Βαλβέρδε : Στην Ουρουγουάη εκτελείς κόρνερ και δίπλα σου υπάρχει ένα ζώο»

Βαλβέρδε : Στην Ουρουγουάη εκτελείς κόρνερ και δίπλα σου υπάρχει ένα ζώο»

Οι δυσκολίες που βρήκε μπροστά του ο Φεντερίκο Βαλβέρδε, προκειμένου να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται, ήταν ένα «μάθημα ζωής» για τον ίδιο.

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε είναι ένα από τα «πουλέν» του Ζινεντίν Ζιντάν, στην Ρεάλ Μαδρίτης, μετρώντας 27 συμμετοχές την φετινή χρονιά. Ο δρόμος που ακολούθησε όμως για να φτάσει να αποτελεί βασικό στέλεχος των «μερένγκες», δεν ήταν τόσο εύκολος. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ήταν κάτι που ευχαριστιόταν.

«Στην Ουρουγουάη, δεν είναι κάθε γήπεδο με γρασίδι, ακόμη και στην πρώτη κατηγορία, οπότε φανταστείτε το ποδόσφαιρο ενός μικρού παιδιού. Είναι χώμα και χαλίκι. Πηγαίνεις να εκτελέσεις ένα κόρνερ και δίπλα σου υπάρχει ένα ζώο. Σε κάνει να μεγαλώνεις, να παλεύεις πιο δυνατά», ανέφερε αρχικά ο 22χρονος παίκτης των Ισπανών και συνέχισε:

«Είναι υπέροχο να επιστρέφεις από ένα παιχνίδι με το πρόσωπό σου καλυμμένο με βρωμιά, μαλλιά γεμάτα με λάσπη, παπούτσια γεμάτα πέτρες. Το πιο όμορφο πράγμα που μπορεί να βιώσει ένα παιδί είναι να πηγαίνει στο λεωφορείο κάθε σαββατοκύριακο με τα ποδοσφαιρικά του ρούχα και να το μοιράζεται με φίλους και συγγενείς.

Το ποδόσφαιρο είναι απαραίτητο για την Ουρουγουάη. Οι άνθρωποι πεθαίνουν για τις ομάδες τους, είναι τρελοί για την ομάδα τους. Και όταν είσαι παιδί, το πρώτο πράγμα που σε φτιάχνει είναι μια μπάλα. Έχουμε τόσο μικρό πληθυσμό (3,5 εκατομμύρια), οπότε η παραγωγή τόσων πολλών παικτών μας γεμίζει με υπερηφάνεια.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ