Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: «Αλύγιστοι» οι Μπλαουγκράνα (vid)

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: «Αλύγιστοι» οι Μπλαουγκράνα (vid)

Σε ένα παιχνίδι που όλα της πήγαν στραβά, η Μπαρτσελόνα, με το γκολ του Ραφίνια στο 85' κατάφερε να «δραπετεύσει» με το «διπλό» από την έδρα της Οσασούνα και να κρατήσει διαφορά ασφαλείας στην κορυφή από τη δεύτερη Ρεάλ.

Η Μπαρτσελόνα σίγουρα περίμενε πως θα είχε πιο εύκολο βράδυ απέναντι στην Οσασούνα, ωστόσο με την τροπή που πήρε η αναμέτρηση, οι Καταλανοί έφυγαν εν τέλει με ένα σπουδαίο «διπλό» από την Παμπλόνα, με 2-1, χάρη στο γκολ του Ραφίνια στο 85′ λεπτό. Με δέκα παίκτες από το 31′ έπαιζε η ομάδα του Τσάβι, εξαιτίας της αποβολής του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Με αυτήν τη νίκη οι «Μπλαουγκράνα»  πήγαν στο +5 από τη Ρεάλ Μαδρίτης (με ένα παιχνίδια περισσότερο) και εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κορυφή της βαθμολογίας της La Liga.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την Μπάρτσα, με τον Νταβίντ Γκαρθία να ανοίγει το σκορ για την Οσασούνα μόλις στο 6ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ. Οι παίκτες του Τσάβι αδυνατούσαν να βρουν απάντηση, έχοντας μια καλή στιγμή στο 25 με σουτ του Λεβαντόφσκι, το οποίο εξουδετέρωσε ο Αϊτόρ. Στο 31′ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Καταλανούς, καθώς ο Πολωνός επιθετικός αποβλήθηκε.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωση – «βόμβα»: Οι 7 αποφάσεις του Δ.Σ της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ο διαιτητής Μανθάνο του έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Λέβα για μαρκάρισμα στον Νταβίντ Γκαρθία, η οποία ήταν η δεύτερη που είδε μέσα σε λίγα λεπτά με αποτέλεσμα να πάρει τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ωστόσο ο Πέδρι κατάφερε να φέρει το ματς σε ισορροπία, με ένα ωραίο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από μπαλιά του Ζόρντι Άλμπα. Τελικά στο 85′ η Μπαρτσελόνα βρήκε το γκολ της ανατροπής. Ο Ντε Γιονγκ έκανε μια μαγική βαθιά μπαλιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Ραφίνια, (είχε περάσει στο 78′ αντί του Ντεμπελέ) ξεφεύγοντας από την άμυνα, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Αϊτόρ. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν εκτός εστίας και ο Βραζιλιάνος με μια εξαιρετική ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Αϊτόρ, Βιδάλ, Ουνάι Γκαρθία, Νταβίντ Γκαρθία, Κρουθ, Όροθ (75′ Μπράσανακ), Τόρο (59′ Πικέ), Μονκαγιόλα, Γκόμεθ (84′ Μπάρζα), Άβιλα (84′ Μπούντιμιρ), Ρούμπεν Γκαρθία (75′ Πένα)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μπαλντέ, Κρίστενσεν (74′ Γκάβι), Αλόνσο, Άλμπα, Πέδρι (89′ Ριάντ), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ (78′ Ραφίνια), Λεβαντόβσκι, Τόρες (78′ Φάτι)

Τα σημερινά αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Έλτσε – Τζιρόνα 1-2 (16′ Λιρόλα / 39′ Μαρτίν, 66′ Καστεγιάνος)
Αθλέτικ – Βαγιαδολίδ 3-0 (19′ 51′ Γκουρουθέτα, 78′ Βιβιάν)
Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2 (16′ Νταβίντ Γκαρθία / 48′ Πέδρι, 85′ Ραφίνια)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ