Μπαρτσελόνα – Αλμερία 2-0: Για τον Πικέ με αγάπη…

Μπαρτσελόνα – Αλμερία 2-0: Για τον Πικέ με αγάπη…

Ο Ζεράρ Πικέ αποθεώθηκε απ' το «Καμπ Νου» στην τελευταία εμφάνιση της καριέρας του και η Μπαρτσελόνα του έκανε... δώρο τη νίκη με 2-0 επί της Αλμερίας.

Όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω του. Ο Ζεράρ Πικέ έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» μετά την ξαφνική του απόφαση να βάλει πρόωρο τέλος στη μυθική του καριέρα. Το κοινό τον αποθέωνε σε κάθε επαφή του με την μπάλα, ο ίδιος βούρκωσε στην αλλαγή του και οι συμπαίκτες του του έκαναν… δώρο τη νίκη με το 2-0 επί της Αλμερίας που έστειλε τους Καταλανούς στην κορυφή της La Liga με +2 από τη Ρεάλ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Μπάρτσα ήταν το απόλυτο αφεντικό στο ματς και η μοναδική ομάδα που απειλούσε. Ο Λεβαντόφσκι στο 7′ δεν κατάφερε να σκοράρει με εκτέλεση πέναλτι, με τον Πολωνό και τους Πέδρι, Ντεμπελέ και Φεράν να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για το γκολ το οποίο ήρθε τελικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός Β΄: Τα δεδομένα της season 2, το παράπονο για τη διαιτησία και τα «μπράβο» από τον Οκκά

Στο 48′ κι έπειτα από τρομερή μπαλιά του Μπούσκετς από την άμυνα, ο Ντεμπελέ κατέβασε, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Η Μπάρτσα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και μετά το γκολ και στο 63′ έφτασε και στο 2-0 με τον Ντε Γιονγκ να σκοράρει από κοντά μετά από ασταθή απόκρουση του Μαρτίνεθ. Οι «μπλαουγκράνα» έχασαν ευκαιρίες στη συνέχεια και για περισσότερα γκολ ενώ στο 84′ ο Τσάβι αντικατέστησε τον Πικέ ο οποίος βουρκωμένος βγήκε για τελευταία φορά από τον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας την αποθέωση από συμπαίκτες, αντιπάλους και οπαδούς.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Άλμπα, Αλόνσο, Μπαλντέ, Ντε Γιονγκ, Μπούσκετς (67’ Γκάβι), Πέδρι, Φεράν Τόρες (60’ Φάτι), Ντεμπελέ (67’ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι

Αλμερία: Φερνάντο Μαρτίνεθ, Έλι (68’ Πουτσμάλ), Κάικι (46’ Ντιέγκο Σόουζα), Ακιέμε, Μέντες, Τσούμι Μπράνταριθ, Μελέρο (68’ Εγουάρας), Σάμου Κόστα, Ρομπερτόνε (77’ Πορτίγιο), Λέο Μπαπτιστάο (46’ Μπάμπιτς), Ραμαζάνι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ