Ατλέτικο Μαδρίτης – Χιρόνα 2-1: Αγχώθηκε στο τέλος αλλά πήρε το τρίποντο

Ατλέτικο Μαδρίτης – Χιρόνα 2-1: Αγχώθηκε στο τέλος αλλά πήρε το τρίποντο

Αν και κινδύνευσε προς το τέλος της αναμέτρησης, η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Χιρόνα, με τον Κορεά να «χτυπάει» εις διπλούν.

Αγχωτική νίκη με 2-1 πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στη Χιρόνα στο στάδιο Μετροπολιτάνο για την 8η αγωνιστική του Ισπανικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5′ με τον Άνχελ Κορέα, με τον ίδιο παίκτη να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 48′. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 στο 66′ με τον Ρικέλμε, όπου στο 87′ είχαν δοκάρι με τον Στουάνι.

Το ματς:

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν αυτή που πήρε από το πρώτο λεπτό το πάνω χέρι στον αγώνα και μόλις στο 5’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Άνχελ Κορέα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ασίστ του Γκριεζμάν.

Διαβάστε επίσης: Άρης: Χωρίς νέες απουσίες κόντρα στην ΑΕΚ

Οι «ροχιμπλάνκος» μετά το γκολ, συνέχισαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο να έχουν πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια τους. Άφησαν χώρο στους φιλοξενούμενος οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια αξιόλογη προσπάθεια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η κατοχή του πρώτου ημιχρόνου ήταν 57-43 υπέρ της Χιρόνα, έχοντας σύνολο τέσσερις ευκαιρίες, έναντι 7 της Ατλέτικο.

Στο 38’ ο Ματέους Τσούνια έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει για το 2-0, όμως το τελείωμα που έκανε κατέληξε από κοντινή απόσταση κατέληξε στα χέρια του Χουάν Κάρλος.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Χιρόνα λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στην πρώτη της καλή προσπάθεια στην αντίπαλη εστία. Ο Γιάνγκελ Ερέρα βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, στο σημείο του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του ποδοσφαιριστή από τη Βενεζουέλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας Όμπλακ.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αντίστοιχο του πρώτου. Στο 48’ ο Κορέα εκμεταλλευτικέ ένα λάθος του τερματοφύλακα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, έπειτα από ασίστ του Γκριεζμάν.

Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες της Ατλέτικο έδειχναν αρκετοί σιγουριά για το παιχνίδι και επαναπαύθηκαν. Όμως οι παίκτες της Χιρόνα το δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και άρχισαν να δημιουργούν φάσεις.

Οι συνεχόμενες προσπάθειες απέφεραν καρπούς και στο 66’ ο Ροντρίγκο Ρικέλμε σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και μπάλα αφού κόντραρε κατέληξε στην εστία του Όμπλακ.

Από εκεί έπειτα οι φιλοξενούμενοι πήραν θάρρος και άρχισαν να βγαίνουν στη αντεπίθεση έχοντας μάλιστα δύο πολύ καλές ευκαιρίες για το 2-2.

Στο 77’ ο Γκαρσία εκτόξευσε μία βολίδα προς τη δεξιά πλευρά της εστίας του Όμπλακ, αλλά ο Σλοβένος τερματοφύλακας πραγματοποίησε μία εξαιρετική επέμβαση.

Σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα (86’), ο γκολκίπερ των «ροχιμπλάνκος» πραγματοποίησε άλλη μία φοβερή επέμβαση, ξανά σε σουτ του Γκαρσία.

Ένα λεπτό μετά (87’) η Χιρόνα έχασε ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία της για την ισοφάριση, καθώς η κεφαλιά του Στουάνι από το σημείο του πέναλτι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα κύλησαν χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες για καμία από τις δύο ομάδες και έτσι η Ατλέτικο πήρε την νίκη, όπου την έβαλε προσωρινά στην τετράδα που οδηγεί στο Champions League.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ