Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 0-1

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 0-1

Ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη, κάνοντας μεγάλο βήμα πρόκρισης στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης

Ο Ατρόμητος νίκησε εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τη φάση των 16 του Κυπέλλου. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Περιστερίου κάνει ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Βασιλακάκης στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης, με τους περιστεριώτες να πατούν «γκάζι» και στο Κύπελλο.

Πολύ καλός στο πρώτο ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και η ομάδα του Περιστερίου είχε τον τρόπο να επιβάλει γρήγορο τέμπο στο  ματς. Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν την κατοχή μπάλας ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες στην εστία του Αθανασιάδη. Ο Ατρόμητος κατάφερε να σκοράρει με τον εξαιρετικό Βασιλακάκη στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης και είχε τρεις – τέσσερις ακόμα καλές φάσεις για να διπλασιάσει τα τέρματα του.

Ο Αστέρας απ’ την άλλη πλευρά είχε αρκετά θέματα τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό σκέλος, καθώς δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για ν’ απειλήσει την εστία του Μίρκοβιτς. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη στιγμή τους στο πρώτο μέρος στο 45’, με τον Μανιά να σουτάρει άστοχα από καλή θέση.

Η αντίδραση του Αστέρα

Το σκηνικό του δεύτερου μέρους ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο, καθώς ο Αστέρας βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό την απόδοση του. Ειδικά μετά το 60’ η ομάδα της Τρίπολης κέρδισε πολλά μέτρα στο γήπεδο και απείλησε την άμυνα του Ατρόμητου. Οι αλλαγές που έκανε ο Σάββας Παντελίδης βοήθησαν τους γηπεδούχους και ο Μανιάς είχε τρεις πολύ καλές φάσεις για να ισοφαρίσει. Ο Αστέρας πίεσε στο τελευταίο ημίωρο αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Το κλειδί: Ο Ατρόμητος έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στο ματς, αιφνιδίασε τον Αστέρα και πέτυχε γκολ στο ένατο μόλις λεπτό. Το προβάδισμα που πήραν νωρίς στο ματς οι φιλοξενούμενοι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης.

10άρι:Ο Θοδωρής Βασιλακάκης έκανε καλό πρώτο ημίχρονο, πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα του Περιστερίου και βοήθησε σημαντικά στο δημιουργικό σκέλος. Καλό παιχνίδι έκανε πάντως και ο Ουάρντα.

Στον πάγκο: Ο Μανιάς είχε τις φάσεις για να σκοράρει, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο επιθετικός του Αστέρα δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί.

Γιατί κόουτς: Η ομάδα της Τρίπολης δεν κατάφερε για δεύτερο συνεχόμενο ματς να σκοράρει (είχε προηγηθεί το παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον Παναιτωλικό) κι αυτό είναι ένα θέμα που σίγουρα απασχολεί τον προπονητή των Αρκάδων, Σάββα Παντελίδη.

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 0-1 

Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»

Διαιτητής: Βάτσιος.

Βοηθοί: Ακρίβος, Καρσιώτης.

Γκολ: 9’ Βασιλακάκης

Κίτρινες κάρτες: 16’ Τσουκαλάς, 68’ Ισνάλντο, 83’ Ιγκλέσιας, 88’ Καλτσάς, 94’ Γιαννούλης – 45’ Κιβρακίδης, 83’ Ντιγκινί, 93’ Μίρκοβιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (55’ Ίγκορ), Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Ισνάλντο (74’ Δουβίκας), Μαντιντά (46’ Τόνσο), Μανιάς.

Ατρόμητος (Ν. Κάναντι): Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Μπουσούλαζιτς, Μάντσον, Βασιλακάκης (86’ Κυριακίδης),  Ουάρντα (90’ Ούμπιδες), Ντιγκινί (96’ Μενσά).

Θυμηθείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ