Αντρές Ινιέστα : «Αν φύγω από την Μπαρτσελόνα, θα είναι γιατί…»

Αντρές Ινιέστα : «Αν φύγω από την Μπαρτσελόνα, θα είναι γιατί…»

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, ο Αντρές Ινιέστα μίλησε για το μέλλον του σε Μπαρτσελόνα και Εθνική Ισπανίας, αναφέροντας το λόγο για τον οποίο θα μπορούσε να αποχωρήσει από τους «μπλαουγκράνα», μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Υπήρξε μέλος της «χρυσής φουρνιάς» των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, έχει κατακτήσει 29 συλλογικούς τίτλους, έχει ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης (2008, 2012) και του κόσμου (2010, με δικό του γκολ στον τελικό) με την Εθνική Ισπανίας, λατρεύεται σχεδόν καθολικά και τον χειροκροτούν σε όποιο γήπεδο και αν αγωνίζεται. Τον περασμένο Οκτώβριο υπέγραψε συμβόλαιο εφ’ όρου ζωής με τους «μπλαουγκράνα», ο οσονούπω 34άρης Αντρές Ινιέστα, όμως, δεν αποκλείεται να διανύει την τελευταία του χρονιά στο Καμπ Νόου.

Ο «Αντρεσίτο» είχε δεχθεί προ εβδομάδων μια δελεαστική πρόταση από την Tianjin Quanjian, η οποία του πρόσφερε 35.000.000 ευρώ ετησίως για να τον πάρει στην Κίνα, με τον ίδιο να έχει ενημερώσει πως μέχρι τις 30 Απριλίου θα έχει ανακοινώσει την οριστική του απόφαση σχετικά με το μέλλον του. Στη συνέντευξη που παραχώρησε πάντως στην εκπομπή El Larguero του ραδιοφωνικού σταθμού Cadena Ser, ήταν αρκετά διαφωτιστικός. Ο βραχύσωμος χαφ ξεκαθάρισε ότι αν φύγει δεν πρόκειται να πάει σε ομάδα ανταγωνιστική της Μπαρτσελόνα, ενώ προανήγγειλε πως οι εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, θα είναι και οι τελευταίες του με το εθνόσημο των «φούριας ρόχας» στο στήθος.

«Πολλές σκέψεις περνάνε από το κεφάλι μου, άλλες πιο δυνατές, άλλες λιγότερο. Έχουν μείνει μερικές εβδομάδες μέχρι να λάβω την απόφασή μου για το αν θα συνεχίσω ή όχι στην Μπαρτσελόνα. Το σίγουρο, αν φύγω, είναι ότι δεν θα πάω πουθενά όπου θα υπάρχει περίπτωση να ανταγωνιστών την ομάδα μου. Όλα τα σενάρια που δεν εμπλέκουν την Μπαρτσελόνα, είναι πιθανά», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει. «Δεν έχω αποφασίσει το αν θα μείνω ή όχι. Αν μείνω, θα είναι επειδή θα μπορώ να προσφέρω 200%. Αν φύγω, θα είναι επειδή δεν θα μπορώ να δώσω το 200% το οποίο αξίζει ο σύλλογος από εμένα. Αυτή είναι η αμφιβολία που έχω. Είμαι στο κλαμπ της ζωής μου, στο κλαμπ που μου έδωσε τα πάντα, εδώ που ο κόσμος με αγαπάει».

https://www.youtube.com/watch?v=eFu_c9Up3DY

«Είναι μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις της καριέρας μου και καταλαβαίνω ότι είμαι σε μια ηλικία που τα πράγματα αλλάζουν και πως υπάρχουν πόρτες ανοιχτές που είναι συναρπαστικές από πολλές απόψεις. Δεν θα είναι θέμα αγάπης, θα είναι το κατά πόσο αισθάνομαι ότι μπορώ να συνεισφέρω. Αν οι τραυματισμοί με σεβαστούν, θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου στην ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα για δύο ακόμα χρόνια. Αν φύγω, θα είναι επειδή δεν μπορώ να δώσω το 100% μου ως παίκτης και ως άνθρωπος στην ομάδα μου. Θα είναι μια δύσκολη απόφαση, προς το παρόν όμως είμαι ήρεμος και απολαμβάνω στο έπακρο τη σεζόν που διανύουμε», κατέληξε ο Ινιέστα αναφορικά με το μέλλον του σε συλλογικό επίπεδο.

Τέλος, όσον αφορά το μέλλον του στην Εθνική Ισπανίας, ο αρχηγός των Καταλανών ήταν πιο αποκαλυπτικός, ανακοινώνοντας ουσιαστικά πως θα αποσυρθεί από τους «φούριας ρόχας» μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας. «Προς το παρόν και λόγω ηλικίας το Μουντιάλ της Ρωσίας μάλλον θα είναι ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα μου στην εθνική ομάδα. Ολοι γνωρίζουν την αγάπη μου για την εθνική, αλλά ίσως είναι καλύτερα ν’ αποσυρθώ και να δοθεί η ευκαιρία σε νεότερους παίκτες. Η Ισπανία έχει μεγάλα ταλέντα και περιμένουν να του δοθεί η ευκαιρία της εθνικής», υπογράμμισε ο 127 φορές διεθνής (13 γκολ) Αντρές Ινιέστα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ