Ποιός Μπενζεμά; Αυτός έλειψε χθες από την Ρεάλ!

Ποιός Μπενζεμά; Αυτός έλειψε χθες από την Ρεάλ!

Όλοι στάθηκαν στην απουσία του Καρίμ Μπενζεμά μετά τη συντριβή της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου» με 4-0, όμως δεν ήταν ο μόνος που έλειπε...

Το χθεσινό -ο θεός να το κάνει- clasico, ήταν παράσταση για έναν. Και τραγωδία για τον άλλον. Η αναγεννημένη Μπαρτσελόνα διέσυρε τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με 4-0 και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί έξι παιχνιδιών χωρίς νίκη σε Clasico.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό για τους «μπλαουγκράνα» δεν είναι ούτε ότι μπήκε τέλος σε ένα κακό για εκείνους σερί, ούτε μια τεσσάρα στην έδρα του εχθρού, αλλά η επιβεβαίωση ότι έχουν επιστρέψει δριμύτεροι και η αισιοδοξία που εμφανίστηκε ξανά στη Βαρκελώνη λόγω Τσάβι. Του ανθρώπου που πείθει πως μπορεί τα επόμενα χρόνια να χτίσει μια νέα ομάδα υπόδειγμα.

Μετά, αλλά ακόμη και πριν από τον καταλανικό θρίαμβο στο ντέρμπι, η πλειονότητα στάθηκε στην απουσία του ηγέτη των Μαδριλέων, που ακούει στο όνομα Καρίμ Μπενζεμά. Αναμενόμενο και λογικό. Δεν είναι λίγες οι φορές φέτος που ο Γάλλος επιθετικός, ο οποίος μετράει 32 γκολ και 13 ασίστ σε 34 ματς φέτος, έχει πάρει από το χέρι τη «Βασίλισσα». Με αποκορύφωμα την επική πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν.

Σίγουρα ο 34χρονος άσος έλειψε. Η παρουσία του στη χθεσινή αναμέτρηση κατά πάσα πιθανότητα θα είχε δημιουργήσει ένα τελείως διαφορετικό σενάριο. Ωστόσο, δεν ήταν η μοναδική απουσία για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι. Η τουλάχιστον δεν ήταν μονάχα η δική του απουσία, που… έβγαζε μάτια χθες κατά τη διάρκεια του clasico.

Η Ρεάλ δεν είχε στη διάθεση της χθες και τον συμπατριώτη του Καρίμ Μπενζεμά, Φερλάν Μεντί. Τον βασικό της αριστερό οπισθοφύλακα, που έχει αγωνιστεί σε 26 παιχνίδια τη φετινή σεζόν. Και σε αυτά τα 26 παιχνίδια που έχει δώσει το παρών ο Γάλλος άσος οι «μερένχες» έχουν δεχθεί μόλις μία φορά πάνω από 1 γκολ, δίχως να χάσουν (κόντρα στην Έλτσε, 2-2).

Ο Μεντί δεν μπόρεσε να δώσει το παρών στο μεγάλο ντέρμπι λόγω τραυματισμού και είδε από την εξέδρα του «Μπερναμπέου» τον αντικαταστάτη του, Νάτσο, να είναι ένας εκ των αρνητικών πρωταγωνιστών της χθεσινής αναμέτρησης.

Ο Νάτσο είναι υπεύθυνος για το πρώτο γκολ που δέχεται η «Βασίλισσα», με τον Ντεμπελέ να τον «αδειάζει» δίχως να ιδρώσει, ενώ κάπως έτσι έχει ξεκινήσει και η φάση του τρίτου γκολ των «μπλαουγκράνα». Ωστόσο, πέρα από τις μεμονωμένες φάσεις, που στοίχισαν στους Μαδριλένους, ο Ντεμπελέ είχε στήσει πάρτι από την πλευρά του Ισπανού μπακ καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Δεν έλειπε μόνο ένας Γάλλος λοιπόν χθες από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δύο. Και η απουσία αυτών των δύο σε συνδυασμό με την ασύλληπτη απόδοση που έπιασε η ομάδα του Τσάβι, έφεραν μια ιστορική συντριβή στη Μαδρίτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ