Τσάβι για Πικέ: «Από τις πιο δύσκολες αποφάσεις μου»

Τσάβι για Πικέ: «Από τις πιο δύσκολες αποφάσεις μου»

Ο Τσάβι αναφέρθηκε στο τέλος της καριέρας του Πικέ και τη δική του απόφαση να τον παραγκωνίσει αγωνιστικά τη φετινή σεζόν.

Ως μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που είχε πάρει ως τώρα στην προπονητική πορεία του, χαρακτήρισε ο Τσάβι την επιλογή του να παραγκωνίσει για αγωνιστικούς λόγους τον Ζεράρ Πικέ την εφετινή σεζόν.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε στο «αντίο» που είπε ο Καταλανός στόπερ στο ποδόσφαιρο την Πέμπτη (3/11), κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα (5/1, 22:00) των «μπλαουγκράνα» με την Αλμερία για τη LaLiga, επισημαίνοντας πως δεν παύει να είναι ένα θρύλος για την Μπαρτσελόνα.

«Κάποια γεγονότα με έκαναν να αποφασίσω να τον αφήσω πίσω στο πλάνο. Είχε συμβόλαιο και η απόφαση να το αφήσει, είναι μια κίνηση που δείχνει το μεγαλείο του. Είναι ένας θρύλος του συλλόγου και του αξίζει αναγνωρίζεται έτσι.

Είχαμε μια συζήτηση το καλοκαίρι και του είπα τις προθέσεις μου. Ήταν μια από τις πιο δύσκολες μέρες της προπονητικής μου καριέρας. Ήταν συμπαίκτης μου. Έχει συμβεί σε όλους μας, όταν έρχεται ένας χρόνος που δεν νιώθεις τόσο χρήσιμος, δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς» τόνισε αρχικά ο Τσάβι και πρόσθεσε:

«Σίγουρα είχα σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην απόφασή του, αλλά για το καλό του συλλόγου. Αναζητώ το καλό του συλλόγου, αλλά πρέπει να πάρω αποφάσεις, δεν είναι εύκολο, μερικές φορές είναι δυσάρεστο.

Πρέπει να κάνω το καλύτερο για τον σύλλογο. Μερικές φορές αυτή η δουλειά είναι δυσάρεστη, παίρνοντας ορισμένες αποφάσεις με συμπαίκτες όπως ο Πικέ ή ο Άλβες. Αλλά δεν πρόκειται να αποκαλύψω τη συνομιλία που είχαμε, ήταν ιδιωτική.

Είναι λυπηρό να βλέπεις παίκτες, συναδέλφους ή φίλους να αποχαιρετούν, αλλά έτσι είναι η ζωή, συμβαίνει σε όλους μας. Δεν ξέρω αν ήμουν δίκαιος ή όχι, αλλά ήμουν ειλικρινής. Αυτές είναι οι συνθήκες και πολλές φορές δεν επιλέγουμε το τέλος. Έτσι έγιναν τα πράγματα και αυτό αποφάσισε…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ