Επίθεση Τέμπας στην Premier League

Επίθεση Τέμπας στην Premier League

Ο πρόεδρος της La Liga επιτέθηκε στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Οι «επιθέσεις» προς πάσα κατεύθυνση του προέδρου της ισπανικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, είναι συνηθισμένες.

Ο Ισπανός αξιωματούχος παρεμβαίνει σε όσα θεωρεί κακώς κείμενα και ενάντια στα συμφέροντα της LaLiga έχοντας έρθει σε αντιπαράθεση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, τη Γιουβέντους, πλειστάκις με την Παρί Σεν Ζερμέν και τώρα με την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων για το ζήτημα των εξόδων.

Μετά τα ποσά-ρεκόρ που δαπανήθηκαν από τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Γηραιάς Αλβιώνας στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, προεξαρχούσης της Τσέλσι, ο Τέμπας έβαλε στο στόχαστρο την οικονομική διαχείριση εταιρειών των αγγλικών ομάδων.

«Διαβάζουμε για τη δύναμη της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δεν είναι έτσι: είναι μια διοργάνωση που βασίζεται στις απώλειες εκατομμυρίων των συλλόγων (τα συνηθισμένα έσοδα δεν τους αρκούν), οι περισσότεροι σύλλογοι είναι οικονομικά «ντοπαρισμένοι»», έγραψε ο νούμερο ένα της Ιβηρικής Λίγκας στον λογαριασμό του, στο Twitter.

Ο Τέμπας πρόσθεσε επίσης ένα βίντεο με τον Χαβιέ Γκόμεθ, εταιρικό διευθυντή της La Liga, ο οποίος εξηγεί για την κατάσταση των αγγλικών εταιρειών:

«Είναι αλήθεια ότι οι μέτοχοι επιτρέπεται να υποστηρίζουν τον σύλλογο με ορισμένα όρια, να βάζουν χρήματα για να μπορούν να ξοδεύουν περισσότερα από όσα μπορεί να δημιουργήσει ο ίδιος ο σύλλογος.

Το αντίθετο συμβαίνει στην Πρέμιερ Λιγκ: ούτε λίγο ούτε πολύ, οι σύλλογοι κάνουν «ντόπινγκ», κάνουν ενέσεις χρήματα που ο σύλλογος δεν παράγει για να ξοδέψει. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση ενός συλλόγου όταν αυτός ο μέτοχος φεύγει και κατά τη γνώμη μας εξαπατά, γιατί παρασύρει τα υπόλοιπα πρωταθλήματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ