Παναχαϊκή – Ολυμπιακός 0-2

Παναχαϊκή – Ολυμπιακός 0-2

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο στο χωράφι του Παμπελοποννησιακού, νίκησε την Παναχαϊκή με νέο γκολ του Τοροσίδη και... σεφτέ του Ναουέλ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Κραυγαλέο πέναλτι αρνήθηκε ο Παπαδόπουλος στους Πειραιώτες.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στην Πάτρα ήταν να νικήσει την Παναχαϊκή, να κάνει το 2 στα 2 στους ομίλους του Κυπέλλου, να προκριθεί και τυπικά στην επόμενη φάση, αλλά και να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο. Τα έκανε όλα. Και σε πολύ καλό βαθμό. Σε έναν αγωνιστικό χώρο επικίνδυνο και άκρως ακατάλληλο για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, οι Ερυθρόλευκοι, με 10 από τους 11 παίκτες διαφορετικούς σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους, επικράτησαν με 2-0 των Πατρινών στο Παμπελοποννησιακό, με γκολ των Τοροσίδη και Ναουέλ και πήραν αυτό που ήθελαν και άξιζαν

Το πήραν χωρίς άγχος, χάρις στο… ξερό κεφάλι του αρχηγού τους. Διότι ο Βασίλης Τοροσίδης, ο κορυφαίος Ερυθρόλευκους στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι. Με την εξαιρετικής ομορφιάς κεφαλιά του στο 38ο λεπτό, να ανοίγει τον δρόμο της νίκης και να απελευθερώνει τους συμπαίκτες του. Ο ίδιος, πάντως, θα μπορούσε να έχει σκοράρει νωρίτερα, καθώς έως εκείνο το σημείο είχε πρωταγωνιστήσει σε ακόμη τρεις μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού. Με τον «Τόρο» να σκοράρει στο Κύπελλο για τον Ολυμπιακό μετά από 11 σχεδόν χρόνια (16/01/2008, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 4-0).

Δίπλα στον Τοροσίδη, βεβαίως, δεν μπορεί παρά να μπει και το όνομα του Ματίας Ναουέλ. Ο Ισπανός έψαχνε καιρό μια καλή εμφάνιση. Και τη βρήκε στην Πάτρα. Εδωσε την ασίστ (εκτέλεση κόρνερ) στον συμπαίκτη του για το 1-0 και έκανε ο ίδιος το 2-0, με σουτ μέσα από την περιοχή, στο 69ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, ο Νάτχο έδειξε ότι διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας, ο Γκιγιέρμε ήταν πάλι καλός, ενώ και ο Μάνος ήταν μέσα στις φάσεις, δημιούργησε κινδύνους και θα μπορούσε να έχει χριστεί σκόρερ, εάν ήταν λίγο πιο τυχερός.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 6 βαθμούς στον 5ο όμιλο του Κυπέλλου, είναι μόνος πρώτος, μπροστά από Λεβαδειακό (3) και Παναχαϊκή (3), αλλά η πιθανή αφαίρεση βαθμών, από τα όσα έγιναν στο παιχνίδι, με την εισβολή των ΜΑΤ στην εξέδρα των οπαδών του Ολυμπιακού και τη χρήση χημικών, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και οι Ερυθρόλευκοι να χρειάζονται νίκη επί του Αρη Αβάτου την τελευταία αγωνιστική, για να προκριθούν και τυπικά. Αυτό, όμως, θα αποφασιστεί εκεί όπου παίζει το ποδόσφαιρο στην εποχή της εξυγίανσης: Στα δικαστήρια!

Το κλειδί: Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να δείξει ότι είναι ανώτερος, αλλά και να πάρει μία καθαρή νίκη, με καλό ποδόσφαιρο και όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Παρήγαγε πάλι πολλές ευκαιρίες και τελικά βρήκε δύο γκολ από τους Τοροσίδη και Ναουέλ. Αν και το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Το δεκάρι: Ο Ματίας Ναουέλ έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν έθελε, δεν ήταν εντυπωσιακός, αλλά ήταν καίριος και εύστοχος, τελειώνοντας το παιχνίδι με ένα γκολ και μία ασίστ. Βεβαίως, ο Βασίλης Τοροσίδης δεν μπορεί να βγει από το κάδρο του κορυφαίου. Καθώς ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις καλές φάσεις των Πειραιωτών, αλλά και αυτός που άνοιξε το σκορ στο 38 και έκανε πιο απλά τα πράγματα.

Στον πάγκο: Το ποδόσφαιρο του 2018 δεν παίζεται από τους ποδοσφαιριστές. Αυτό αποφάσισε ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος, που αποφάσισε με το έτσι θέλω να μην υποδείξει πεντακάθαρη παράβαση πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο 25′, σε κραυγαλέα ανατροπή του Τσιμίκα από τον Ντάσιο. Επίσης, στον πάγκο ή καλύτερα στην… εξέδρα πηγαίνει και η Αστυνομία. Και όποιος ανεύθυνος-υπεύθυνος αποφάσισε ότι ήταν σοφή ιδέα να βάλει διμοιρία των ΜΑΤ σε μία εξέδρα γεμάτη παιδιά, επειδή τσακώνονταν δύο! Ευφυές.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς δεν άλλαξε τη λογική του στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Εδωσε την μπαγκέτα στον Νάτχο στο 4-2-3-1 που επέλεξε, με τον Ισραηλινό να μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι και το σύνολο να αποδίδει εξαιρετικά. Σε έναν αγωνιστικό χώρο-ντροπή για το ποδόσφαιρο. Και κυρίως επικίνδυνο για την υγεία των παικτών.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

ΓΗΠΕΔΟ: Παμπελοποννησιακό Στάδιο
ΣΚΟΡΕΡ: 38′ Τοροσίδης, 69′ Ναουέλ
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 23′ Λουμπαρδέας, 48′ Ντάσιος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Ντάσιος (58′ Πολίμος), Ελευθεριάδης, Πλέγας, Παπατόλιος, Μασούρας (45′ Κυνηγόπουλος), Κολ, Μαυρίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τοροσίδης, Ρόντερικ, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Ανδρούτσος, Νάτχο (79′ Φετφατζίδης), Ναουέλ (83 Μασούρας), Βρουσάι, Μάνος (76′ Βοΐλης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ