Το Clasico μέσα από την «γλώσσα» των αριθμών

Το Clasico μέσα από την «γλώσσα» των αριθμών

To10.gr παρουσιάζει το Clasico μέσα από μια διαφορετική οπτική ματιά. Αφήνει στην άκρη τους πρωταγωνιστές, τις σκακιέρες των προπονητών και τις όποιες προβλέψεις για τον τελικό νικητή, και βάζει στο μικροσκόπιο τους δύο «μονομάχους» μέσα από την «γλώσσα» των αριθμών.

Ένα ντέρμπι που καθηλώνει όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Η μητέρα όλων των «μαχών». Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μπαρτσελόνα, σε μια τιτανομαχία που κόβει την… ανάσα.

«Μπλαουγκράνα» και «Μερέγχες» πορεύονται μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος, με τη Μπάρτσα να δείχνει έτοιμη να πάρει τα «σκήπτρα» από την «Βασίλισσα» Ρεάλ.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η δοκιμή για Μπα, ο Άβιλα και η έκπληξη στον άσο

To10.gr παρουσιάζει το Clasico μέσα από μια διαφορετική οπτική ματιά.

Αφήνει στην άκρη τους πρωταγωνιστές, τις σκακιέρες των προπονητών και τις όποιες προβλέψεις για τον τελικό νικητή, και βάζει στο μικροσκόπιο τους δύο «μονομάχους» μέσα από την «γλώσσα» των αριθμών.

  • Το Clasico είναι το ματς που έχει διεξαχθεί τις περισσότερες φορές στην ιστορία της La Liga, με τις δύο ομάδες να συναντώνται 184 φορές στη διοργάνωση. Στα μεταξύ τους προπορεύεται η Ρεάλ με 76 νίκες έναντι 73 της Μπάρτσα, ενώ 35 ντέρμπι έχουν λήξει ισόπαλα.
  • Σε επίπεδο γκολ πάντως παρατηρείται μια τρομακτική ισορροπία, καθώς αμφότερες μετρούν από 295 γκολ.
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει νικήσει στους πέντε από τους τελευταίους έξι αγώνες της εναντίον της Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις, όσες νίκες δηλαδή είχε πετύχει στις προηγούμενες 18 αναμετρήσεις της.
  • Μετά τη νίκη της με 4-0 τον Μάρτιο του 2022, η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία να νικήσει σε δύο σερί παιχνίδια εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στη La Liga για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2019 υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε.
  • Η Ρεάλ έχει επικρατήσει στα επτά από τα οκτώ πρώτα παιχνίδια της στη La Liga 2022/23, στο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της από τη σεζόν 1991/1992.
  • Η Μπαρτσελόνα παρέμεινε αήττητη στα οκτώ πρώτα παιχνίδια της στη La Liga 2022/23 με παθητικό μόλις ενός γκολ, ισοφαρίζοντας τον δεύτερο χαμηλότερο αριθμό γκολ που δέχτηκε μια ομάδα (1) σε αυτό το στάδιο της σεζόν στη διοργάνωση (Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 1993/94 και Ρεάλ Μαδρίτης 1997/98, ένα γκολ).
  • Ο Σέρχιο Μπουσκέτς έχει την ευκαιρία ισοφαρίσει τον Φρανθίσκο Χέντο (21 νίκες σε 42 αγώνες) ως ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του Clásico σε όλες τις διοργανώσεις (20 σε 43 αγώνες).
  • Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει συμμετοχή σε 20 γκολ που έχουν σημειωθεί σε 38 Clasico σε όλες τις διοργανώσεις (11 γκολ και εννέα ασίστ), ρεκόρ που ξεπέρασε μόνο ο Λιονέλ Μέσι στον 21ο αιώνα με συμμετοχή σε 40 (26 γκολ, 14 ασίστ)
  • Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει σκοράρει έξι γκολ σε οκτώ συναντήσεις κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, όλες στο Champions League, επίδοση που τον καθιστά τον παίκτη με τα περισσότερα γκολ εναντίον των Λος Μπλάνκος στην ιστορία της διοργάνωσης.
  • Ο Φερλάν Μεντί δεν έχει χάσει σε κανένα από τα πέντε Clasico που έχει αγωνιστεί. Μόνο ο Στιβ ΜακΜάναμαν έχει περισσότερες εμφανίσεις σε ντέρμπι χωρίς ήττα από τον Γάλλο (το δείγμα αφορά παίκτες που αγωνίστηκαν σε Clasico στον 21ο αιώνα)
  • Μετά τη νίκη με 4-0 τον Μάρτιο του 2022, ο Τσάβι θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος προπονητής της Μπαρτσελόνα που θα κερδίσει τα δύο πρώτα του Clasico στη LaLiga μετά τον Τάτα Μαρτίνο το 2014.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ