Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός 1-3

Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός 1-3

Πετυχαίνοντας για πρώτη φορά στη σεζόν τρία γκολ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 της Παναχαϊκής και εξασφάλισε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι Μπουζούκης, Κουρμπέλης και το αυτογκόλ του Μωραΐτη έδωσαν το «διπλό».

Τι ήθελε ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα; Να πάρει σκορ πρόκρισης για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και να μην έχει άγχος για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Το κατάφερε με το παραπάνω, αφού η επικράτηση με 3-1 επί της Παναχαϊκής δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης και ταυτόχρονα, έκανε την πιο παραγωγική του εμφάνιση.

Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη σκόραραν τρεις φορές σε ένα παιχνίδι, αν και τεχνικά είναι δύο, αφού εκτός από τους σκόρερ Μπουζούκη (27′) και Κουρμπέλη (71′), πιστώνονται και το αυτογκόλ του Μωραΐτη (45′). Όπως και να έχει, ίσως αυτό το «ξεμπούκωμα» να λειτουργήσει τονωτικά λίγες μέρες πριν το ταξίδι τους στην Τούμπα, για την 9η αγωνιστική της Superleague.

Η Παναχαϊκή κέρδισε εντυπώσεις και ψυχολογία, για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ανταγωνιστική απέναντι σε έναν εκπρόσωπο μεγαλύτερης κατηγορίας και απέδειξε ότι διαθέτει μία από τις πιο ποιοτικές γραμμές στην Superleague 2. Μάλιστα, όταν ο Μωραΐτης μείωσε σε 2-1 στο 64′, αν ο Ρουγκάλας δεν αποβαλλόταν αμέσως μετά στο 71′, θα είχε πιθανότητες να διεκδικήσει ένα καλύτερο σκορ.

Ο Δώνης προσέγγισε το παιχνίδι με προσήλωση Superleague, χρησιμοποίησε ως επί το πλείστον βασικούς στην ενδεκάδα, ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεως λίγες μέρες πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ και η τακτική του ευοδώθηκε. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν έχει να κρατήσει πολλά πράγματα, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής, ωστόσο έβγαλε μία υποχρέωση που αν εξελισσόταν διαφορετικά, θα προκαλούσε μεγάλους κραδασμούς στο χειρότερο δυνατό σημείο.

Νέος πρωταγωνιστής δεν αναδείχτηκε για τον Παναθηναϊκό, το παιχνίδι δεν έκρυβε άλλη είδηση και οι «πράσινοι» στρέφουν ξανά την προσοχή τους στο πρωτάθλημα. Όσο για τους Πατρινούς, έβγαλαν την υποχρέωση του Κυπέλλου και έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι από την εικόνα τους.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Μπαξεβάνος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Ιντζόγλου, Κόλ (74′ Λινάρδος), Σιατραβάνης (86′ Μασούρας), Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (76′ Μαυριάς), Μωραΐτης, Τσελεπίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (75′ Περέα), Δώνης, Μπουζούκης (65′ Φάουστο), Μολό, Κολοβός, Μακέντα (79′ Σέχου).

Το δεκάρι: Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ο Γιοάν Μολό ήταν ο πιο δραστήριος στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Ο Γάλλος επιθετικός έχει κάνει την ασίστ στο 0-1, από δική του εκτέλεση αρχίζει το 1-3 και γενικότερα, ήταν ο μεσοεπιθετικός ο οποίος πήρε τις περισσότερες πρωτοβουλίες. Αυτό που χρειάζεται να βελτιώσει είναι η αποτελεσματικότητα του στο «ένας με έναν», αφού δεν τα πήγε εξίσου καλά.

Το «κλειδί»: Το αυτογκόλ του Μωραΐτη στο 45′ ήρθε στο χειρότερο σημείο για την Παναχαϊκή. Διότι έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Παναθηναϊκό και ταυτόχρονα προκάλεσε απογοήτευση στους γηπεδούχους, οι οποίοι έκαναν ότι μπορούσαν να ισοφαρίσουν το 0-1 από τον Μπουζούκη.

Γιατί κόουτς; Ο Γιώργος Δώνης φοβήθηκε να μην συμβεί κάτι αναπάντεχο στην Πάτρα, που επιστράτευσε βασικούς και έμπειρους για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Κανένας από τους νεαρούς δεν άρχισε στην ενδεκάδα και χάθηκε μία καλή ευκαιρία για να πάρουν χρόνο.

Στον πάγκο: Παρότι λαμβάνει την υπέρμετρη στήριξη από τον Γιώργο Δώνη, ο Δημήτρης Κολοβός δεν ανταποκρίνεται στο γήπεδο. Ο 26χρονος επιθετικός δεν έχει βρει τον εαυτό του, προσπαθεί αλλά αναλώνεται σε ανούσιες ατομικές προσπάθειες και δεν απειλεί την αντίπαλη εστία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ