωμένος παρά τις πολλές αλλαγές ο Απόλλωνας Σμύρνης που ισοφάρισε προσωρινά με τον Τζανετόπουλο στο 73′ αλλά δεν άντεξε μέχρι τέλους. Πέναλτι έχασε ο Μανιάς για τους γηπεδούχους που ευτυχώς δεν στοίχησε στην ομάδα του.

Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 1η αγωνιστική της φάσης των Ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, σε μια αναμέτρηση… ριμέικ της αντίστοιχης των δύο ομάδων για την 4η αγωνιστική της Superleague, το περασμένο Σάββατο.

Τότε οι Αρκάδες είχαν νικήσει εύκολα με 2-0. Σήμερα οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν πολύ αλλαγμένες καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 22 που παρατάχθηκαν στον αγώνα πρωταθλήματος, σήμερα οι 16 ήταν απόντες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μην έχουν ρυθμό και συνοχή. Ο Αστέρας με τους Δουβίκα, Καλτσά, Κώτσιρα και Τσιλιανίδη προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα, αλλά δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω από μερικά μακρινά σουτ και κερδισμένα κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη ο Απόλλωνας αν και είχε τις περισσότερες αλλαγές στην 11άδα του, είχε σαφώς καλύτερη εικόνα από προ τριών ημερών ματς και προσπάθησε με τις εκτελέσεις στημένων του Σικαμπάλα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιο τέρμα. Κανείς δεν τα κατάφερε τελικά με το 0-0 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας μπήκε… γκαζωμένος με τον Τσιλιανίδη να χάνει την πρώτη μεγάλη φάση της αναμέτρησης στο 46’. Οι Αρκάδες συνέχισαν να είναι καλύτεροι και να πιέζουν, με τις τελικές να έχουν φτάσει στο 11-1 υπέρ των γηπεδούχων. Τελικά οι προσπάθειες των παικτών του Παντελίδη καρποφόρησαν στο 68’ όταν ο Άνχελ Ορτέγκα νίκησε με πολύ δύσκολη κεφαλιά και έχοντας πλάτη στο τέρμα τόσο τους αμυντικούς του Απόλλωνα όσο και τον Βάσιτς για το 1-0.

Κόντρα στη ροή του ματς και μετά από εκτέλεση ακριβείας του τεχνίτη Σικαμπάλα, ο Τζανετόπουλος με κοντινό πλασέ ισοφάρισε για την Ελαφρά Ταξιαρχία που έδειχνε… σημάδια ζωής μετά από 4 σερί ήττες στην εκκίνηση της σεζόν. Όταν μάλιστα ο Μανιάς αστόχησε σε πέναλτι μετά το χέρι του Γκαρός εντός περιοχής, όλα έδειχναν πως οι παίκτες του Μοντεαγούδο θα έφευγαν με τον βαθμό από το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Μουνάφο και Βαλιέντε όμως είχαν άλλη άποψη… Ο πρώτος σέντραρε και ο δεύτερος με κεφαλιά νίκησε τον Βάσιτς, δίνοντας τη νίκη στους γηπεδούχους με 2-1, οι οποίοι ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο Κύπελλο.

Οι Συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Βαλιέντε (83′ Κυριακόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος, Ανχελ, Μουνάφο, Μπελόκ, Τσιλιανίδης (60′ Μανιάς), Καλτσάς, Ρόλε (60′ Φερνάντες), Δουβίκας.

Απόλλων Σμύρνης (Αλμπέρτο Μοντεαγούδο): Βάσιτς, Στάθης, Οριχουέλα, Λούκιτς, Βαφέας, Τζανετόπουλος, Γκίνο, Ελ Χέλβε (61′ Γκαρός), Πέδρο (46′ Γκονζάλες), Σικαμπάλα, Βάρκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ