Ατλέτικο Μαδρίτης – Λας Πάλμας 3-0

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λας Πάλμας 3-0

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έλυσε το γόρδιο δεσμό στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε τρία γκολ και πανηγύρισε την 13η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στο +6 από τη Βαλένθια.

Μετά την ισοπαλία με τη Χιρόνα (1-1), τις δύο ήττες από την Σεβίλλη (1-2 εντός, 3-1 εκτός) και τον επακόλουθο αποκλεισμό στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 3-0 της Λας Πάλμας, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και αποσπάστηκε στο +6 από την τρίτη Βαλένθια, η οποία ηττήθηκε χθες από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μεστάγια (4-1).

Στο 61′ ο Χουανφράν έβγαλε τετ α τετ τον Αντουάν Γκριεζμάν και ο Γάλλος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Τσιτσιθόλα, με τους Ροχιμπλάνκος να διπλασιάζουν τα τέρματά τους με το 99ο γκολ πρωταθλήματος του Φερνάντο Τόρες. Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90′ ο Καράσκο έδωσε ασίστ πάρε – βάλε στον Παρτέϊ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει προ κενής εστίας και να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Το αξιοσημείωτο; Ο 24χρονος Γκανέζος χαφ έχει πετύχει πέντε γκολ φέτος, έχοντας πέντε σουτ στην εστία!

Ο Γιαν Όμπλακ έγινε ο 115ος (10ος όσον αφορά τους τερματοφύλακες) παίκτης στην ιστορία της Ατλέτικο που σπάει το φράγμα των 100 συμμετοχών και ο πρώτος Σλοβένος στη συνολική ιστορία του πρωταθλήματος που το καταφέρνει. Στα παιχνίδια αυτά, έχει κρατήσει 59 φορές ανέπαφη την εστία του και είναι ο κορυφαίος ανάμεσα στους γκολκίπερ που έχουν τριψήφιο αριθμό συμμετοχών: δέχεται 0,54 γκολ ανά ματς (54 γκολ παθητικό), ενώ 0,83 είχε ο Βαλδές, 0,84 ο Κουρτουά, 0,86 ο Λιάνο, 0,87 ο Ρόντρι και 0,92 ο Γκαρσία Ρεμόν.

Οι Ροχιμπλάνκος έφθασαν μάλιστα τα δέκα παιχνίδια στο νέο τους γήπεδο, δίχως να έχουν μέχρι στιγμής ηττηθεί. Έχουν νικήσει τα έξι από αυτά (με Μάλαγα, Σεβίλλη, Σοσιεδάδ, Αλαβές, Χετάφε, Λας Πάλμας) και σε τέσσερα (με Μπαρτσελόνα, Βιγιαρεάλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Χιρόνα) έχουν παραχωρήσει ισοπαλία. Το κορυφαίο αήττητο σερί στην πρώτη της σεζόν στο νέο της γήπεδο στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος κατέχει η Καστεγιόν (12 ματς το 1945 στο Βιέχο Καστάλια), ενώ έντεκα σερί ματς δίχως νίκη είχε η Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Νούεβο Σαν Μαμές πριν από μια πενταετία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Ατλέτικο ξεπέρασε τα 600 γκολ στα παιχνίδια που προπονητής της είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Πιο συγκεκριμένα, 41 διαφορετικοί παίκτες έχουν πετύχει συνολικά 601 γκολ σε 352 επίσημα ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Φαλκάο να ανοίγει λογαριασμό στις 15 Γενάρη του 2012 κόντρα στη Βιγιαρεάλ. Ο Κολομβιανός είναι ο τρίτος κορυφαίος σκόρερ αυτή την περίοδο, με 58 τέρματα, με τον Γκριεζμάν να έχει 92, τον Ντιέγκο Κόστα 59 και τους Ραούλι Γκαρσία (36) – Φερνάντο Τόρες (33) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένεθ, Γκοντίν, Λούκας, Κορέα (81′ Παρτέϊ), Νίγκεθ, Γκάμπι, Κόκε (46′ Καράσκο), Τόρες (80′ Βιτόλο), Γκριεζμάν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ