Γκάρεθ Μπέιλ : Η Ρεάλ, το γκολφ και η επιστροφή (pics,vids)

Γκάρεθ Μπέιλ : Η Ρεάλ, το γκολφ και η επιστροφή (pics,vids)

Ο Γκάρεθ Μπέιλ βρίσκεται στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει την μεγάλη του επιστροφή στην Τότεναμ και το «10» κάνει μια μικρή αναδρομή της πορείας του στη Ρεάλ, η οποία σημαδεύτηκε από την αγάπη και το πάθος του για το γκολφ.

Ποδοσφαιριστής της Τότεναμ θα πρέπει να θεωρείται ο Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός εξτέμ βρίσκεται στο Λονδίνο εδώ και μερικές ώρες, με τη μεταγραφή να βρίσκεται στο τελικό στάδιο, επιστρέφοντας στην Premier League και στα «σπιρούνια», έπειτα από μια επταετία στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Μία επταετία η οποία ναι μεν ήταν άκρως επιτυχημένη αν αναλογιστούμε τους τίτλους, ωστόσο οι περισσότεροι θα τη θυμούνται για άλλους λόγους. Ο Μπέιλ κατάφερε να σημαδέψει την καριέρα του στην Ρεάλ με άλλους εξω αγωνιστικούς λόγους, καθώς η τελευταία του διετία στη Μαδρίτη πονοκεφάλιασε ουκ ολίγες φορές τους ανθρώπους των «μερένχες»… 14 τρόπαια, 251 συμμετοχές, 105 γκολ και 68 ασίστ δεν τα λες και λίγα…

Ασταμάτητος… όταν ήθελε…

Όπως προαναφέραμε, η πορεία του στη «Βασίλισσα» θα πρέπει να θεωρείται επιτυχημένη, χωρίς καμία αμφισβήτηση. Ο Ουαλός κατέκτησε κυριολεκτικά τα πάντα, ενώ σε μερικά τρόπαια κατάφερε να επισκιάσει ακόμη και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής, με τη δουλειά του να μην αναγνωρίζεται όσο θα έπρεπε.

Ήταν το καλοκαίρι του 2013, όταν η Ρεάλ πραγματοποίησε την τότε πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, δαπανώντας 100 εκατομμύρια ευρώ για χάρη του Γκάρεθ Μπέιλ. Ο νεαρός ακραίος επιθετικός είχε εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στην Τότεναμ, με τον Πέρεθ να τον εντάσσει στο ρόστερ του Αντσελότι, θέλοντας να φτιάξει μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τα πιο τρομακτικά «φτερά» της Ευρώπης.

Ο Ουαλός δεν «μάσησε» από την ταμπέλα των 100 εκατομμυρίων και οδήγησε την Ρεάλ στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια. Μπορεί να μην ήταν αυτός που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του τελικού με την Ατλέτικο, ωστόσο ήταν εκείνος που έβαλε «ταφόπλακα» στη ψυχολογία των «ροχιμπλάνκος», σκοράροντας το γκολ της ανατροπής στην παράταση.

Το highlight της σεζόν πάντως δεν ήταν αυτό για τον Μπέιλ… Μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα, είχε σκοράρει ένα από τα πιο ιστορικά γκολ στην ιστορία του ισπανικού Κυπέλλου, πραγματοποιώντας μια κούρσα που ακόμη ξυπνάει «εφιάλτες» στον Μαρκ Μπαρτρα… Ο επιθετικός της Ρεάλ πέρασε σαν «σίφουνας» όλους τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα στον τελικό του θεσμού, καλύπτοντας και με το παραπάνω την απουσία του Ρονάλντο, με τους «μερένχες» να κατακτάνε εν τέλει το τρόπαιο.

Η καλύτερη στιγμή της καριέρας του στη Μαδρίτη πάντως δεν είναι άλλη από ΤΟ γκολ με την Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League. Ένα γκολ που θα μείνει χαραγμένο για πάντα, με το ανάποδο ψαλίδι του Ουαλού να αφήνει άγαλμα τον Κάριους, χαρίζοντας την τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση στην αρμάδα του Ζινεντίν Ζιντάν…

Το πάθος του για το γκολφ

Εκτός από το ποδόσφαιρο, ο Μπέιλ είχε από παλιά μια ακόμη αγάπη. Αυτή ήταν και συνεχίζει να είναι το γκολφ. Ο «γκολφάκιας» όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του, ασχολείται πάρα πολύ με το άθλημα, έχοντας φτιάξει μέχρι και δικιά του σχολή! Για την ακρίβεια, η ενασχόληση του με το άθλημα αυτό, είναι ο λόγος που η καριέρα του στην Ρεάλ έχει επισκιαστεί κατά πολύ… «Όταν ήρθα στη Μαδρίτη είχα όνειρο να φτιάξω έναν δικό μου χώρο για να παίζω γκολφ στον ελεύθερο μου χρόνο. Μετά από χρόνια δουλειάς τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό», είχε δηλώσει το 2018… Ο 31χρονος είναι τόσο εθισμένος με το άθλημα, που την τελευταία τριετία επιλέγει να περνάει τις διακοπές του στη Μαρμπέγια διότι έχει τον πιο μεγάλο χώρο για γκολφ σε ολόκληρη την Ισπανία!

Το ποτήρι ξεχείλισε στη Μαδρίτη, όταν το 2019 η Ουαλία εξασφάλισε την πρόκριση της για το επόμενο Euro, καθώς κατά τους πανηγυρισμούς εμφανίστηκε μια σημαία της χώρας η οποία έγραφε «Ουαλία, Γκολφ, Μαδρίτη, αυτή είναι η σειρά», προκαλώντας τον εκνευρισμό στις τάξεις της Ρεάλ. Οι εφημερίδες της Μαδρίτης δεν πήραν το μήνυμα με καλό μάτι, χαρακτηρίζοντας την κίνηση ως ασέβεια. Ο Μπέιλ πάντως δεν το πήρε και τόσο σοβαρά, αναφέροντας πως ήταν απλώς ένα αστείο των συμπαικτών του…

Επιστροφή στο σπίτι

Μετά από όλα όσα πέρασε στη Μαδρίτη, θετικά και αρνητικά, ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι έτοιμος να επιστρέψει εκεί όπου ξεκίνησε να μεγαλουργεί. Ο 31χρονος βρίσκεται μια ανάσα από την Τότεναμ, με την ανακοίνωση να είναι το μόνο πράγμα που απομένει, ώστε η επιστροφή του στα «σπιρούνια» και στον μαγικό κόσμο της Premier League να σφραγιστεί. Στην Τότεναμ ο Μπέιλ είχε καταγράψει 203 συμμετοχές, έχοντας 56 γκολ και 58 ασίστ. Στατιστικά τα οποία θέλει και σίγουρα θα καταφέρει να βελτιώσει στη νέα του θητεία στο Βόρειο Λονδίνο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ