ΠΑΟΚ: ΟΑΚΑ όπως… Τούμπα

ΠΑΟΚ: ΟΑΚΑ όπως… Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ για τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό χωρίς Μάτος και Κρέσπο όπως και στο πρώτο παιχνίδι. Αυτό που δεν έγινε 3,5 χρόνια, θα γίνει δύο φορές σε μια εβδομάδα.

Το μυαλό όλων στον ΠΑΟΚ είναι στραμμένο από το βράδυ της Κυριακής στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το 2-0 του πρώτου ματς είναι ένα πολύ καλό σκορ για τους νταμπλούχους οι οποίοι όμως γνωρίζουν πως αν δεν εμφανιστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι την Τετάρτη (20:00) θα έχουν πρόβλημα απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Δώνη. Υπάρχει άλλωστε η πολύ πρόσφατη εμπειρία από το ματς του πρωταθλήματος, δέκα μέρες πριν.

Στο γήπεδο που ο Δικέφαλος κατέκτησε τα δύο από τα τρία σερί Κύπελλα θα παραταχθεί όμως με δύο πολύ σοβαρά προβλήματα. Εκτός είναι ο Χοσέ Κρέσπο που είναι γνωστό πως θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και ο Λεονάρντο Μάτος με απόφαση Φερέιρα και τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας όπως και στο πρώτο ματς. Δεν θα έχει δηλαδή δύο από τους βασικότερους πυλώνες, όχι μόνο της άμυνάς του αλλά και της ενδεκάδας του εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Άλλωστε ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός παραμένει ακόμα αήττητος αφού με εκείνον στην ενδεκάδα ο ΠΑΟΚ δεν έχει ηττηθεί ακόμη απ’ όταν ξεκίνησε το τρελό σερί του στο φινάλε της σεζόν 2017-18. Ήταν απών και στις δύο φετινές ήττες του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Αυτό και μόνο λέει πολλά για το πόσο πολύτιμος είναι αλλά και τί διαφορά κάνει όταν αγωνίζεται.

Από την άλλη ο Βραζιλιάνος, δεν είναι ένας απλός δεξιός μπακ για τον ΠΑΟΚ και για κάθε προπονητή στην ομάδα από το 2016 όταν κι ήρθε στην Θεσσαλονίκη. Η προσφορά του στο αμυντικό αλλά και στο επιθετικό κομμάτι είναι προφανής έστω κι αν φέτος είναι λίγο πιο περιορισμένος όσον αφορά τα ανεβάσματά του αφού ο Φερέιρα προτιμά να δίνει αυτό το προνόμιο στον Δημήτρη Γιαννούλη. Η ικανότητά του στις στημένες φάσεις επίσης, αναμφισβήτητη. Τα γκολ του έχουν δώσει ουκ ολίγες φορές λύσεις στους «ασπρόμαυρους».

Τι θα γίνει λοιπόν τώρα που θα απουσιάσουν και οι δύο από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι; Στα 3,5 χρόνια που βρίσκονται στον ΠΑΟΚ, μόνο μία φορά έλειψαν και οι δύο μαζί από ένα ντέρμπι. Κι αυτή ήταν μόλις πριν μία εβδομάδα, όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού. Ποτέ ξανά από τη μέρα που αποκτήθηκαν, δεν έλειψαν κι οι δύο από την ενδεκάδα σε ένα ντέρμπι.

Τη μία φορά που έγινε, ο Δικέφαλος τα πήγε πολύ καλά, όχι μόνο γιατί κέρδισε αλλά δεν κινδύνεψε και ιδιαίτερα από τον αντίπαλο. Κάτι τέτοιο ελπίζει ο Φερέιρα πως θα συμβεί και το βράδυ της Τετάρτης στην Καλογρέζα όπου βέβαια ο ΠΑΟΚ έχει και το περιθώριο να αγωνιστεί για… τρία αποτελέσματα αφού μπορεί να προκριθεί και με ήττα (ανάλογα βέβαια το σκορ). Όπως και να έχει, οι δύο τους είναι κάτι παραπάνω από κομβικοί για τον ΠΑΟΚ και η παρουσία τους δίνει μεγαλύτερη σιγουριά στην «ασπρόμαυρη» άμυνα.

Το τελευταίο ντέρμπι χωρίς κανέναν από τους δύο, ήταν πριν αποκτηθούν, στα πλέι οφ της σεζόν 2015-16 όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και η τελευταία ήττα, για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της ίδιας σεζόν, με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 21η αγωνιστική.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ