Ο Τσάβι κατάφερε το… ακατόρθωτο: Εκανε (και) τον Ντεμπελέ να «πετάει»

Ο Τσάβι κατάφερε το… ακατόρθωτο: Εκανε (και) τον Ντεμπελέ να «πετάει»

Το μαγικό ραβδάκι του Τσάβι άγγιξε και τον Ουσμάν Ντεμπελέ. Μεταμορφωμένος ο Γάλλος στα τελευταία ματς, δε θυμίζει σε τίποτα το... φάντασμα του παρελθόντος

Μια μοναδική παράσταση προσέφερε το βράδυ της Κυριακής στο Μπερναμπέου η αρμάδα του Τσάβι. Μια Μπαρτσελόνα βγαλμένη από τα παλιά, διέλυσε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, στέλνοντας μήνυμα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Είναι εδώ και έτοιμη να πρωταγωνιστήσει. Οι Μπλαουγκράνα έστησαν αδιανόητο πάρτι στην έδρα της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι και δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως και το 0-4 μοιάζει «φτωχό». Οι Καταλανοί έκαναν ότι ήθελαν τη «Βασίλισσα», με τον Τσάβι να βάζει και πάλι τη σφραγίδα του στη μεγάλη επιτυχία.

Μέσα σε λίγους μήνες, ο 42χρονος τεχνικός έχει επαναφέρει την ελπίδα στην Βαρκελώνη. Σε κάθε ματς, η Μπαρτσελόνα παραδίδει δωρεάν μαθήματα ποδοσφαίρου και με τον Τσάβι στην άκρη του πάγκου, βάζει πλώρη για την κατάκτηση του Europa League και την κατάληψη της 2ης θέσης στη La Liga.

Πολλοί είναι οι πρωταγωνιστές της Μπάρτσα το τελευταίο διάστημα. Από τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, μέχρι και τους Φεράν Τόρες-Πέδρι. Υπάρχει όμως και ένας που μοιάζει με… μεταγραφή για τους Μπλαουγκράνα. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ δείχνει μεταμορφωμένος υπό τις οδηγίες του Τσάβι, με τη μια εξαιρετική εμφάνιση να διαδέχεται την άλλη.

Ο Γάλλος εξτρέμ ήταν από τους κορυφαίους της Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου, σερβίροντας τα δύο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας. Το μαγικό ραβδάκι του Τσάβι έχει αγγίζει για τα καλά τον Ντεμπελέ, που δε θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη του παρελθόντος.

Ο Τσάβι έχει βάλει στην εξίσωση της Μπαρτσελόνα τον Ντεμπελέ, με τον Γάλλο να απολαμβάνει ξανά το ποδόσφαιρο. «Μπορεί να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο στη θέση του», είχε δηλώσει στις 8 Νοεμβρίου ο Καταλανός τεχνικός. Πολλοί γέλασαν με αυτή την τοποθέτηση, αλλά ο Τσάβι ήξερε τι έκανε. Το αποτέλεσμα; Ο Γάλλος εξτρέμ μετράει 9 ασίστ στα 12 ματς της La Liga από τότε. Παράλληλα, ο άσος των Μπλαουγκράνα βρίσκεται στη 2η θέση της σχετικής κατηγορίας στο ισπανικό πρωτάθλημα, πίσω μόνο από τον φοβερό και τρομερό, Καρίμ Μπενζεμά (11).

Εντυπωσιακό είναι και ένα στατιστικό που αποδεικνύει περίτρανα την επιρροή του Τσάβι στον Ντεμπελέ. Υπό τις οδηγίες του 42χρονου τεχνικού, ο νεαρός εξτρέμ έχει καταγράψει όσες ασίστ είχε μοιράσει στα 65 ματς με τους Ρόναλντ Κούμαν-Ερνέστο Βαλβέρδε!

Ο Ντεμπελέ βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση με 7 ασίστ στα τελευταία 5 ματς της La Liga. Είναι στα καλύτερα του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κανένας άλλος ποδοσφαιριστής στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεν έχει σερβίρει περισσότερα γκολ από τον Γάλλο.

«Καταλαβαίνουμε ότι η απόφαση του Ντεμπελέ είναι να μην συνεχίσει και η απόφαση μας έχει μεταφερθεί σε αυτόν. Θέλουμε ποδοσφαιριστές που να είναι αφοσιωμένοι στην Μπαρτσελόνα και αυτός δεν είναι. Ο Ντεμπελέ πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό», είχε δηλώσει ο CEO της Μπαρτσελόνα, δείχνοντας την έξοδο στον Γάλλο.

Οι εξωφρενικές απαιτήσεις του για νέο συμβόλαιο είχαν κάνει έξαλλους τους ανθρώπους της ομάδας, με το ποτήρι να ξεχειλίζει. Λίγες εβδομάδες μετά, η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην, με τον Τσάβι να μετατρέπει σε κλειδί τον Γάλλο ποδοσφαιριστή. Και άπαντες αναμένουν να δουν ποια θα είναι η κατάληξη της υπόθεσής του με τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού να βρίσκεται προ των πυλών. Άλλωστε, οι… γέφυρες παραμονής έχουν ήδη ξεκινήσει, με τον αντιπρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Ράφα Γιούστε, να παίρνει θέση για το ζήτημα: «Αν ο Ουσμάν Ντεμπελέ συνεχίσει να νιώθει άνετα στη Μπαρτσελόνα, μπορούμε να συναντήσουμε ξανά τους ατζέντηδές του κι έτσι να παραμείνει στον σύλλογο», δήλωσε και όπως φαίνεται θα έχουμε νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Το κατάφερε και αυτό ο Τσάβι. Μετέτρεψε σε χρήσιμο εργαλείο τον Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο Καταλανός τεχνικός κάνει «μαγικά» στη Βαρκελώνη, με την Μπαρτσελόνα να βρίσκεται σε flight mode. Τα καλύτερα για τους Μπλαουγκράνα είναι μπροστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ