Έχετε καταλάβει τι συνέβη στη La Liga το Σαββατοκύριακο;

Έχετε καταλάβει τι συνέβη στη La Liga το Σαββατοκύριακο;

Αυτά που είδαν τα μάτια μας το διήμερο που πέρασε στη La Liga είχαν να συμβούν χρόνια.

Πολλοί είπαν πως η La Liga έχασε την αίγλη της μετά την αποχώρηση των Κριστιάνο και Μέσι. Δεν είχαν άδικο. Αποχώρησαν οι δύο κορυφαίοι των τελευταίων ετών. Ακόμα και αν είχαν τον τρόπο να τους αντικαταστήσουν οι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, πάλι η… χρυσόσκονη που άπλωναν στα ισπανικά γήπεδα θα είχε εξαφανιστεί. Κι όμως η La Liga, παρά την αποχώρηση των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον κόσμο, παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Και συμβαίνει αυτό γιατί οι θεωρητικά μικρότερες ομάδες έχουν δυναμώσει πολύ.

Είναι ικανές να κάνουν ζημιές στους μεγάλους, μπαίνουν στο γήπεδο δίχως φόβο και διεκδικούν στόχους. Το είδαμε στα πρόσφατα ματς του Κυπέλλου: η Ρεάλ χρειάστηκε την παράταση για να περάσει την Έλτσε. Η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από την Μπιλμπάο. Η Σεβίλλη από την Μπέτις. Η Ατλέτικο Μαδρίτης από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Το βλέπουμε και στο πρωτάθλημα. Η Σεβίλλη διεκδίκησε το πρωτάθλημα πέρσι. Το διεκδικεί και φέτος, αφού είναι στο -4 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μπέτις… καμαρώνει στην τρίτη θέση και φλερτάρει με την έξοδο στο Champions League, έχοντας αφήσει πίσω της Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα. Η Σοσιεδάδ είναι και πάλι στην πρώτη εξάδα, η Βιγιαρεάλ το παλεύει να μπει σε αυτή, το ίδιο και οι Βαγιεκάνο και Μπιλμπάο. Η Βαλένθια επιστρέφει μετά τη δύσκολη περσινή σεζόν, η Οσασούνα είναι η ευχάριστη έκπληξη.

Κι αυτό που συνέβη το Σαββατοκύριακο που πέρασε; Πιθανότατα δεν έχει ξανά συμβεί μέσα σε ένα διήμερο εδώ και πολλά χρόνια στη La Liga και όχι μόνο. Με ανατροπές που σου έκοβαν την ανάσα. Με τους πρωτοπόρους να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο στα παιχνίδια τους, αλλά να καταφέρνουν να γυρίσουν την κατάσταση. Ναι ήταν η πιο συναρπαστική αγωνιστική της La Liga εδώ και χρόνια. Και σίγουρα η πιο συναρπαστική απ’ όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Τι ακριβώς συνέβη; Ρεάλ, Σεβίλλη και Ατλέτικο σαν από… καρμπόν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο γκολ, αλλά κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση. Κατά το ήμισυ δύο από τις τρεις, ολοκληρωτικά η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, η οποία ωστόσο παραμένει πολύ μακριά από την πρώτη δυάδα.

Η Βαλένθια προηγήθηκε στο «Μετροπολιτάνο» με 2-0 της Ατλέτικο, όμως η ανατροπή ήταν… επική. 1-2 ο Κούνια στο 64′, 2-2 ο Κορέα στο 90′, 3-2 ο Ερμόσο στο 93′ μέσα σε… πανζουρλισμό και με τον Σιμεόνε να παίρνει βαθιά ανάσα καθώς τα τελευταία αποτελέσματα τον είχαν φέρει σε αφόρητη πίεση.

Την ίδια ώρα είχαμε περίπου ανάλογη κατάσταση στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Η Θέλτα προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο της Σεβίλλης με Τσέσβι και Ιάγκο Ασπας να σκοράρουν μέσα σε τρία λεπτά, όμως σε ένα τρίλεπτο ισοφάρισε και η Σεβίλλη. Με Γκόμεζ στο 71′ και Τόρες στο 74′ να διαμορφώνουν το τελικό 2-2.

Και σαν να μην έφταναν αυτά; Απόγευμα Κυριακής η La Liga πρόσφερε ακόμα ένα υπέροχο ματς. Λίγες μέρες μετά τη σύγκρουσή τους στο Κύπελλο και την πρόκριση της Ρεάλ, η βασίλισσα με την Ελτσε τα είπαν ξανά αυτή τη φορά στο «Μπερναμπέου». Η Ρεάλ είχε την ευκαιρία να ξεφύγει από τη Σεβίλλη με έξι βαθμούς, όμως την πέταξε στα σκουπίδια. Και πάλι καλά να λέει που έσωσε τον έναν βαθμό, με τους Μόντριτς και Μιλιτάο στο 82′ και 92′ αντίστοιχα να σκοράρουν και να γυρίζουν το 0-2 που είχε διαμορφωθεί από τα γκολ των Μπογέ και Μίγια.

Την ίδια ώρα η Μπέτις συνεχίζει τον… χαβά της, κατακτώντας ακόμα μία νίκη που τη διατηρεί στην τρίτη θέση και κρατάει ζωντανό το όνειρο του Champions League, ενώ συναρπαστικό ήταν και το βραδινό ματς της Κυριακής, εκεί που η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε ένα γκολ του Ντε Γιονγκ στο 87′ για να επικρατήσει με 1-0 της Αλαβές.

Αλήθεια είπε κανείς πως οι Ισπανοί δεν έχουν ακόμα ένα από τα top 3 πρωταθλήματα στην Ευρώπη;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ