Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απέδρασε από το Περιστέρι με τους τρεις βαθμούς της νίκης (2-1) σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι σίγουρα θα τα «έχουν» με την ατυχία, την αστοχία τους και τα... δοκάρια. Χαμένο πέναλτι για τον ΠΑΣ με τον Κριζμάν, με τους Γιαννιώτες να παίζουν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σιόντη (49').

Απίστευτο ματς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο να είναι πολύ καλύτερος στο ματς, να χάνει ευκαιρίες, να έχει δύο δοκάρια, αλλά τον ΠΑΣ Γιάννινα να πετυχαίνει δύο γκολ και να… κλέβει τη νίκη με 2-1 με τα γκολ των Κριζμάν (18′) και Ξύδα (39′). Οι Γιαννιώτες έχασαν πέναλτι με τον Κριζμάν και έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σιόντη στο 49′. Οι παίκτες του Πετράκη όμως έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον γκολκίπερ Νεόφυτο, δέχτηκαν ένα μόνο γκολ από τον Κουλούρη (76′) παρά την πίεση των γηπεδούχων και έφυγαν με ένα σπουδαίο διπλό!

Ο Ατρόμητος φιλοξένησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της φάσης των Ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές, αλλά όσοι περίμεναν ένα ματς βαρετό, «αγγαρεία» κ.ο.κ. διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Σε αυτό βοήθησε πολύ ο ΠΑΣ που με τον δαιμόνιο Κριζμάν προειδοποίησε στο 4’ με χαμένο τετ α τετ και σκόραρε στο 18’, ταλαιπωρώντας με την κίνησή του χωρίς την μπάλα το αμυντικό δίδυμο του Ατρόμητου. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και πίεσαν πολύ για την ισοφάριση. Λίγο όμως η ατυχία, με την σουτάρα του Γιαννούλη από τα 30 μέτρα να σταματά στο δοκάρι, λίγο η αστοχία του Μούγιακιτς σε δύο φάσεις (26’, 34’).

Αυτή η κατάσταση κορυφώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου. Στο 37’ ο Ατρόμητος χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Κωτσόπουλο να σημαδεύει το δοκάρι μέσα από τη μικρή περιοχή και τον Μούγιακιτς στην επαναφορά να νικιέται από τον εκπληκτικό Νεόφυτο. Δύο λεπτά μετά (39’) και κόντρα στη ροή του ματς, ο Ξύδας εκμεταλλεύτηκε τα κενά και την αργή επιστροφή της άμυνας των γηπεδούχων, κοντρόλαρε εντός περιοχής και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Θεοδωρόπουλο για το 2-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος τα δεδομένα άλλαξαν νωρίς με τον Σιόντη να παρατηρείται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 49’ και τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται με 10 παίκτες για τα επόμενα 45 και πλέον λεπτά. Ο Ατρόμητος πίεση ασφυκτικά, με τον Κάναντι να ρίχνει στη μάχη τον βασικό επιθετικό της ομάδας, Κουλούρη.

Στο 69’ οι γηπεδούχοι δικαίως ζητούν πέναλτι στο μαρκάρισμα του τερματοφύλακα Νεόφυτου στον Μούγιακιτς που ήταν εντός περιοχής, με τον Κουμπαράκη να δίνει φάουλ πάνω στη γραμμή. Τελικά ο εκπληκτικός στο ντεμπούτο του Νεόφυτος, νικήθηκε μόλις μια φορά από του Κουλούρη στο 76’, όταν και κόλλησε μη κάνοντας έξοδο σε κόρνερ.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ είχε απαντήσεις και στις προσπάθειες των Γιαννούλη (81’) και Χατζηισαΐα (89’) με το τελικό 2-1 υπέρ του ΠΑΣ να δίνει στους Γιαννιώτες μια τεράστια νίκη- μισή πρόκριση βαθμολογικά, κόντρα σε μια ομάδα που είχε δεχτεί μόλις ένα γκολ στα πρώτα 4 ματς πρωταθλήματος…

Οι συνθέσεις

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Νάτσος, Γιαννούλης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Γαρουφαλιάς (65′ Μάντσον), Ούμπιδες, Μούγιακιτς, Ουγκράι (84′ Χατζηισαΐας), Μπρούνο, Κωτσόπουλος (46′ Κουλούρης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Νεόφυτος, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος (62′ Μπουκουβάλας), Κρίζμαν, Ευαγγέλου, Γιάκος (75′ Αθανασιάδης), Σιόντης, Κακούμπα, Κούζικ, Ξυδάς (55′ Σκόνδρας), Κάστρο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ