Παναθηναϊκός: Ο άλλος ΠΑΟΚ και το crash test του Κυπέλλου

Παναθηναϊκός: Ο άλλος ΠΑΟΚ και το crash test του Κυπέλλου

Οι δύο προημιτελικοί του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ θα είναι πολύ διαφορετικοί για τον Παναθηναϊκό σε σχέση με το παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Με την επικράτηση της Κυριακής, ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι έχει ανέβει επίπεδο και μπορεί να νικήσει τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στα ίσα, κυριαρχώντας στο χορτάρι. Ωστόσο, μία νίκη αποτελεί ένδειξη και από μόνη της δεν αρκεί για την επιστροφή στην κανονικότητα. Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να δείξει διάρκεια και συνέπεια, για να πιστοποιήσει το «come back» του.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι δύο προημιτελικοί του Κυπέλλου θεωρούνται ένα σημαντικό crash test για τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ είναι ο επί μία τριετία κάτοχος του θεσμού και δεν θα παραδώσει εύκολα τον τίτλο του. Επιπροσθέτως, έπειτα από την ήττα του στο ΟΑΚΑ και την πτώση του από την κορυφή της Superleague, θα επιχειρήσει να αντιδράσει.

Ναι μεν κατά γενική παραδοχή ο Παναθηναϊκός είχε βελτιωθεί αισθητά τον Ιανουάριο, αλλά δεν είχε ανταποκριθεί σε πιο απαιτητικές συνθήκες. Για αυτό ο ΠΑΟΚ αιφνιδιάστηκε από την «πράσινη» απόδοση και δεν πρόλαβε να ανασυγκροτηθεί. Στην Τούμπα το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού έχει χαθεί, οπότε ο Παναθηναϊκός για να πάρει αποτέλεσμα πρέπει να αγωνιστεί σοβαρά και πειθαρχημένα και να μην επαναπαυτεί.

Το ενθαρρυντικό για τον Γιώργο Δώνη είναι ότι οι παίκτες του εμφανώς υπερέχουν σε ενέργεια και αντοχές σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους. Ούτε υπάρχει χρόνος ώστε οι «ασπρόμαυροι» να διορθώσουν τη φυσική κατάσταση τους. Σίγουρα οι γηπεδούχοι θα παρουσιαστούν πεισμωμένοι και με επιθυμία για διεκδίκηση, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι σωματικά θα τα καταφέρουν. Κάτι που ίσως να εξελιχτεί στο «κλειδί» της προημιτελικής φάσης.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» δεν έχουν συνηθίσει να διαχειρίζονται μεγάλες προσδοκίες, αυτές που οι ίδιοι δημιούργησαν την Κυριακή. Το ζητούμενο είναι να μην εφησυχάσουν και να αντιληφθούν ότι δεν έχουν πετύχει το παραμικρό με μία σπουδαία νίκη και πρέπει να παλέψουν ακόμα περισσότερο. Αλλιώς, οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη στην Τούμπα κινδυνεύουν να βρεθούν προ εκπλήξεως και να αμαυρώσουν την εικόνα που «χτίζουν» με κόπο από την αρχή του 2020…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ