Τελείωσε τη δουλειά ο ΠΑΟΚ, 1-0 τον αναιμικό Παναθηναϊκό

Τελείωσε τη δουλειά ο ΠΑΟΚ, 1-0 τον αναιμικό Παναθηναϊκό

Με το γρήγορο γκολ του Σβιντέρσκι στο 11’, ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και επιβλήθηκε 1-0 του Παναθηναϊκού., ο οποίος εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων.

ξαρχής, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μία υπέρβαση για να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μετά το 2-0 της Τούμπας. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ αποφασισμένος να μην αφήσει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, ξεδίπλωσε την ανωτερότητα του και διπλασίασε τις νίκες του επικρατώντας 1-0.

Το παιχνίδι κρίθηκε πολύ νωρίς. Στο 9’ ο Χατζηθεοδωρίδης πλάσαρε απελπιστικά άουτ στο τετ-α-τετ, όμως δύο λεπτά αργότερα στη δική του στιγμή ο Σβιντέρσκι σημάδεψε σωστά με το πλασέ του και άνοιξε το σκορ. Μετά το 0-1 ο Παναθηναϊκός έπρεπε να σκοράρει τέσσερα γκολ για να προκριθεί και αυτό έμοιαζε ακατόρθωτο.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν είχε ψυχραιμία και σωστές τελικές επιλογές, ενώ οι πιο σημαντικοί παίκτες του δεν βοήθησαν. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ απελευθερώθηκε, διαχειρίστηκε με άνεση το πλεονέκτημα του και είχε τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ανέτοιμος για να αντιπαρατεθεί με τον ΠΑΟΚ σε τρία ματς μόλις σε ένα δεκαήμερο. Μπορούσε να τον αιφνιδιάσει μία φορά, αλλά όχι δεύτερη. Έχοντας να ξεπεράσει και το χάντικαπ που του προκάλεσε ο Ελβετός διαιτητής Σερέρ στην Τούμπα, δεν τα κατάφερε και χρειάζεται πολλή δουλειά.

Ο ΠΑΟΚ απορρόφησε τους κραδασμούς από την ήττα του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, αντέδρασε για πρώτη φορά σε μεγάλο παιχνίδι φέτος και πήρε το «διπλό». Πέτυχε τον στόχο του που ήταν η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και έχει τον χρόνο να αφοσιωθεί ξανά στο πρωτάθλημα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Χρ. Δώνης, Ζαχίντ (70’ Μπουζούκης), Νάγκι (46’ Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (57’ Περέα), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα (86’ Μιχαηλίδης), Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (62’ λ.τ. Λάμπρου), Λημνιός, Σβιντέρσκι (72’ Άκπομ).

Το «δεκάρι»: Η μεγάλη διαφορά του πρωταθλήματος με το Κύπελλο ήταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Οι Κουρμπέλης και Δώνης απέτυχαν να αναχαιτίσουν τον Ολλανδό επιτελικό χαφ, ο οποίος κινούταν παντού, προωθούσε τη μπάλα και τη μοίραζε στο κατάλληλο σημείο.

Που κρίθηκε: Στο γκολ του ΠΑΟΚ, που επιτεύχθηκε νωρίς. Μόλις στο 11’, ο Σβιντέρσκι πέτυχε το 0-1 και μετέτρεψε τη δύσκολη αποστολή του Παναθηναϊκού για την ανατροπή, σε ακατόρθωτη.

Στον πάγκο: Ο Γιασίν Αγιούμπ πέρασε στο ματς αντί του Νάγκι στο ημίχρονο και έκανε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό. Είναι εμφανές ότι ακόμα δεν έχει την επιθυμητή φυσική κατάσταση, όμως έδειξε την ποιότητα του και πόσο θα βοηθήσει αποκτήσει ρυθμό.

Γιατί κόουτς; Ο Άμπελ Φερέιρα έπαθε στο πρωτάθλημα και έμαθε το μάθημα του στα παιχνίδια του Κυπέλλου, διόρθωσε τις δυσλειτουργίες του ΠΑΟΚ και έψαξε εναλλακτικά πλάνα. Αντίθετα, ο Γιώργος Δώνης δεν παρουσίασε τίποτα καινούργιο και ο Παναθηναϊκός κατέστη εύκολα αντιμετωπίσιμος για τον Πορτογάλο προπονητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ