Τέλος η απαγόρευση: Οι Σαουδάραβες κάνουν «κατάληψη» στην Πριμέρα!

Τέλος η απαγόρευση: Οι Σαουδάραβες κάνουν «κατάληψη» στην Πριμέρα!

Εννιά διεθνείς Σαουδάραβες παίκτες πήραν μεταγραφές σε ισπανικές ομάδες, βάζοντας τέλος στην απαγόρευση να παίξουν εκτός της χώρας τους. Η συμφωνία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σ. Αραβίας με την ισπανική λίγκα, έγινε με το βλέμμα στραμμένο στο Μουντιάλ.

Η σημερινή μέρα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ιστορική για τους Σαουδάραβες ποδοσφαιριστές, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για μεταγραφή εννέα διεθνών παικτών σε ομάδες της πριμέρα ντιβιζιόν. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, έστω και αν πρόκειται για δανεισμό μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου κι αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι η άρση της απαγόρευσης να αγωνιστούν στο εξωτερικό οι Σαουδάραβες ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για μια απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, με σκοπό να βοηθηθεί η εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, ενόψει της συμμετοχής της στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Όπως προαναφέραμε η συμφωνία που έκανε η ομοσπονδία της Σ. Αραβίας, αφορά τις μεταγραφές εννιά διεθνών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα είναι (εκτός απροόπτου) και στην αποστολή της χώρας για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Σαουδάραβες εκτιμούν  πως ακόμα και οι προπονήσεις των συγκεκριμένων παικτών με τις ισπανικές ομάδες, θα βοηθήσουν σημαντικά την εθνική τους ομάδα και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε πήραν την συγκεκριμένη απόφαση.

«Η άφιξη παικτών από την Σαουδική Αραβία έγινε μετά από σκάουτινγκ των ομάδων» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ισπανικής λίγκας και έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες είναι οι ομάδες που προχώρησαν στην απόκτηση των εννιά παικτών. Η Βιγιαρεάλ φαίνεται πως έκανε την καλύτερη επιλογή, καθώς συμφώνησε για την απόκτηση του Σαλέμ Νταουσάρι, ο οποίος αγωνίζονταν στην Αλ Χιλάλ και είχε πετύχει 28 γκολ σε 161 παιχνίδια. Η Βιγιαρεάλ απέκτησε έναν ακόμα Σαουδάραβα ο οποίος θα προπονείται με την δεύτερη ομάδα του ισπανικού συλλόγου.

Οι υπόλοιπες ομάδες είναι Λεγανιές, Λεβάντε, Βαγιαδολίδ, Βαγιεκάνο, Νουμάνθια και Χιχόν. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Λεγανιές τόνισε μάλιστα για την απόκτηση του Γιαχία Αλ Σερί. «Η άφιξη του Γιαχία στην Λεγανιές θα ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας μας και θα διαδώσει το όνομα της Λεγανιές στον αραβικό κόσμο».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι ισπανικές ομάδες δεν κατέβαλαν χρήματα για τον δανεισμό των παικτών μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ούτε και πρόκειται να δώσουν κάποιο ποσό στους ποδοσφαιριστές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ