Πού το πάει ο Τσάβι με την Μπαρτσελόνα

Πού το πάει ο Τσάβι με την Μπαρτσελόνα

Ποιοτικές μεταγραφές, βαρβάτες αποχωρήσεις και μια νέα γενιά που κάνει... πλάκα, συνθέτουν το σκηνικό στην Μπαρτσελόνα. Ο Τσάβι φτιάχνει από το μηδέν τους Μπλαουγκράνα.

«Είμαστε ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο και θα δουλέψουμε για να κατακτήσουμε τίτλους. Πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Θέλω να πω στους οπαδούς να υποστηρίζουν την ομάδα, τους χρειαζόμαστε. Ο σύλλογος περνά δύσκολες στιγμές, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε τη Μπαρτσελόνα», είχε δηλώσει ο Τσάβι κατά την παρουσίασή του από τον Λαπόρτα, δίνοντας το σύνθημα για μια νέα αρχή στους Μπλαουγκράνα.

Με τον Τσάβι στην άκρη του πάγκου και τον Λαπόρτα στον προεδρικό θώκο, η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να επανέλθει στη συνηθισμένη… κανονικότητα. Αναμφίβολα, πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα. Η ομάδα που θαύμαζε ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης τα τελευταία χρόνια, έξυσε τον πάτο, απόρροια των εγκληματικών επιλογών του Ζοζέπ Μαρία Μπερτομέου. Άλλωστε, τα χρέη που έπνιγαν τους Μπλαουγκράνα, οδήγησαν και τον Λιονέλ Μέσι εκτός Βαρκελώνης.

Νέα μεταγραφική έκπληξη από Μπαρτσελόνα- Ποιον παίκτη της Άρσεναλ θέλει ο Τσάβι | to10.gr

Η Μπαρτσελόνα λοιπόν προσπαθεί με στοχευμένες κινήσεις να επανέλθει στην ελίτ. Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στον καταλανικό σύλλογο και βλέπουμε μια αρκετά δραστήρια Μπάρτσα στο μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου.

Τα μέτωπα είναι δύο για τους Μπλαουγκράνα. Μεταγραφές και αποχωρήσεις. Η ομάδα του Τσάβι έχει ήδη αποκτήσει τον Φεράν Τόρες από την Μάντσεστερ Σίτι, με τον 21χρονο παίκτη να καταθέτει τα… διαπιστευτήριά του στο ματς του Κυπέλλου με την Μπιλμπάο. Ο Ισπανός εξτρέμ σημείωσε ένα καταπληκτικό τέρμα, δείχνοντας για ποιον λόγο τον απέκτησε η Μπάρτσα.

Οι ενδεκάδες του Clasico – Ντεμπούτο για Φεράν Τόρες (pics) | to10.gr

Στη Βαρκελώνη επέστρεψε και ο Ντάνι Άλβες, με τον 38χρονο μπακ να φωνάζει παρών σε μια δύσκολη κατάσταση της ομάδας. Ο έμπειρος αμυντικός ήθελε σαν… τρελός να ξανασμίξει με τον Τσάβι, με την επιθυμία του να γίνεται πραγματικότητα.

Από εκεί και πέρα, το νέο χτύπημα της Μπαρτσελόνα ακούει στο όνομα, Ανταμά Τραορέ. Ο εκρηκτικός εξτρέμ της Γουλβς θα συνεχίσει ως δανεικός για τους επόμενους έξι μήνες στον σύλλογο της Βαρκελώνης. Μια σπουδαία προσθήκη για τους Μπλαουγκράνα, που έρχεται να προσφέρει ποιότητα στην ομάδα του Τσάβι. Ο 26χρονος γνωρίζει καλά την Μπαρτσελόνα, καθώς αποτελεί προϊόν της περίφημης Μασία.

Παράλληλα, στο μπλοκάκι του Τσάβι παραμένει σημειωμένο το όνομα του Αλβάρο Μοράτα. Η άφιξη του Βλάχοβιτς στη Γιουβέντους και το Τορίνο ενδέχεται να στείλει τον Ισπανό επιθετικό στην Βαρκελώνη. Ωστόσο, το ζήτημα «κολλάει» στην… Ατλέτικο Μαδρίτης και είναι πολύ πιθανό να μην προχωρήσει. Για αυτόν τον λόγο, οι Καταλανοί εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις, με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να βρίσκεται στα ραντάρ της ομάδας. Ο έμπειρος επιθετικός δε διανύει και τις καλύτερες μέρες του στο Λονδίνο και αποτελεί το plan B των Μπλαουγκράνα για τη γραμμή κρούσης.

Image

Φυσικά και για το καλοκαίρι, τα ονόματα που ακούγονται για την Μπαρτσελόνα πέφτουν… βροχή, με τον Λαπόρτα να έχει κυκλώσει μια περίπτωση που θα προκαλέσει… σεισμό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο ισχυρός άνδρας των Μπλαουγκράνα θέλει να κάνει κάτοικο Βαρκελώνης τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος βρίσκεται με το ενάμιση πόδι εκτός Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Όπως αναφέρεται στα καταλανικά Μέσα, ο Λαπόρτα φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί στον στενό του κύκλο πως «Θα πάρω τον Χάαλαντ το καλοκαίρι». Ο Νορβηγός επιθετικός αποτελεί… καψούρα για τον Λαπόρτα και είναι δεδομένο πως θα κάνει τα πάντα για να τον φέρει στην ομάδα του Τσάβι.

Παράλληλα, ψηλά στη λίστα της Μπάρτσα βρίσκεται και ο Σέζαρ Αθπιλικουέτα. Ο Ισπανός διεθνής αμυντικός δεν… ψήνεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Τσέλσι, με τους Μπλαουγκράνα να έχουν μπει σφήνα στην υπόθεση.

Έτσι θα φέρει τον Χάαλαντ στη Βαρκελώνη ο Λαπόρτα | to10.gr

Κούνησαν και θα κουνήσουν… μαντήλι

Για να πάει μπροστά η Μπαρτσελόνα, θα πρέπει να τακτοποιήσει και τα οικονομικά ζητήματα που βάζουν… θηλιά στον σύλλογο. Η αρχή έγινε με τον Φιλίπε Κουτίνιο ο οποίος παραχωρήθηκε στην Άστον Βίλα με τη μορφή δανεισμού. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής δεν βρισκόταν στα πλάνα του Τσάβι, με τους Μπλαουγκράνα να απαλλάσσονται και από το βαρύ συμβόλαιό του.

Ο επόμενος που θα περάσει την πόρτα της εξόδου είναι ο Ουσμάν Ντεμπελέ. Ενας παίκτης που απασχολεί συνεχώς την επικαιρότητα με τους τραυματισμούς του και τα πειθαρχικά παραπτώματα, δε θα συνεχίσει την καριέρα του στην Βαρκελώνη.

«Καταλαβαίνουμε ότι η απόφαση του Ντεμπελέ είναι να μην συνεχίσει και η απόφαση μας έχει μεταφερθεί σε αυτόν. Θέλουμε ποδοσφαιριστές που να είναι αφοσιωμένοι στην Μπαρτσελόνα και αυτός δεν είναι. Ο Ντεμπελέ πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό», είχε δηλώσει ο CEO της Μπαρτσελόνα, δείχνοντας την έξοδο στον Γάλλο. Οι εξωφρενικές απαιτήσεις του για νέο συμβόλαιο έκαναν έξω φρενών τους ανθρώπους της ομάδας, με το ποτήρι να ξεχειλίζει. Η απόφαση πλέον είναι ειλημμένη. Μέχρι να βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη ο Ντεμπελέ, ο Τσάβι θα τον… παρκάρει μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Οι Ισπανοί… έπιασαν τον Λεονάρντο της Παρί να καλεί τον ατζέντη του Ντεμπελέ! (pic, vid) | to10.gr

Στη… μαύρη λίστα του Τσάβι ξεχωρίζει και το όνομα του Μέμφις Ντεπάι, με τον Ολλανδό να μην έχει «πιάσει» στην Μπαρτσελόνα. Η επιλογή του Κούμαν δεν έχει αφήσει ικανοποιημένους τους ανθρώπους της ομάδας και το πιθανότερο σενάριο τον θέλει εκτός Βαρκελώνης.

Ο Τσάβι θέλει να πάρει… σκούπα, με τους Ντεστ, Λουκ Ντε Γιονγκ και Νέτο να βρίσκονται σε αρκετά δύσκολη θέση.

Η Next Genaration που κάνει… πλάκα

Καλές οι μεταγραφές και οι αποχωρήσεις, αλλά μέχρι στιγμής την παράσταση έχουν κλέψει οι μικροί της Μπαρτσελόνα. Με τους Πέδρι και Γκάβι μπροστάρηδες, η next generation της ομάδας αντεπιτίθεται και βάζει τα… γυαλιά στα μεγάλα ονόματα. Με το κεφάλι κάτω και τα πόδια προσγειωμένα στο χορτάρι, συνεχίζουν απτόητοι τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί.

«Είναι ένα τέρας, γεννήθηκε για να παίζει ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε αυτήν την ηλικία που να έχουν τέτοια προσωπικότητα», είχε δηλώσει μετά από ματς της Εθνικής Ισπανίας ο Λουίς Ενρίκε. Φυσικά, αναφερόταν στον Γκάβι, με τον νεαρό να αποτελεί talk of the town στην Βαρκελώνη.

Άλλωστε, για κάθε… Ντεμπελέ, θα υπάρχει πάντα ένας Γκάβι που θα κλείνει στόματα.

Μπαρτσελόνα – The next generation και ο Γκάβι που κάνει… πλάκα (pics+vids) | to10.gr

Η μεταμόρφωση της Μπαρτσελόνα συνεχίζεται. Με το… μαγικό τους ραβδάκι, Τσάβι και Λαπόρτα θέτουν τις βάσεις για μια νέα Μπάρτσα που θα πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις. Η φετινή μεταβατική σεζόν αποτελεί προάγγελος για τα καλύτερα που έρχονται. Οι Καταλανοί επιστρέφουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ