Αρτέτα : Με τις… ευλογίες του Πεπ στην Μπαρτσελόνα

Αρτέτα : Με τις… ευλογίες του Πεπ στην Μπαρτσελόνα

Όσο το μέλλον του Ρόναλντ Κούμαν στην Μπαρτσελόνα βρίσκεται στον «αέρα», τόσο και περισσότερα ονόματα βγαίνουν για την τεχνική ηγεσία των «μπλαουγκράνα»... Ένα από αυτά, είναι και ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα. Ο Ισπανός «παίζει» δυνατά, έχοντας μάλιστα και τις ευλογίες του Πεπ Γκουαρντιόλα!

Η κληρωτίδα δεν… πρωτοτύπησε και έστειλε τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ στους «16» του Europa League. Ένα ζευγάρι που έχει συνηθίσει τα ραντεβού του στις διοργανώσεις της UEFA τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια, είναι η έκτη φορά (12 σε διπλά παιχνίδια) που ο Ολυμπιακός και η Άρσεναλ θα τεθούν αντιμέτωποι.

Μία δοκιμασία, τόσο για την Άρσεναλ, όσο και για τον προπονητή της, τον Μικέλ Αρτέτα. Αγώνες αποδείξεων για τον Ισπανό τεχνικό που καλείται να δείξει πως δεν είναι τυχαία στο τιμόνι των «κανονιέρηδων».

Ο Αρτέτα έχει κλείσει ενάμιση χρόνο στον πάγκο της Άρσεναλ. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι τα αναμενόμενα, ωστόσο η ομάδα έχει μία δική της ταυτότητα. Η Άρσεναλ ακολουθεί τον τρόπο παιχνιδιού του Πεπ Γκουανρτιόλα και πολύ λογικά, καθώς ο Αρτέτα δούλεψε για σχεδόν τρία χρόνια δίπλα στον Καταλανό, ως βοηθός προπονητή στη Μάντσεστερ Σίτι!

Guardiola doesn't want 'important' Arteta to feel 'uncomfortable' at Man  City | Goal.com

Μία φιλοσοφία που του έδωσε και έναν τίτλο την περασμένη σεζόν, καθώς η Άρσεναλ κατάφερε να κατακτήσει το FA Cup, αφήνοντας μάλιστα στα ημιτελικά εκτός τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ. Ο τρόπος παιχνιδιού που ακολουθεί έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμη και τον μεγαλύτερων ομάδων του πλανήτη. Σύμφωνα με τα Μέσα της Ισπανίας, ο Αρτέτα είναι στα «ραντάρ» της Μπαρτσελόνα!

Όπως αναφέρει το «Fichajes», ο Αρτέτα είναι στόχος των «μπλαουγκράνα», καθώς το μέλλον του Ρόναλντ Κούμαν στον σύλλογο παραμένει αβέβαιο! Μάλιστα, ένας από τους ανθρώπους που φέρεται να έχει προτείνει στους Καταλανούς τον προπονητή της Άρσεναλ, είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα!

Η επιλογή του Αρτέτα μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς ο Ισπανός γνωρίζει από πρώτο χέρι τους «μπλαουγκράνα», έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν με τη 2η ομάδα της Μπαρτσελόνα για δύο χρόνια!

Παράλληλα, είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει πως δίνει ευκαιρίες στα «αστέρια». Σακά, Μαρτινέλι, Σμιθ Ρόου και πολλοί άλλοι, έχουν κάνει το ξεπέταγμα τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, χάρη στην εμπιστοσύνη που τους έχει δείξει ο Αρτέτα!

Αυτός είναι και ένας τομέας που η Μπαρτσελόνα «πονάει» τα τελευταία χρόνια, με τα παιδιά της Μασία να μην παίρνουν τις ευκαιρίες που παίρνανε στι παρελθόν…

Το ποδοσφαιρικό… DNA που διαθέτει ο μόλις 38χρονος προπονητής και το ιστορικό του με τον Πεπ, του δίνουν μεγάλες πιθανότητες για να αναλάβει μία ημέρα τον… βαρύ πάγκο της Μπαρτσελόνα. Μπορεί όχι άμεσα, αλλά η πιθανότητα να γίνει κάποια μέρα ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» δεν φαντάζει και τόσο απίθανη… Πόσο μάλλον, όταν ο ίδιος ο Γκουαρντιόλα τον έχει προτείνει στον σύλλογο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ