Μπαρτσελόνα – Ποιους θέλει και ποιους μπορεί να φέρει ο Λαπόρτα στη θέση του Κούμαν

Μπαρτσελόνα – Ποιους θέλει και ποιους μπορεί να φέρει ο Λαπόρτα στη θέση του Κούμαν

Ο Ρόναλντ Κούμαν αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα και ο Ζουάν Λαπόρτα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο... σαφάρι για τον διάδοχο του Ολλανδού τεχνικού...

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε πτώση. Σε τραγική κατάσταση. Τα αποτελέσματα και κυρίως η εικόνα που παρουσιάζει στα τελευταία παιχνίδια, δείχνουν πως το κλαμπ βρίσκεται σε κρίση και είναι βαριά «άρρωστο».

Η ομάδα που έκανε… πλάκα σε όλη την Ευρώπη την προηγούμενη δεκαετία περνάει μία από τις χειρότερες (εάν όχι τη χειρότερη) περιόδου της ιστορίας της. Το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτήν την κατρακύλα το έχει φυσικά ο Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου που άφησε τον σύλλογο σε τραγική κατάσταση, με τον Ζουάν Λαπόρτα να καλείται να βρει λύση όσο πιο σύντομα γίνεται.

Και καλείται να το κάνει, έχοντας χάσει τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του συλλόγου, την ώρα που το ρόστερ είναι μέτριο στην… καλύτερη. Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας ωστόσο, ο άνθρωπος που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη, δεν είναι άλλος από τον Ρόναλντ Κούμαν.

Η Μπαρτσελόνα διαλύθηκε και μάλιστα εύκολα από την Μπάγερν μέσα στη Βαρκελώνη, ενώ έφερε με το… ζόρι ισοπαλία κόντρα στη Γρανάδα στο «Καμπ Νόου». Η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Κούμαν ήταν το λιγότερο τραγική, με τον Ολλανδό τεχνικό να «προκαλεί» με τις δηλώσεις του και να κάνει αναφορά σε κάποιο… τίκι τάκι…

Και όπως φαίνεται, ο Κούμαν περνάει τις τελευταίες του ημέρες στη Βαρκελώνη, καθώς το παιχνίδι απέναντι στη Γρανάδα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα, ο Ολλανδός έχει ήδη «τελειώσει» από την Μπαρτσελόνα και αυτή τη στιγμή κάθεται μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, καθώς ο Λαπόρτα έχει πάρει την οριστική απόφαση για την αποχώρηση του.

Ωστόσο, μόνο εύκολη δεν είναι αυτή τη στιγμή η εύρεση του αντικαταστάτη του. Διότι, τα οικονομικά δεδομένα αλλά και το υλικό που διαθέτει η ομάδα, δεν αναμένεται να προσελκύσουν πολλά μεγάλα ονόματα.

Ο Λαπόρτα πάντως έχει φτιάξει τη λίστα του. Και μέσα σε αυτήν υπάρχουν ονόματα που θέλει ο ίδιος, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να τα φέρει στη Βαρκελώνη.

Τα τρία ονόματα που φαίνεται πως… παίζουν πιο δυνατά αυτή τη στιγμή, είναι τρία. Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, Τσάβι και Έρικ Τεν Χάγκ. Ο πρώτος μάλιστα, είναι και ο άνθρωπος που φέρεται να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, σύμφωνα πάντα με τα Μέσα της Βαρκελώνης.

Ωστόσο, η περίπτωση του Ισπανού, μοιάζει να είναι και η δυσκολότερη από όλες, καθώς σε έναν χρόνο από τώρα (περίπου) θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, στο οποίο ο Μαρτίνεθ θα είναι με το Βέλγιο, εκτός συγκλονιστού απροόπτου.

Αυτό που κάνει δύσκολο την περίπτωση, είναι το… κίνητρο να αναλάβει ο Μαρτίνεθ την Μπαρτσελόνα, καθώς το υλικό των «μπλαουγκράνα» δεν είναι στο επίπεδο του Βελγίου. Στο οικονομικό πάντως δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα, καθώς η ρήτρα του πρώην τεχνικού της Έβερτον είναι κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη, ο Τσάβι. Ο «θρύλος» της Μπαρτσελόνα. Ένας εκ των πιο εμβληματικών ποδοσφαιριστών στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ισπανός βρίσκεται στην Αλ Σαντ τα τελευταία χρόνια και δείχνει να ετοιμάζεται… ζεστά για την επιστροφή του στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα, καθώς έχει πει ουκ ολίγες φορές πως το όνειρο του είναι να γίνει προπονητής των «μπλαουγκράνα».

Ωστόσο, ούτε η περίπτωση του Τσάβι θα είναι εύκολη, καθώς ο Ισπανός περνάει αρκετά καλά στην Αλ Σαντ και μία ενδεχόμενη επιστροφή στην Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή θα ήταν ένα μεγάλο ρίσκο, καθώς θα μπορούσε να «κάψει» και οριστικά την επιτυχία του στον πάγκο των Καταλανών. Όπως έγινε με τον Πίρλο στη Γιουβέντους και τον Λάμπαρντ στην Τσέλσι…

Το σίγουρο ωστόσο όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, είναι, πως η Αλ Σαντ δεν θα σταθεί εμπόδιο στον Τσάβι, σε περίπτωση που εκείνος ζητήσει να αποχωρήσει και να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα.

Ψηλά στη λίστα είναι και ο Έρικ Τεν Χαγκ του Άγιαξ. Ο Ολλανδός είναι της σχολής… Κρόιφ και για αυτό φέρεται να συγκεντρώνει πολλούς πόντους από τη διοίκηση. Ωστόσο, το συμβόλαιο που έχει με τον Άγιαξ κάνει εξίσου δύσκολη την περίπτωση του…

Η εύρεση του αντικαταστάτη του Κούμαν δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Ο Λαπόρτα καλείται να βρει άμεσα στον άνθρωπο που όχι μόνο θα πάρει τη θέση του Κούμαν, αλλά θα αναλάβει και το πρότζεκτ της επόμενης… ημέρας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ