Παναθηναϊκός : Η εικονική πραγματικότητα μίας… «δίκαιης νίκης»

Παναθηναϊκός : Η εικονική πραγματικότητα μίας… «δίκαιης νίκης»

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Τούμπα επειδή ο Ελβετός διαιτητής Σερέρ διατάραξε τις ισορροπίες με ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Κάθε άλλη εντύπωση είναι παρενέργεια ενός άκρως επιτυχημένου μάρκετινγκ από τη Θεσσαλονίκη...

Μεγάλο πράγμα στη ζωή το μάρκετινγκ. Η διαμόρφωση μίας εικονικής πραγματικότητας. Θέλει ικανότητα για να την επιβάλεις και να επηρεάσεις ένα ευρύτερο κοινό, όχι μόνο το δικό σου. Διότι αυτό βιώνουμε από το βράδυ της Τετάρτης μετά την αναμέτρηση της Τούμπας. Έχει κυριαρχήσει η αντίληψη ότι ο ΠΑΟΚ επικράτησε δίκαια του Παναθηναϊκού, ανεξαρτήτως της ξεκάθαρης αλλοίωσης αποτελέσματος.

Να ακούς από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ότι νίκησαν… δίκαια, ως ένα βαθμό το περιμένεις. Το κατανοείς. Έχει να κάνει και με το γενικότερο κλίμα των ημερών. Η Θεσσαλονίκη είναι πιο μικρή και πιο κλειστή κοινωνία, το «brain-washing» είναι πιο εύκολο και περνάει στο υποσυνείδητο του κόσμου ότι «μας πολεμάει το κατεστημένο της Αθήνας».

Ωστόσο, το μάρκετινγκ της… «δίκαιης νίκης του ΠΑΟΚ» διαδόθηκε τόσο επιτυχημένα, ώστε έχει εντυπωθεί στο μυαλό και πολλών οπαδών του Παναθηναϊκού. Όταν σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο…

Η σωστή προσέγγιση για την αναμέτρηση της Τούμπας είναι η εξής: πράγματι, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν εξίσου καλός με το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Δεν είχε την ορμή, το πάθος, την ενέργεια και το καθαρό μυαλό που έδειξε στο ματς του πρωταθλήματος. Όμως, η εικόνα του παιχνιδιού μέχρι το ανύπαρκτο πέναλτι δεν υποστηρίζει την άποψη της «δίκαιης νίκης». Κάθε άλλο…

Ο ΠΑΟΚ άρχισε με ένταση και πίεσε πάρα πολύ για ένα δεκάλεπτο. Όμως, δεν κυριάρχησε και μετά το 10′, εμφάνισε τις αδυναμίες του: έλλειψη αντοχών και διάρκειας. Ο Παναθηναϊκός χωρίς να εντυπωσιάζει (γιατί όντως, δεν ήταν καλός) κέρδιζε μέτρα και ήταν προφανές ότι βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Από τους αντιπάλους, ο γηπεδούχος ήθελε αλλά δεν μπορούσε για πολύ και ο φιλοξενούμενος μπορούσε, αλλά δεν είχε το σωστό τάιμινγκ.

Το status quo ανατράπηκε με την υπόδειξη του Ελβετού Σάντρο Σερέρ. Ο διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ινσούα στον Πέλκα και διατάραξε την ισορροπία. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε χωρίς να το αξίζει και ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να κυνηγήσει γκολ, αναπροσαρμόζοντας το πλάνο του.

Η εξέλιξη ήταν πέρα για πέρα άδικη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει τόσο ποιοτικό ρόστερ, με ισχυρές προσωπικότητες. Δεν είναι εύκολο να αντιδράσει, ειδικά όταν δεν βρεθεί σε καλό βράδυ. Ο Σάντρο Σερέρ περιόρισε δραστικά τις πιθανότητες του για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου απλώς επειδή το θέλησε. Για κανέναν άλλο λόγο… Ο Σερέρ και ο συμπατριώτης του, Φενταγίν Σα, ο οποίος έλεγχε το VAR επηρέασαν καθοριστικά το αποτέλεσμα στον πρώτο προημιτελικό… Αυτοί και καμία… «δίκαιη νίκη», όπως προσπαθούν να μας πείσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ