Η special ιστορία που ενώνει Βαλβέρδε και Τσάβι και το «μυθικό» στατιστικό του «Τσινγκούρι» (pics, vids)

Η special ιστορία που ενώνει Βαλβέρδε και Τσάβι και το «μυθικό» στατιστικό του «Τσινγκούρι» (pics, vids)

Ένα «θρυλικό» ρεκόρ, ένα φοβερό στατιστικό και μια ιστορία που ενώνει Βαλβέρδε και Τσάβι.

Η «γκέλα» της Ρεάλ ήταν αυτό που χρειαζόταν η Μπαρτσελόνα για να «πατήσει» για πρώτη φορά στη σεζόν κορυφή στην La Liga. Έπειτα από το 1-1 της Βασίλισσας μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» απέναντι στην Οσασούνα, η ομάδα του Τσάβι έπιασε την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στην κορυφή, επαληθεύοντας και τα τρομερά νούμερα που έχει στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής.

Οι «μπλαουγκράνα» έχουν την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 19 γκολ υπέρ, ενώ παράλληλα έχουν και την καλύτερη άμυνα με μόλις ένα γκολ παθητικό, με το +18 στη διαφορά τερμάτων σε επτά αγωνιστικές να «μιλάει» από μόνο του.

Διαβάστε επίσης: Η σιγουριά του Μπαρτζώκα και αυτό που ξέρουν όλοι στα «κόκκινα» αποδυτήρια (Vids)

Ο Τσάβι μοιάζει να είναι και ο πρώτος προπονητής μετά τον Ερνέστο Βαλβέρδε που μπορεί να διαχειριστεί το μέγεθος που κουβαλάει το κλαμπ. Και μάλιστα με τη νίκη απέναντι στη Μαγιόρκα, ο Καταλανός κατάφερε να συνδυάσει το όνομα του μαζί με εκείνο του Βάσκου, σε ένα special στατιστικό.

Πιο συγκεκριμένα ο Τσάβι κατάφερε να ισοφαρίσει ένα «θρυλικό» ρεκόρ που μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου είχε μονάχα ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτό με τα περισσότερα εκτός έδρας σερί παιχνίδια χωρίς ήττα.

Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι έφτασε τα 18 σερί εκτός έδρας ματς χωρίς ήττα και έτσι ισοφάρισε το ρεκόρ που είχε «χτίσει» με τους «μπλαουγκράνα» ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, πριν ηττηθεί από τη Λεβάντε στο τελευταίο εκτός έδρας ματς εκείνης της σεζόν.

Οι δυο προπονητές ωστόσο έχουν ακόμα ένα κοινό story το οποίο τους συνδέει. Και μάλιστα αυτό έχει να κάνει με τη φετινή σεζόν.

Τη δεδομένη στιγμή στην La Liga μονάχα δύο ομάδες έχουν σκοράρει τέσσερα γκολ σε έναν αγώνα, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι και η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε.

Οι Βάσκοι το έκαναν στο τελευταίο ματς με την Αλμερία, ενώ το έχουν κάνει ακόμα δύο φορές από το ξεκίνημα της σεζόν, απέναντι σε Κάντιθ και Έλτσε. Η Μπαρτσελόνα από την άλλη το έχει κάνει κόντρα σε Σοσιεδάδ, Βαγιαδολίδ και Κάντιθ.

Μάλιστα στα αξιοσημείωτα είναι πως η Μπιλμπάο του «Τσινγκούρι» διαθέτει αυτή τη στιγμή την 3η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 16 γκολ υπέρ, πίσω μόνο από τους δύο «γίγαντες», Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, ενώ αμυντικά έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα, πίσω μόνο από τους «μπλαουγκράνα».

Οι δυο τους πάντως έχουν ραντεβού μέσα στον μήνα. Στις 23 του Οκτώβρη, η Μπαρτσελόνα θα φιλοξενήσει την Μπιλμπάο στην πρώτη επιστροφή του Βαλβέρδε στο «Καμπ Νόου» ως αντίπαλος, από την ημέρα που αποχώρησε από τη Βαρκελώνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ