ΠΑΟΚ: Ο Χοσέ Κρέσπο παραμένει αήττητος

ΠΑΟΚ: Ο Χοσέ Κρέσπο παραμένει αήττητος

Ο Ισπανός αμυντικός θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν και ο ΠΑΟΚ χάνει έναν από τους στυλοβάτες της αήττητης πορείας του. Οι αριθμοί αλλά και η εικόνα στο χορτάρι το επιβεβαιώνουν.

Σε λίγες ώρες (9/2) ο Χοσέ Κρέσπο κλείνει τα 33 του χρόνια αλλά σίγουρα αλλιώς ονειρευόταν αυτά τα γενέθλια. Ο Ισπανός αμυντικός υποβλήθηκε σε επέμβαση στον τένοντα του ορθού μηριαίου και θα χρειαστεί να μείνει εκτός για περίπου τέσσερις μήνες, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Στο πιο κρίσιμο σημείο, που θα κριθούν τα πάντα για τον Δικέφαλο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Το να πούμε ότι πρόκειται για τεράστια απώλεια κι ένα μεγάλο πονοκέφαλο για τον Αμπέλ Φερέιρα, είναι αυτονόητο. Ο Κρέσπο είναι το μυαλό της άμυνας του ΠΑΟΚ, αυτός που εμπνέει σιγουριά και κατευθύνει τους υπόλοιπους συμπαίκτες του ενώ η χημεία του με τον Φερνάντο Βαρέλα είναι εντυπωσιακή. Για σχεδόν δύο χρόνια οι δύο τους έμοιαζαν απροσπέλαστοι για κάθε επιθετικό εντός συνόρων και αποτέλεσαν ίσως τον κύριο λόγο της κατάκτησης του πρωταθλήματος (με μόλις 14 γκολ παθητικό) για τους «ασπρόμαυρους» μετά από 34 χρόνια και μάλιστα αήττητο.

Ο ίδιος πάντως, παραμένει ακόμα αήττητος. Με εκείνον μέσα ο ΠΑΟΚ αγνοεί την ήττα για 51 ολόκληρα παιχνίδια. Από τις 4/3/18 και την ήττα με 3-2 στην Τρίπολη από τον Αστέρα, για τη σεζόν 2017-18. Ακολούθησαν πέντε ματς για εκείνη τη σεζόν, τα 30 της περσινής όπου μάλιστα δεν έλειψε δευτερόλεπτο και άλλα 16 που πρόλαβε να αγωνιστεί στη φετινή αγωνιστική περίοδο μέχρι να τεθεί οριστικά νοκ άουτ. Τελευταία του συμμετοχή, στη νίκη κόντρα στην Λαμία, στις 23 του προηγούμενου μήνα ενώ ήταν εκτός και στις δύο φετινές ήττες, από Άρη και Παναθηναϊκό.

Από δω και πέρα ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να πορευτεί με το δίδυμο Βαρέλα – Ίνγκασον το οποίο δεν παρουσιάζει την ίδια αποτελεσματικότητα στα μετόπισθεν. Βέβαια ο Ισλανδός είναι αξιόπιστος και έχει δώσει λύσεις, από την άλλη όμως ο Αφρικανός δεν θυμίζει σε τίποτα τον αμυντικό που βλέπαμε μέχρι την περσινή σεζόν. Ίσως σε αυτό φταίει και η απώλεια του Κρέσπο, ίσως και η αλλαγή προπονητή που άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού και τις σταθερές που υπήρχαν επί Λουτσέσκου.

Σε κάθε περίπτωση το κενό του Κρέσπο είναι μεγάλο για τον ΠΑΟΚ και στο χορτάρι αποδεικνύεται πως δεν μπορεί να καλυφθεί. Το σίγουρο είναι πως και ενόψει καλοκαιριού ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ψαχτεί για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, κάτι που δεν έγινε τον Ιανουάριο, δεδομένου ότι ο Κρέσπο θα προέρχεται πλέον από έναν σοβαρό τραυματισμό αλλά θα έχει πατήσει για τα καλά και στα 33 του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ