Άνσου Φατί : Το «record kid» που θα αναλάβει στη μετά Μέσι εποχή! (vids)

Άνσου Φατί : Το «record kid» που θα αναλάβει στη μετά Μέσι εποχή! (vids)

Ο Άνσου Φατί πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός με την Εθνική Ισπανίας, γράφοντας ακόμη ένα ρεκόρ και το «10» αναλύει όλα του τα κατορθώματα και εξηγεί γιατί ο 17χρονος αστέρας μπορεί να αναλάβει τα ηνία της Μπαρτσελόνα στη μετά Μέσι εποχή!

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Άνσου Φατί; Μόλις στα 17 του έτη έχει καταφέρει πράγματα τα οποία θα τα ζήλευαν και οι καλύτεροι… Μετά το ντεμπούτο του με την Εθνική Ισπανίας, το οποίο τον έκανε και τον νεότερο ποδοσφαιριστή που φοράει τη φανέλα των «φούρια ρόχας», ο Φάτι κατάφερε να σκοράρει στη χθεσινή αναμέτρηση με την Ουκρανία, παίρνοντας και το ρεκόρ του νεαρότερου σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής του ομάδας.

Από τη Σεβίλλη… στη Μασία!

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει περάσει αρκετά από μικρή ηλικία. Σε ηλικία έξι ετών μετακόμισε στην Ισπανία μαζί με την οικογένεια του, ξεκινώντας τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης. Τρία χρόνια αργότερα, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης ανίχνευσαν το ταλέντο του τότε 9χρονου Φατί, δίνοντας ακόμη μία από τις πολλές μάχες, με τους «μπλαουγκράνα» να κερδίζουν εν τέλει και να τον εντάσσουν στην περίφημη Μασία. «Η Ρεάλ μας έδινε πολλά περισσότερα χρήματα, αλλά όταν πήγα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, είδα πως δεν είχαν ειδικό διαμορφωμένο χώρο στον οποίο θα ζούσε ο Άνσου, σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα που είχε τα πάντα», είχε δηλώσει σε ισπανικό Μέσο, ο πατέρας του.

Ο Φατί ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, σκοράροντας χωρίς σταματημό σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν αυτός που τον κάλεσε να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα, καθώς το ρόστερ ήταν αρκετά ταλαιπωρημένο από τους τραυματισμούς.

Το ντεμπούτο του

Ήταν μόλις έναν χρόνο πριν, στις 25 Αυγούστου του 2019, όταν ο Άνσου Φατί συστήθηκε στην ποδοσφαιρική κοινότητα για πρώτη φορά, σε έναν αγώνα της La Liga κόντρα στην Ρεάλ Μπέτις. Σε ηλικία 16 χρονών, 11 μηνών και πέντε ημερών, έγινε μόλις ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που φοράει τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» σε επίσημο παιχνίδι. Αξιοσημείωτο γεγονός, πως η Μπαρτσελόνα έπρεπε να πάρει την άδεια της οικογένειας του, διότι ο νόμος στην Ισπανία δεν επιτρέπει στους ανήλικους να δίνουν το «παρών» στα γήπεδα μετά τις 10 το βράδυ, παρά μόνο με τη συνοδεία του κηδεμόνα.

Το πρώτο γκολ… και η αρχή των ρεκόρ!

Λίγες ημέρες αργότερα, σε ένα ματς εναντίον της Οσασούνα, ο Φατί έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, καθώς έγινε και ο 3ος στην ιστορία της La Liga. Ο πλέον 17χρονος άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε και μονιμοποιήθηκε στην πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα» χωρίς μάλιστα να έχει περάσει από τη δεύτερη ομάδα!

Δύο εβδομάδες αργότερα κατάφερε να γράψει ακόμα δύο ρεκόρ και μάλιστα σε έναν αγώνα! Κόντρα στη Βαλένθια, στο «Καμπ Νόου», έγινε ο νεότερος σκόρερ στο «θρυλικό» γήπεδο των «μπλαουγκράνα», ενώ έγινε και ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου, που ολοκληρώνει έναν αγώνα με τουλάχιστον ένα γκολ και μία ασίστ, σε ηλικία 16 ετών και 318 ημερών!

Στις 3 Φεβρουαρίου, κατάφερε να καταρρίψει ακόμη ένα ρεκόρ, καθώς έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της La Liga, που σκοράρει δύο γκολ σε έναν αγώνα, σε ηλικία 17 χρονών και 94 ημερών.

Δεν φοβήθηκε ούτε στο Champions League

Τα ρεκόρ ωστόσο δεν σταματάνε εδώ! Τρεις ημέρες αργότερα, έκανε ντεμπούτο και στο Champions League, κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, κάνοντας τον φυσικά, τον νεότερο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Όπως έδειχναν οι εμφανίσεις του Άνσου Φατί, ήταν θέμα χρόνου να σκοράρει και στο Champions League… Τελικά δεν άργησε και έγραψε ένα ακόμη μοναδικό κατόρθωμα στη λίστα του. Στην εκτός έδρας αποστολή στο Μιλάνο, με την Ίντερ που καιγόταν για το τρίποντο, ο 17χρονος κατάφερε να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς σκόραρε στα τελευταία λεπτά, παίρνοντας το ρεκόρ που κατείχε ο πρώην ποδοφαιριστής του Ολυμπιακού, από το 1997, Πίτερ Οφορίκουε. Αυτό έμελλε να είναι και το γκολ με το οποίο η Μπαρτσελόνα κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ η Ίντερ οδηγήθηκε στην τρίτη θέση και το Europa League.

Οι συγκρίσεις με τον Μέσι…

Οι περισσότεροι θα το χαρακτήριζαν ως ιεροσυλία, γιατί όντως δεν γίνεται να συγκριθεί ακόμη με τον Λέο Μέσι. Ωστόσο τα πρώτα του, πολλά δείγματα δείχνουν πως ο Άνσου Φατί βρίσκεται σε καλό δρόμο και μάλιστα έχοντας τις ευλογίες του Λέο, ο οποίος τον έχει από κοντά. «Είναι πάντα εκεί για να με βοηθήσει όποτε χρειάζομαι κάτι. Είναι ο πρώτος που μου εξηγεί πως πρέπει να κινούμε και που πρέπει να βρίσκομαι στο γήπεδο. Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών», είχε δηλώσει ο 17χρονος μετά τα δύο του γκολ με τη Λεβάντε, τα οποία του τα «σέρβιρε» ο Μέσι.


Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του Άνσου Φατί:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ