Ντέρμπι Κυπέλλου και γοήτρου

Ντέρμπι Κυπέλλου και γοήτρου

ΠΑΟΚ και Άρης συναντιόνται ξανά μετά από χρόνια. Μπορεί η σημασία του αποψινού αγώνα να είναι μικρή, η αναμέτρηση τους όμως είναι πάντα μεγάλη.

Και πάλι αντιμέτωποι. Πέρασαν χρόνια, εξαιτίας της απουσίας του Άρη από την κορυφαία κατηγορία για να βρεθούν και πάλι ο ένας απέναντι στον άλλο. Οι δύο μεγάλοι της Θεσσαλονίκης θα λύσουν τις διαφορές τους στην Τούμπα στον αγώνα Κυπέλλου (7μμ) που μπορεί να έχει μικρή σημασία αλλά πάντα μια αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Άρη παραμένει μεγάλη υπόθεση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πόσο δε μάλιστα τώρα που ο ΠΑΟΚ γιγαντώνεται και ο Άρης επέστρεψε για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεν θα δούμε βεβαίως τις δύο ομάδες σε πλήρη παράταξη, με όλα τους τα «όπλα» στη διάθεση των Λουτσέσκου και Ερέρα. Το γεγονός άλλωστε πως από τον όμιλο τους περνάνε δύο ομάδες κάνει την υπόθεση πιο εύκολη σε συνδυασμό και με τα δύσκολα ματς πρωταθλήματος που έχουν και οι δύο να δώσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ, με Αστέρα στο Βικελίδης ο Άρης.

Όπως και να έχει όμως η πόλη ήδη κινείται σε ρυθμούς ντέρμπι. Οι οπαδοί των δύο ομάδων περιμένουν με ανυπομονησία την πρώτη σύγκρουση μετά από χρόνια, «ζέσταμα» για το ματς πρωταθλήματος στο Βικελίδης που δεν αργεί.

Με αλλαγές αλλά ίδιο στόχο

Τόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου όσο και ο Πάκο Ερέρα θα κρατήσουν στην άκρη αρκετά από τα βασικά τους «όπλα». Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ άφησε εκτός Βαρέλα, Μαουρίσιο, Βιειρίνια, δεν μπορεί να υπολογίζει στον Πασχαλάκη αλλά και στον Ουάρντα που τιμωρήθηκε από την ομάδα. Πως αναμένεται να παίξει ο ΠΑΟΚ; Με τον Ρέι κάτω από τα γκολπόστ, τους Τόσκα, Χατσερίντι, Κρέσπο, Κίτσιου στην άμυνα, Βέρνμπλουμ, Σακχόφ στον άξονα Πέλκα μπροστά τους, Ζαμπά-Ελ Καντουρί στα άκρα και στην κορυφή τον Καρέλη.

Και ο Πάκο Ερέρα θα βάλει νέα πρόσωπα στην 11αδα στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν που βεβαίως δεν έχει την ίδια σημασία με αυτό που θα ακολουθήσει για το πρωτάθλημα. Άφησε εκτός τους Δεληζήση, Τζανακάκη, Βίτορ, Μαρτίνες και Βαλεριάνο και ετοιμάζεται να παρατάξει τον Άρη με τους: Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Μάβραϊ, Σόουζα, Μενέντεθ, Σιώπης, Μπάσα, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί, Γιουνές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ