Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα 5-3

Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα 5-3

Απίστευτο ματς στην Τρίπολη με οκτώ γκολ, την πρόκριση να αλλάζει συνεχώς χέρια και τον τοπικό Αστέρα να περνά τελικά στα προημιτελικά με τον Φερνάντεθ να υπογράφει το τελικό 5-3 των Αρκάδων κόντρα στη Λάρισα.

Γκολ και θέαμα απόψε στην Τρίπολη όπου μετά από ένα παιχνίδι πλούσιο σε γκολ, ανατροπές και συναισθήματα ο Αστέρας κέρδισε τη Λάρισα με 5-3 και πήρε το εισιτήριο για τους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος ανατρέποντας το 3-2 του πρώτου ματς.

Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχτηκε τη Λάρισα στο Θ. Κολοκοτρώνης, στη ρεβάνς του 3-2 υπέρ των Βυσσινί στο AEL FC Arena, λίγες ημέρες πριν. Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τους γηπεδούχους με τη Λάρισα να πετυχαίνει αυτογκόλ μόλις στο 7’ με τον Ζίζιτς. Οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία και είχαν ένα εξαιρετικό 20λεπτο όπου απείλησαν τον Κρίστινσον με τους Μανιά (18’) και Φερνάντεθ (22’), με τον Ισλανδό όμως να βγαίνει και τις δύο φορές νικητής.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του ματς έπεσε με τους παίκτες ου Παράσχου να έχουν τα ηνία της αναμέτρησης και τελικά να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με ξεκάθαρο σκορ πρόκρισης, με τον Ορτέγκα να κάνει το 2-0, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά.

Στο δεύτερο μέρος η Λάρισα ήταν αναγκασμένη να επιτεθεί, ο Φέστα πήρε νωρίς το ρίσκο παίζοντας με δύο επιθετικούς (Νούνιτς αντί Σεσέροβιτς στο 46’), με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε άλλο ματς στη συνέχεια…

Το ρίσκο αυτό απέδωσε άμεσα, με τον Νόε Ακόστα να μειώνει στο σκορ στο 53’ κάνοντας το 2-1. Ο Αστέρας αφυπνίστηκε άμεσα και στο επόμενο δίλεπτο το ματς ήρθε σε… μηδενική αφετηρία, με τον Βαλιέντε στο 58’ να κάνει το 3-1 και τον Σικάβκα να κάνει το 3-2 στο 60’, σκορ το οποίο θα οδηγούσε το ματς στην παράταση.

Το ματς άνοιξε και όλα τα ενδεχόμενα ήταν πιθανά σε ένα ματς κανονικό θρίλερ! Ο Ζίζιτς «ρέφαρε» το αυτογκόλ του στο ξεκίνημα, ισοφαρίζοντας σε 3-3 και δίνοντας στους βυσσινί προβάδισα πρόκρισης. Ο Καλτσάς έδωσε το προβάδισμα εκ νέου στους Αρκάδες κάνοντας στο 78’ το 4-3, με τους παίκτες του Παράσχου να τα δίνουν όλα στον εναπομείναντα χρόνο για μια επική ανατροπή.

Τελικά ο Φερνάντεθ έδωσε μια δραματική πρόκριση στον Αστέρα Τρίπολης, σκοράροντας στο 86’ και λυτρώνοντας τους Αρκάδες που πήραν μια πρόκριση που στο 75’ έμοιαζε… μακρινό όνειρο, με το τελικό 5-3 να στέλνει τους γηπεδούχους στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά οι συνθέσεις και οι αλλαγές των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος (79′ Δουβίκας), Πασαλίδης, Ορτέγκα Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντεζ (87′ Μπελόκ), Τσιλιανίδης (57′ Βλάχος), Καλτσάς, Μανιάς

Λάρισα (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι (64′ Ζίβκοβιτς), Σικάβκα, Καρανίκας, Ακόστα (79′ Γκόλιας), Σεσέροβιτς (46′ Νούνιτς), Γκοίκοβιτς, Ζίζιτς, Φατιόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ