Μπαρτσελόνα reloading : Αυτή είναι η επόμενη ημέρα στη Βαρκελώνη (pics & vids)

Μπαρτσελόνα reloading : Αυτή είναι η επόμενη ημέρα στη Βαρκελώνη (pics & vids)

Επιστροφή Λαπόρτα στη διοίκηση, ποδοσφαιριστές με μπόλικο ταλέντο, Μασία ξανά στο προσκήνιο και ελπίδες παραμονής του Λιονέλ Μέσι... Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη μπει σε νέα εποχή με το μέλλον να φαίνεται... λαμπρό!

Μόνο θετικά άφησε η τελευταία εμφάνιση της Μπαρτσελόνα στο Παρίσι, απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Μπορεί οι «μπλαουγκράνα» να μην κατάφεραν να φτάσουν σε ένα ακόμα… θαύμα, ωστόσο η εικόνα που παρουσίασαν στο Parc des Princes, έχει ήδη γεμίσει με αισιοδοξία τους φιλάθλους και τους ανθρώπους της ομάδας.

Αν και η σεζόν δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, η Μπαρτσελόνα δείχνει να βαδίζει σωστά αυτή τη στιγμή. Ο Λαπόρτα επέστρεψε, η Μασία και τα «πιτσιρίκια» παίρνουν ξανά ευκαιρίες και ο Λιονέλ Μέσι είναι πιο χαρούμενος από ποτέ. Όλα όσα χρειάζονται, ώστε οι «μπλαουγκράνα» να επιστρέψουν στην κορυφή!

Λαπόρτα ο… λυτρωτής

Laporta talks Messi after winning Barcelona presidential elections - Barca Blaugranes

Μία εμφάνιση με φόντο το… μέλλον, ήταν αυτή στο Παρίσι. Εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα, ο αέρας της Βαρκελώνης είναι πιο… φρέσκος και «καθαρός». Οι διοικητικές εκλογές της Μπαρτσελόνα πέρασαν από σαράντα κύματα, ωστόσο έγιναν. Και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήθελαν όλοι. Ο Ζουάν Λαπόρτα ανέλαβε και πάλι την ομάδα, με στόχο να την επαναφέρει στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Με τον 59χρονο δικηγόρο στο πόστο του προέδρου, οι «μπλαουγκράνα» πέρασαν τις πιο ένδοξες στιμγές της ιστορίας τους. Κατέκτησαν τα πάντα και εμφάνισαν ίσως την πιο εντυπωσιακή ομάδα που έχουν δει τα γήπεδα. Εκείνη την ομάδα του Πεπ Γκουαρντίολα, με τους Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Πουγιόλ και πάρα πολλά αστέρια ακόμα…

Σε αυτά τα οκτώ χρόνια που ήταν στον προεδρικό θώκο του συλλόγου ο Λαπόρτα, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε συνολικά 12 τρόπαια, με τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Champions League, έχοντας φτάσει και σε εκείνο το μυθικό sextuple το 2009.

Ήδη ο Λαπόρτα έχει αναφέρει μερικούς από τους βασικούς του στόχους. Πρώτος και καλύτερος είναι φυσικά, η παραμονή του Λιονέλ Μέσι στην ομάδα. Στα δικά του χρόνια έκανε το… ξεπέταγμα του ο Αργεντινός, ο οποίος έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Λαπόρτα. Και η αλήθεια είναι πως μόνο ο Λαπόρτα θα μπορούσε να κρατήσει τον Pulga στο «Καμπ Νόου».

catalonia Archives | These Football Times

Ο Αργεντινός δείχνει να περνάει τις καλύτερες του ημέρες στη Βαρκελώνη (της τελευταίας τριετίας) κάτι που φαίνεται και από την ενέργεια που βγάζει στα παιχνίδια, αλλά και από το χαμόγελο που τις τελευταίες εβδομάδες δεν το… αποχωρίζεται.

Οι δυο τους αναμένεται να κάτσουν σύντομα στο τραπέζι και να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις, με τον πατέρα του 33χρονου να έχει επίσης πολύ καλές σχέσεις με τον 59χρονο δικηγόρο…

Το πρότζεκτ του 59χρονου δικηγόρου δεν έχει όμως μόνο την παραμονή του Μέσι. Όπως αναφέρουν τα Μέσα της Ισπανίας, ο Καταλανός έχει κάνει ήδη κάποιες επαφές με μερικούς από τους μεγαλύτερους μάνατζερ της Ευρώπης και με τους δύο πολύ καλούς του φίλους… Ζόρζε Μέντες και Μίνο Ραϊόλα. Μάλιστα, έχει αφήσει ουκ ολίγες φορές υπονοούμενα για μία ενδεχόμενη μεταγραφή του Έρλινγκ Χάαλαντ και του Κιλιάν Εμπαπέ, με τον Λαπόρτα να έχει δηλώσει πως έχει έτοιμα τα… χαρτιά του!

FC Barcelona: La bomba que prepara Laporta es Haaland

Τα Μέσα της Βαρκελώνης, επιβεβαίωσαν πως το πρότζεκτ… Χάαλαντ έχει ξεκινήσει, με τον Λαπόρτα να επιθυμεί να ντύσει στα μπλαουγκράνα τον Νορβηγό «κίλερ», με κάθε κόστος!

Εκτός από τον αγωνιστικό τομέα, ο Λαπόρτα θέλει να δώσει μεγάλη βάση και στα… υπόλοιπα στα οποία ο Μπαρτομέου τα… έκανε «μαντάρα»… Ο 59χρονος δικηγόρος δηλώνει σίγουρος και πανέτοιμος να επαναφέρει τα οικονομικά του συλλόγου σε μία ισορροπία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι «μπλαουγκράνα» θα επαναφέρουν στη φανέλα τους τη UNICEF. Μία πραγματικά τρομερή κίνηση την οποία την είχε κάνει πριν από αρκετά χρόνια ξανά η Μπαρτσελόνα, όταν ήταν στην προεδρία ο… Λαπόρτα.

Το ταλέντο δεν… λείπει

De Jong, Messi both 7/10 as Barcelona beat bottom Huesca to go fifth - SportsAlert

Μπορεί να μην έχει φανεί ακόμη σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο το ρόστερ των «μπλαουγκράνα» διαθέτει πολύ ταλέντο… Ένας από τους ποδοσφαιριστές που κάνουν τους φιλάθλους της ομάδας να αισιοδοξούν για το… αύριο είναι ο Φρένκι Ντε Γιόνγκ.

Griezmann Tees Up De Jong For Wild Barcelona Goal [WATCH] | Heavy.com

Ο 23χρονος μέσος πραγματοποιεί μία ονειρική σεζόν. Ο Ολλανδός μέσος δείχνει πιο ώριμος και έτοιμος από ποτέ, έχοντας κερδίσει επάξια τον τίτλο του… best of the rest στο φετινό ρόστερ της Μπαρτσελόνα.

Ένας αρτίστας, που παίζει παντού, με την ίδια απόδοση και φινέτσα. Άριστη τεχνική κατάρτιση, με άψογες τοποθετήσεις και ένα από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά μυαλά αυτή τη στιγμή. Το βαρόμετρο της φετινής Μπαρτσελόνα! Επιθετικά διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας έξι γκολ και έξι ασίστ.

Από την άλλη, ο Πέδρι, που αποκτήθηκε πριν από δύο χρόνια από τη Λας Πάλμας. Ο Κούμαν τον εμπιστεύτηκε από την αρχή και η εξέλιξη του τον έχει δικαιώσει απόλυτα. Ο Πέδρι έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα στη νίκη απέναντι στη Βιγιαρεάλ στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ τρεις ημέρες αργότερα σκόραρε και το πρώτο του γκολ με την «μπλαουγκράνα» φανέλα στη νίκη των Καταλανών απέναντι στη Φερεντσβάρος για τους ομίλους του Champions League.

Σταδιακά άρχισε να παίρνει και φανέλα βασικού και να έχει έναν πιο καθοριστικό ρόλο στην ομάδα. Αποδεικνύει συνεχώς πως αξίζει να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο και παρά το νεαρό της ηλικίας του δεν δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Στην Ισπανία τον συγκρίνουν συνεχώς με τον «θρύλο» των «μπλαουγκράνα» τον Αντρές Ινιέστα. Ιεροσυλία; Ίσως, αλλά ο Πέδρι δείχνει πως έχει όλα τα φόντα για να φτάσει πάρα πολύ ψηλά. Η καταλανική GOL πάντως δε δίστασε να συγκρίνει ανοιχτά τον «πιτσιρικά» με τον Ινιέστα με μία τρομερή φωτογραφία.

Ο Πέδρι έχει καταφέρει να κερδίσει τους πάντες στη Βαρκελώνη, ακόμη και τον Λιονέλ Μέσι. Ο 33χρονος συνεργάζεται με κλειστά τα μάτια με τον 18χρονο, με τους δύο να έχουν φτιάξει μια εξαιρετική χημεία στο γήπεδο. Μπορείτε να διαβάσετε όλο του το… story ΕΔΩ.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συζήτηση και ο Ανσού Φάτι, ο οποίος έχει… ξεχαστεί λόγω του σοβαρού του τραυματισμού που τον έχει αφήσει στα «πιτς» από τον Οκτώβριο… Ο 18χρονος είχε ξεκινήσει με το πόδι στο γκάζι τη σεζόν, καθώς στα δέκα παιχνίδια που πρόλαβε να αγωνιστεί, είχε 5 γκολ και 4 ασίστ.

Barcelona vs Real Madrid: Ansu Fati y su gol para empatar el Clásico de España (VIDEO)

Ήταν μόλις ενάμιση χρόνο πριν, στις 25 Αυγούστου του 2019, όταν ο Άνσου Φατί συστήθηκε στην ποδοσφαιρική κοινότητα για πρώτη φορά, σε έναν αγώνα της La Liga κόντρα στην Ρεάλ Μπέτις. Σε ηλικία 16 χρονών, 11 μηνών και πέντε ημερών, έγινε μόλις ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που φοράει τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» σε επίσημο παιχνίδι.

Από τότε, ο Φατί δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του και άρχισε να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα οποία μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε σε ΑΥΤΟ το αφιέρωμα.

Πίστη στη Μασία

I don't count on them': Barca B coach Garcia Pimienta reveals why Fati and Puig won't feature in the playoff final

Ένας από τους βασικούς στόχους του Λαπόρτα, είναι να μπει και πάλι στο προσκήνιο η Μασία. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις από τους «μπλαουγκράνα», με το τεχνικό επιτελείο της πρώτης ομάδας να έχει ενημερώσει τρεις ποδοσφαιριστές της Β’ ομάδας για την… προαγωγή τους!

Ένα από τα θετικά στοιχεία του Ρόναλντ Κούμαν τη φετινή σεζόν, είναι η εμπιστοσύνη που δείχνει στα… πιτσιρίκια της ομάδας. Και κυρίως στους ποδοσφαιριστές που είναι «μπλαουγκράνα» από μικρά παιδιά.

Ο Ολλανδός έχει αποδείξει με τις αποφάσεις του πως δεν είναι ένας προπονητής που βλέπει την ηλικία. Μόνο φέτος, ο Κούμαν έχει δώσει ντεμπούτο στο Champions League σε οχτώ ποδοσφαιριστές, ενώ έχει καταφέρει να μεταμορφώσει και τους ήδη υπάρχοντες.

Πέδρι, Ιλάις Μορίμπα, Κόντραντ, Τρινκάο, Πουτζ, Μινγκέθα, Αραούχο και Φερντάντες είναι οι οχτώ ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει ντεμπούτο τη φετινή σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ φαίνεται πως θα ακολουθήσουν και… άλλοι.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το μέλλον της Μπαρτσελόνα. Οι πρώτες ενδείξεις της νέας εποχής, δείχνουν να είναι πολύ καλές. Το μόνο σίγουρο, είναι πως οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σωστό δρόμο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ