Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν έτοιμος για την επόμενη πίστα

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν έτοιμος για την επόμενη πίστα

Το ήθελε, το προσπάθησε, το διεκδίκησε, αλλά δεν μπορούσε... Το βασικό συμπέρασμα για τον Παναθηναϊκό από τους δύο προημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ είναι ένα και δυσάρεστο, αλλά απόλυτα αληθινό.

Εξαρχής, ήταν δύσκολο ο Παναθηναϊκός να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ σε δύο παιχνίδια στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Δυστυχώς για το Τριφύλλι, η πραγματικότητα είναι ότι ο επί τριετία κάτοχος του τροπαίου υπερέχει αγωνιστικά και το έδειξε με απόλυτο τρόπο στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Είχε γίνει ακόμα δυσκολότερο, επειδή οι δύο προημιτελικοί συνέπεσαν με το ματς πρωταθλήματος. Το οποίο, μάλιστα, προηγήθηκε χρονικά, δυσκολεύοντας περαιτέρω την κατάσταση. Αν ο Παναθηναϊκός διατηρούσε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, ίσως η σειρά να είχε πάρει διαφορετική τροπή. Ωστόσο, το έχασε με την απόδοση του στη νίκη με 2-0.

Εκείνο το αποτέλεσμα «ταρακούνησε» τον ΠΑΟΚ, επειδή προκάλεσε την πτώση του από την κορυφή της βαθμολογίας της Superleague. Μοιραία, ο Άμπελ Φερέιρα τροποποίησε το πλάνο του και κρίνοντας εκ των υστέρων, βρήκε λύσεις που ο Γιώργος Δώνης αδυνατούσε να αντιμετωπίσει.

Το μετέτρεψαν σε ακατόρθωτο στον προημιτελικό της Τούμπας οι δύο Ελβετοί, ο διαιτητής Σάντρο Σερέρ και ο ρέφερι VAR Φενταγίν Σα. Ο πρώτος ανακάλυψε… πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ινσούα στον Πέλκα και ο δεύτερος το επιβεβαίωσε με τα ριπλέι… Αυτοί με την «εφεύρεση» τους ξεμπλόκαραν τον ΠΑΟΚ και του έδωσαν την ώθηση για να προκριθεί.

Κάθε τι που μπορούσε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να προκριθεί, λειτούργησε αντίστροφα. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε, ίσως όχι στο βαθμό που είχε τη δυνατότητα, αλλά είναι αμφίβολο αν κάποια αλλαγή θα επηρέαζε την τελική έκβαση. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έπαιξε σύμφωνα με την αξία του στο ΟΑΚΑ, το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο. Δυσάρεστο μεν, αληθινό δε, το… ποτήρι για τους φίλους του Τριφυλλιού.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμα έτοιμος για την επόμενη… πίστα. Έχει προοδεύσει και έχει κλείσει την «ψαλίδα» από τον ΠΑΟΚ (αντίστοιχα, αυτός έχει «πέσει»), αλλά ακόμα δεν είναι ισότιμος. Το ίδιο ισχύει και για τη σύγκριση με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά και στοχευμένες επιλογές το καλοκαίρι, ώστε να πλησιάσει περισσότερο τους δύο πρωτοπόρους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ