Βαλένθια – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (vid)

Βαλένθια – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (vid)

Νίκη κορυφής για την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Μεστάγια», με τους «ροχιμπλάνκος» να επικρατούν με 1-0 απέναντι στη Βαλένθια χάρη σε αυτογκόλ του Λάτο και να σκαρφαλώνουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Νίκη κορυφής για την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Μεστάγια», με τους «ροχιμπλάνκος» να επικρατούν με 1-0 απέναντι στη Βαλένθια χάρη σε αυτογκόλ του Λάτο και να σκαρφαλώνουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα! Ισόβαθμη με την Σοσιεδάδ  και με ένα παιχνίδι λιγότερο η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε.

Το ματς

Με δύο καλές ευκαιρίες της Βαλένθια ξεκίνησε το παιχνίδι, ωστόσο ο Γιαν Όμπλακ φώναξε «παρών» και στις δύο περιπτώσεις, κρατώντας το μηδέν στην εστία του επιτυχώς. Η Ατλέτικο απάντησε άμεσα με τον Λεμάρ, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο Γάλλος εξτρέμ ήταν η κύρια πηγή κινδύνου για τους «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι μετά τα πρώτα λεπτά άρχισαν να κυριαρχούν στο γήπεδο.

Στο 36ο λεπτό ήρθε και η καλύτερη φάση του παιχνιδιού, με τον Λεμάρ να βρίσκει χώρο, να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ, με τον Ντομενέκ να πραγματοποιεί μια σπουδαία απόκρουση και να σώζει τις «νυχτερίδες». Το ίδιο συνέβη και τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να βγάζει την κεφαλιά του Χιμένες.

Στο δεύτερο μέρος η Ατλέτικο μπήκε σαφώς καλύτερα, με την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε να κυριαρχεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και απείλησαν δύο φορές σε διάστημα πέντε λεπτών με τους Φέλιξ και Γιορέντε, χωρίς ωστόσο να κερδίσουν τον Ντομενέκ. Η Βαλένθια δεν θύμιζε καθόλου την ομάδα των πρώτων λεπτών της αναμέτρησης, καθώς οι «νυχτερίδες» δεν μπορούσαν να αλλάξουν ούτε τρεις συνεχόμενες πάσες…

Ανεκμετάλλευτο έμεινε και το φάουλ που κέρδισε ο Φέλιξ σε πλεονεκτική θέση στο 69ο λεπτό, με τον Κόκε να μη βρίσκει στόχο. Ο άνθρωπος που έδωσε τη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ήταν αυτός που της έδωσε και το γκολ «χρυσάφι» στο «Μεστάγια»! Ο Γιανίκ Καράσκο έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Λάτο και κατέληξε στα δίχτυα του ανίκητου Ντομενέκ, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του Τσόλο στο 79ο λεπτό!

Η Βαλένθια δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε στα τελευταία λεπτά, με την Ατλέτικο να κρατάει το σκορ μέχρι τέλους και να παίρνει ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο» στο «Μεστάγια», πατώντας στην κορυφή της La Liga, ισόβαθμη με τη Σοσιεδάδ, έχοντας παράλληλα και έναν αγώνα λιγότερο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντομένεκ, Λάτο, Σανμάρτιν (57′ Μανγκαλά), Παουλίατα, Βας, Ράτσιτς, Γκέδες, Μουσά (70′ Κορέιρα), Σολέρ, Βαγιέχο (71′ Σομπρίνο), Μάξι Γκόμες (71′ Γκαμεϊρό)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Σάβιτς, Ερμόσο, Χιμένεθ, Κόκε, Σαούλ (60′ Καράσχο), Λόντι (45′ Ζοάο Φέλιξ), Τρίπιερ, Κορέα (65′ Βιτόλο), Μάρκος Γιορέντε, Λεμάρ (65′ Κοντογκμπιά)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ