Τον ΠΑΟΚ και τον λαό του θα τον σέβεστε

Τον ΠΑΟΚ και τον λαό του θα τον σέβεστε

Κόντρα σε όλους και όλα ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου, δείχνοντας πως στην Τούμπα υπάρχει ακόμα ζωή.

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με την ψυχολογία στα τάρταρα, μετά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Με άμυνα αποδεκατισμένη, τραυματίες οι Κρέσπο και Βαρέλα, ενώ έμεινε εκτός αποστολής και ο Βιερίνια καθώς ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις. Βρέθηκε να ηττάται με 2-0 από τους Ερυθρόλευκους μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης. Με τον κόσμο να φωνάζει «βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα όποιος δεν μπορεί να πάει…». Κι όμως κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει μια παλικαρίσια νίκη 3-2 παίρνοντας ένα μικρό αβαντάζ για τον επαναληπτικό στο Φάληρο.

Ο οργανισμός του Δικεφάλου το τελευταίο δεκαπενθήμερο δεν περνάει και τις καλύτερες ημέρες. Υπάρχει μια έντονη αμφισβήτηση για τον προπονητή και στους ποδοσφαιριστές λόγω τον άσχημων αποτελεσμάτων, ακόμα και για τον Ιβάν Σαββίδη. Ο Αμπελ Φερέιρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, όχι άδικα, για τις εμμονές του. Το ίδιο και οι παίκτες που δεν βγάζουν νεύρο και διάθεση για να παίξουν ποδόσφαιρο. Παίκτες που ήταν πρωταγωνιστές στο περσινό πρωτάθλημα φέτος είναι άφαντοι. Δείχνουν να μην έχουν διάθεση να προσφέρουν δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Οι συναντήσεις με τους οπαδούς στην Εγνατία οδό, αλλά και στο ξενοδοχείο και οι ομιλίες στα αποδυτήρια ταρακούνησαν την ομάδα και την Τετάρτη το βράδυ έδειξε όπως υπάρχει ακόμα ζωή και φιλότιμο. Όσοι έσπευσαν να ξεγράψουν τον ΠΑΟΚ, αλλά και να χλευάσουν τον κόσμο του καλά θα κάνουν να αναδιπλωθούν γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει αυτή την ομάδα.

Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τους νταμπλούχος γιατί αυτός ο σύλλογος και στην χειρότερή της χρονιά του κερδίζει όποια ομάδα βρεθεί στον δρόμο του. Αυτό έκανε κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι Ασπρόμαυροι για ένα ακόμα παιχνίδι έκαναν λάθη, πολλά λάθη τα οποία προήλθαν από έμπειρους ποδοσφαιριστές, ενώ είχαν κόντρα και την διαιτησία καθώς το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού ήταν καθαρό οφσάιντ το οποίο δεν υποδείχθηκε ποτέ. Ο ΠΑΟΚ όμως αντί να πετάξει λευκή πετσέτα όπως θα περίμεναν όλοι το πάλεψε μέχρι τέλος γιατί πολύ απλά η ομάδα είχε ψυχή. Σ’ αυτή την επιτυχία δεν πρέπει να μείνει κανείς, γιατί εκτός από τη νίκη και την έντονη διάθεση που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές.

Μπορεί ο Δημήτρης Πέλκας με τα δύο γκολ που πέτυχε να έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη, όμως ο 12ος παίκτης της ομάδας ήταν και πάλι ο κόσμος. Οι οπαδοί δεν παλάβωσαν όταν είδαν πως η ομάδα τους να βρίσκετε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα. Δεν μπούκαραν, δεν τα έσπασαν. Το πάλεψαν με τον δικό τους τρόπο και δικαιώθηκαν στο τέλος. Έφυγαν από την Τούμπα με ένα πλατύ χαμόγελο δίνοντας ραντεβού για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι.

Στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που έχει η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα προστέθηκε ένα ακόμα. Ο Πορτογάλος τεχνικόε έχει έναν τεράστιο πονοκέφαλο καθώς στον πρώτο αγώνα για τα play offs δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλη που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη από την άμυνά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ